Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
woda w kabinie!
Autor Wiadomość
Krzysiek M.
[Usunięty]

Wysłany: 11-05-2007, 18:25   woda w kabinie!

Witam serdecznie.
Drodzy Mitsumaniacy, mam problem z woda w kabinie w moim space wagonie. Woda pojawia sie pod nogami kierowcy. Nie cieknie z góry np z okna bo pojawiła się pod gumową wycieraczką. Nie moge wyczaic skąd ta woda . Koło pedałów sucho ale tam wykładzina nie przylega ściśle do blachy podłogi. Myślę,że jest to woda spływająca z szyby ale którędy może sie lac do kabiny nie wiem. Prosze o pomoc i jakieś pomysły jak te przypadłpość tego świetnego autka zlikwidować. Krzysiek

szfystack
[Usunięty]

Wysłany: 11-05-2007, 23:51   

1. nie wniosłeś jej na butach??? lub coś Ci się nie wylało???
2.uszczelka przy drzwiach
3. (?) nagrzewnica (?)

Najprostsza diagnoza. Jedź z kimś na myjkę bezdotykową (karcher) wsadź kogoś do środka i tryśnij wodą w podejrzane miejsca. Karcher ma takie ciśnienie, ze powinno być widać.

Krzysiek M.
[Usunięty]

Wysłany: 12-05-2007, 19:15   

Na butach nie wniosłem , woda jest pod sucha z góry wycieraczką. Uszczelke sprawdziłem . Dzisiaj sprawdzałem podszybie ale wszędzie jest suche. Zastanawiam się czy nie ma przecieku miedzy błotnikiem a nadkolem. Wymieniali mi ten błotnik i może sko0pali odpływ. Ale tak wogóle to już zgłupiałem. Może ktoś miał podobny problem i go rozwiązał?
Serdeczne pozdrowionka. Poczatkujący Mitsumaniak. :oops:

szfystack
[Usunięty]

Wysłany: 12-05-2007, 19:59   

proponuję test karcherem.
bez tego chyba nie pójdzie...
:(

DarekCz
[Usunięty]

Wysłany: 14-05-2007, 15:12   

Krzysiek M. napisał/a:
przecieku miedzy błotnikiem a nadkolem. Wymieniali mi ten błotnik i może skopali odpływ

i to może być przyczyna bo mogli przeciąć wężyk co idzie od dachu w słupku pod tapicerka Ci zacieka.
Sprawdź to

kamilek 
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.4 A/T '87
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 14-05-2007, 19:14   

szfystack napisał/a:
3. (?) nagrzewnica (?)

A żeby wyeliminować tą możliwość sprawdź - czy "woda" nie pachnie przypadkiem płynem chłodniczym?

Galant E33 - koniec przygody

"Galant E15 - teraz już nie robią takich samochodów miał 20lat ale takiego komfortu to już nigdy później nie widziałem" - by Burst

Krzysiek M.
[Usunięty]

Wysłany: 19-05-2007, 20:35   

Przeciek zlokalizowany i naprawiony!
Ciekło miedzy blachami tj na łączeniu podszybia z błotnikiem-od strony wewnętrznej. Dostep tylko od strony kabiny. Pękło gumowe zabezpieczenie pokrywające zgrzew.
Co mnie to nerwów kosztowało :evil: :axe:
Na szczeście jest juz ok. :lol:

Odpowiedz do tematu