Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[PYTANIE] Oświetlenie led i koła - zapytanie - pajero
Autor Wiadomość
koral77 
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero III
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 21-02-2019, 13:10   [PYTANIE] Oświetlenie led i koła - zapytanie - pajero

Witam,
Mam dwa pytanka.

1. Mam w zamiarze zainstalować listwe led do swojego pajero III 3 drzwi 3.2did. Mam pomysł aby zainstalować ja na przednim zderzaku, między lampami. Mierzyłem odległość między lampami to ok 80cm. Autko używane jest w sumie do wszystkiego, jazda troche na codzień, oraz używane jest do polowań czyli jazda po lesie, łąkach, szutrach itd. Zależy mi na lepszym świetle (dalekosiężne oraz rozpraszające). Czytałem trochę w necie - są takie pod nazwą COMBO, ale jestem początkującym z takimi tematami i nie wiem jakie się nadają, a jakie nie.
A może ktoś tak instalował juz takie ledy w tym miejscu i może podpowiedzieć czy zdaje lampa egzamin w tym miejscu i jak się to prezentuje ? Jaką listwę polecacie ? A może poprostu macie jakieś inne rozwiązanie na myśli jeśli chodzi o światło dalekosiężne i rozpraszające ?

2. Następne pytanie było już tu wałkowane, ale nie mogę znaleść tych tematów. Chcę także zmienić koła w moim pajero - na chwilę obecną mam koła 18cali o szerokosc 285. Więc sami wiecie jak się na tym jeździ. Mam w planach zarzucić koła 16 cali i rozmiat opon 265/70.
Jest to dobr wybór ? Co do opon chciałbym jakieś AT, do jazd tak jak pisałem po lasach, łąkach, szutrach, troche po błocie jak są roztopy, no i do jazdy po asfalcie jako auto cywilne. Najlepiej jakby to były wielosezonówki jakieś. Nie mam doświadczenia, dlatego piszę.
Podpowiecie coś ?

Z góry dzięki za podpowiedzi,
Pozdrawiam.

Zuzia 
Forumowicz

Auto: L200 2008 Pajero Sport 2013
Wysłany: 21-02-2019, 18:58   

Sprawa rozmiaru kół ,jak chcesz zmienić na felgę 16 to sprawdź czy konkretna felga wejdzie na zacisk. Bezpieczniej jest założyć 17 cali, wybór opon wcale nie mniejszy i ceny opon też już nie są wysokie. 265 / 70 / 17 to prawie 33 cale i jeździ się na tym całkiem dobrze. Różnica między 16 a 17 na średnicy wynosi jakieś 2 do 3 cm w zależności od producenta ,estetycznie i optycznie jestem za 17 :lol: . Osobiście jeżdżę na cooperach discoverer st maxx i chwalę przy zastosowaniu podobnym do twojego.

koral77 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 21-02-2019, 21:33   

Czyli wchodzi bez problemu 265/70 r17 do pajero III bo z tego co rozumiem takie masz w takim aucie ? Wersja 3drzwi jesli chodzi o moj.

Zuzia 
Forumowicz

Wysłany: 21-02-2019, 21:41   

Włazi bez problemu ja mam sporta ale kolega upala trójkę swb i ma taki rozmiar koła . Nic nie trzeba kombinować ,podcinać ,podnosić itp montujesz i jeździsz.

koral77 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 22-02-2019, 16:20   

OK, dzięki za podpowiedź. Poprzeliczałem trochę i widzę, że faktycznie ta 17ka jest troche wiekszą jeśli chodzi o wysokość, trzeba będzie się rozglądać może też i za 17kami, skoro nie ma w takiej 3drzwiowce przeróbek aby na takich jeździć. Dzięki.

Zuzia 
Forumowicz

Wysłany: 22-02-2019, 21:15   

Tu masz fajny kalkulator http://www.kilometr.com/naprawiam-t-3.html

Odpowiedz do tematu