|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[1.6 DI-D] spryskiwacze przednie i zegar w radiu |
Autor |
Wiadomość |
MarekC
Forumowicz
Auto: ASX 1,6 DI-D AWD
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 20-02-2019, 07:01 [1.6 DI-D] spryskiwacze przednie i zegar w radiu
|
|
|
1. Nie słychać by działała pompa przy uruchamianiu przednich spryskiwaczy - gdzie i który bezpiecznik sprawdzić/wymienić by ruszyła ?? Czy rozlewając nieco płynu wokół wlewu można coś w tym aucie uszkodzić ??
2. Zegar w radio (wersja Invite) głupieje - skacze po godzinach - raz jest np. 16:05, za chwilę 23:55, jeszcze chwilę później 23:54 - tak od czapy. Jak można ustawić ten zegar, by pokazywał prawidlowe godziny ??
EDIT:
Pompa przestała wogóle działać. Kolega ma Colta i twierdzi, że trzeba często dolewać, bo
Cytat: | Wymieniałem pompkę już ze trzy razy ... Wystarczy że płynu jest zbyt mało albo jakaś obstrukcja wypływu płynu przez spryskiwacze i "złom" ... Zwłaszcza dotyczy to tylnego spryskiwacza (jesli jest), bo oba są na jednej pompce ... |
2016-ty więc chyba jeszcze jeszcze jest gwaranacja - podjadę by zobaczyli.. |
|
|
|
 |
camel88
Forumowicz

Auto: ASX 1.8 DiD
|
Wysłany: 20-02-2019, 20:30
|
|
|
Spryskiwacze reflektorów bezpiecznik nr 6 20A pod maską |
|
|
|
 |
MarekC
Forumowicz
|
Wysłany: 21-02-2019, 10:20
|
|
|
Chodziło o spryskiwacze szyb. Wczoraj raz zadziałało z tyłu, teraz wogółe nie działają.
Mam jeszcze gwaranację (kupiony używany) - dziś w ASO mają zobaczyć co się z nimi dzieje.
Cytowany kolega ma Colta - podobno palą się te pompki na potęgę - wystarczy by włączyć gdy nie ma płynu, albo coś zapcha rurki do sprzyskiwaczy czy same spryskiwacze.
mam nadzieję, że w ASX tak nie będzie - w Suzuki nie zliczę ile razy włączałem na sucho i nic się nie działo - pobuczała i tyle. |
_________________  |
|
|
|
 |
joujoujou
Forumowicz łysy i brzydki.

Auto: niebieskie
Kraj/Country: Ireland
Pomógł: 12 razy Dołączył: 29 Kwi 2017 Posty: 3459 Skąd: Skąd: Skąd:
|
Wysłany: 21-02-2019, 15:58
|
|
|
Dysze najlepiej wymień na mgłowe, z Hondy. Numer katalogowy 76810-SEA-A01. To jak już sobie z tą pompką poradzisz.
A co do radia - nie mam stuprocentowej pewności, ale sprawdź czy aby gdzieś tam w menu nie ma aktualizacji czasu na bazie tego podawanego przez stację - jeśli tak jest, to to wyłącz. |
_________________ Pozdr,
jou
Gość, skomentuj niebieską corolkę.
Gość, skomentuj samochodzik na baterie! |
|
|
|
 |
MarekC
Forumowicz
|
Wysłany: 22-02-2019, 08:17
|
|
|
Dzięki ..
Cud się stał, bo jeszcze przed wyłączeniem silnika przed ASO - nic nie działało. gdy wjechał na warsztat, widziałem że stał, czekał na stanowisko, ktoś wsiadł i ... działa.
Płyn zimowy -20 stC z Orlenu. Ale wjechali na podnośnik, posprawdzali i niby wszystko w porządku.
dziś nadal działa.. choć te strumyki z przodu i z tyłu to faktycznie jakiś anachronizm.
Radio w Invite '16 - proste, bez BT - po urucomieniu go naciskamy "Menu" i prawym przyciskiem naciskamy, az wyświtli się CT ON. Zmieniamy na CT OFF kręcąc pokrętłem wokół tego przycisku.
Wciskamy przycisk, pojawia się chyba CT SET i migają godziny, kręcimy do ustawienia , wciskamy przycisk , migają minuty. Ustawiamy, wciskamy przycisk i gotowe
[ Dodano: 12-03-2019, 07:49 ]
Znowu te spryskiwacze nie działają - ani z przodu, ani z tyłu ..
[ Dodano: 13-03-2019, 08:36 ]
joujoujou napisał/a: | Dysze najlepiej wymień na mgłowe, z Hondy. Numer katalogowy 76810-SEA-A01. To jak już sobie z tą pompką poradzisz. |
Dzięki..
Tylną dyszę na jakąś lepszą też można wymienić ? |
_________________  |
|
|
|
 |
joujoujou
Forumowicz łysy i brzydki.

Auto: niebieskie
Kraj/Country: Ireland
Pomógł: 12 razy Dołączył: 29 Kwi 2017 Posty: 3459 Skąd: Skąd: Skąd:
|
Wysłany: 13-03-2019, 13:42
|
|
|
Co do tylnej - pojęcia nie mam. Właścicielka tego ASXa tylnej używa mało albo wcale. |
_________________ Pozdr,
jou
Gość, skomentuj niebieską corolkę.
Gość, skomentuj samochodzik na baterie! |
|
|
|
 |
MarekC
Forumowicz
|
Wysłany: 19-03-2019, 07:38
|
|
|
Pompka wymieniona na gwarancji.
Czy ktoś wie, co w żargonie ASO może oznaczać "wsc 9816 a 18" ??
W zleceniu wymiany pompki było "wsc pompka spryskiwacza".. |
|
|
|
 |
|
|