Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Czujnik ABS - komunikat ASC OFF SERVICE REQUIRED
Autor Wiadomość
Sqmany 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi lancer 2010 1.5
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 06-01-2019, 19:20   

Witam

Sprawdziłem telefonem wyświetlający się ABS wyskoczył błąd C2116 czyli słabe napięcie pompy ABS byłem u mechanika potwierdził błąd zapytałem się o koszty to powiedział około 700 zł z robocizną tylko że pompa używana co o tym myślicie? :D

nojajuzniewiem 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer
Wysłany: 27-02-2019, 18:11   

U mnie z kolei problem wyglada tak, ze 3 razy wyskoczył problem ASC off service required, zacząłem szukać problemu i zauważyłem, ze światła stop raz działają, raz nie (wszystkie 3), jakiś pomysł?

------
update:
wymiana żarówek i bezpiecznika nic nie dała, znalazłem czujnik stop (czujnik hamulca), docisnąłem mu kable, poruszałem, na razie wydaje mi się, ze światła stop działają już ciągle, ale okaże się, okaże się też czy ASC off service required ustąpi

lucano 
Forumowicz

Auto: Outlander II
Wysłany: 27-04-2019, 06:45   

nojajuzniewiem napisał/a:
U mnie z kolei problem wyglada tak, ze 3 razy wyskoczył problem ASC off service required, zacząłem szukać problemu i zauważyłem, ze światła stop raz działają, raz nie (wszystkie 3), jakiś pomysł?

------
update:
wymiana żarówek i bezpiecznika nic nie dała, znalazłem czujnik stop (czujnik hamulca), docisnąłem mu kable, poruszałem, na razie wydaje mi się, ze światła stop działają już ciągle, ale okaże się, okaże się też czy ASC off service required ustąpi

Powiedz mi czy wypięcie czujnika, przeczyszczenie dociśnięcie pomogło w dłuższej perspektywie? Mam identyczne problemy, nie każde wciśnięcie hamulca powoduje zapalenie się świateł.
Dodatkowo jakby 2 żarówki w górnej listwie są przepalone (czy to może też wpływać czy nie ma to znaczenia)? One się wymieniają pojedynczo czy cała listwa do wymoiany?

nojajuzniewiem 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer
Wysłany: 23-05-2019, 12:53   

lucano napisał/a:
Powiedz mi czy wypięcie czujnika, przeczyszczenie dociśnięcie pomogło w dłuższej perspektywie? Mam identyczne problemy, nie każde wciśnięcie hamulca powoduje zapalenie się świateł.
Dodatkowo jakby 2 żarówki w górnej listwie są przepalone (czy to może też wpływać czy nie ma to znaczenia)? One się wymieniają pojedynczo czy cała listwa do wymoiany?

Dopiero teraz zauważyłem Twój post. W dłuższej perspektywie nie, po 2 tygodniach problem zaczął występować znowu, ale zakup nowego czujnika za 20 zł + 10 zł wysyłka na allegro kompletnie wyeliminował ten problem, a wymiana wygląda praktycznie tak samo jak wymiana żarówki*, więc może to zrobić każdy, równie atechniczny jak ja :)

*czujnik znaduje się pod kierownicą, przy górnej części pedału hamulca, można go spokojnie wymienić wkładając tam rękę i zaglądając przez otwór przy bezpiecznikach. Czujnik przekręcamy o 45 stopni w lewo i wychodzi, przepinamy nowy i wszystko działa

mentolo84 
Nowy Forumowicz
mentolo84

Auto: Mitsubishi Lancer
Wysłany: 28-06-2019, 13:54   blad asc off asc abs service required

przepraszam za moj angielski w tytule, odczytalem blad na kompie, prawdopodobnie uszkodzony czujnik abs w prawym tylnym kole, dzwonie do aso - szok 1600 zl za nowy czujnik ... (edit) , na epajero.pl - zamiennik 798? ktos poleci cos sprawdzonego, tanszego? prawe tylne kolo lancer rocznik 2008, 1.8 mivec benzyna 143km
Ostatnio zmieniony przez Bizi78 28-06-2019, 14:59, w całości zmieniany 1 raz  

sla 
Forumowicz

Auto: Inne
Wysłany: 28-06-2019, 14:52   

Trzy diamenty muszą kosztować, ale tak na poważnie, jest pełno ofert na znanym portalu aukcyjnym

Mazin89 
Forumowicz

Auto: Lancer Ralliart
Wysłany: 29-06-2019, 10:00   

Ja kupiłem za 120 zl w sklepie motoryzacyjnym.

https://allegro.pl/oferta/czujnik-abs-tyl-lewy-do-mitsubishi-lancer-viii-2-0-7730433841

30 sekund szukania.

diablovv 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 03-07-2019, 19:13   

lucano, wymiana czujnika u ciebie coś dała ponieważ mam ten sam problem z tym że żarówki bezpieczniki oki. i od czasu do czasu błąd znika ale po jakimś czasie pojawia się znowu.

mentolo84 
Nowy Forumowicz
mentolo84

Wysłany: 05-07-2019, 08:45   

okazało się że jest czujnik abs walniety prawy tył, teraz moje pytanie jaki czujnik kupić? bo znajomy kupił zamiennik właśnie za niecałe 200 i po tygodniu ten sam komunikat, odnośnie nas esc service requires i czujnik kolejny do wymiany, przypominam lancer 1.8 mivec 143km 2008 rok, czy takiego czujnika należy szukać po kodzie części czy wystarczy vin

sla 
Forumowicz

Auto: Inne
Wysłany: 05-07-2019, 10:13   

Najlepiej samemu nie kupować tylko pojechać do serwisu Bosch. Niech oni dobiorą i zamontują. Zapłacisz niewiele drożej, a masz gwarancję i świety spokój jak coś będzie żle.

tyku 
Mitsumaniak

Auto: MITSUBISHI LANCER
Wysłany: 05-07-2019, 10:37   

mentolo84 napisał/a:
należy szukać po kodzie części czy wystarczy vin
Szukaj po kodzie części (prawy tył - 4670A580).

Mazin89 
Forumowicz

Auto: Lancer Ralliart
Wysłany: 05-07-2019, 13:24   

mentolo84 napisał/a:
bo znajomy kupił zamiennik właśnie za niecałe 200 i po tygodniu ten sam komunikat, odnośnie nas esc service requires i czujnik kolejny do wymiany,

Może kupił zły. U mnie po wymianie do dziś wszystko ok czyli niecały rok. Najlepiej zrobić tak jak napisał Tyku. Musi pasować.

https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=107187

mentolo84 
Nowy Forumowicz
mentolo84

Wysłany: 07-07-2019, 15:57   

nie wiem, szukam czujnika firmy ate coś blisko krakow ale podobno nie ma na hurtowniach, koszt koło 450zl, jeśli ktoś coś w temacie nawet dalej dajcie znac

Robert_N 
Mitsumaniak

Auto: Lancer Sportback '09, 1.8
Wysłany: 08-07-2019, 13:17   

https://www.czesciauto24.pl/kamoka/8811634 tu masz ale nie ATE

mentolo84 
Nowy Forumowicz
mentolo84

Wysłany: 09-07-2019, 15:02   

dobra ale bawil sie ktos w czujniki abs takich firm ponizej stowki? nie chce meczyc znajomego ciagla wymiana, jakas roznica jest ze ate 450 kosztuje a kamoka japanparts i czy inne mniej znane firmy ponizej 100zl lub w okolicach tej ceny

Odpowiedz do tematu