Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Doradzcie jakis tel.
Autor Wiadomość
karolgt 
moderator

Auto: Lexus GS430 V8
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 19-05-2007, 00:16   Doradzcie jakis tel.

Witam wszystkich

szukam jakiegos fajnego telefonu, sam juz nie wiem czy czegos malego i fajnie wygladajacego (rozsuwane klapki itd), czy jakiegos kombajnu z Symbianem (tylko nie windows mobile!!)

cena jaka chce przeznaczyc to jakies 400-500 zl (zalezy za ile sprzedam ten co mam teraz, a nie chce dokladac)

zastanawialem sie jeszcze nad P900, w sumie jesli chodzi o funkcje wyglada ok, no i ten ekran dotykowy :) moze ktos ma opinie na jego temat?

wymagania: niezawodny (ma wytrzymac jakis rok), bateria (2-3 dni minimum), obsluga, mp3, java, aparat (1,3 mpix by sie przydalo,ale to nie priorytet), gprs, fajnie gdyby mial symbiana , BT, irda (niekoniecznie)

dodam ze pisze sporo smsow, wiec musi miec wygodna klawiature i dobra jakosc polaczen
i najwazniejsze: ma fajnie wygladac i byc normalny w obsludze (bo to co mam teraz mnie po prostu denerwuje)

ogolnie: czekam na propozycje :)

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 19-05-2007, 02:03   

nie wiem czy ta cena ma dotyczyc aparatu na allegro czy w salonie ale jesli cena mialaby dotyczyc salonu firmowego polecam K1, dla mnie rewelacja, maly, waski. lekki a bateria trzyma b. dlugo.

karolgt 
moderator

Wysłany: 19-05-2007, 02:21   

sorki,nie napisalem w sumie waznej rzeczy.

Cena ma dotyczyc ceny jaka jest na allegro/gieldzie. Obecnie mam SPV C500, ktorego chce sprzedac, mysle ze w takich cenach wlasnie uda mi sie go pozbyc :)

takze ta motorola troche za droga.

przegladalem troche allegro i strony o tel, znalazlem

Nokia 6260

Siemens EF81

Siemens EL71

SE W550i

wszystkie fajne, w podobnych cenach i funkcjach. Mam troche czasu ale pewnie cos z tego wybiore. Jak ktos ma ktorys z wymienionych telefonow, to chetnie poslucham opinii.

Ficu865
[Usunięty]

Wysłany: 19-05-2007, 10:11   

heh to ja Ci już nic lepiej nie doradzam :wink:

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 19-05-2007, 20:40   

Żaden Siemens to nie telefon.

karolgt 
moderator

Wysłany: 19-05-2007, 20:49   

Hugo napisał/a:
Żaden Siemens to nie telefon.

czemu tak twierdzisz?

przez 2,5 roku uzywalem siemensa cx65 i dziala dalej i nie ma z nim zadnych problemow.

Jackie 
Mitsumaniak
Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Wysłany: 19-05-2007, 21:56   

karolgt napisał/a:
zastanawialem sie jeszcze nad P900

I słusznie, choć ja noszę P990i ale to nieomal to samo. Tylko:
karolgt napisał/a:
bateria (2-3 dni minimum)
W sferze marzeń, w moim przypadku jeden dzień to norma, 2 dni - to musi być weekend ;)
Oprócz tego najlepszy telefon jaki do tej pory miałem (choć ma swoje wady jak wolny system, ale idzie się przyzwyczaić;) )
karolgt napisał/a:
ma fajnie wygladac

Nie wygląda fajnie, bo to kombajn ale jest funcjonalny.
Reasumując, nie wróce już do Nokii po SE, bo to jakbym się cofał ;) Po prostu inna liga. SE polecam, ma dużo funkcji biurowych (mnie to się przydaje) oraz w miarę intuicyjną obsługę. Słowem polecam.
Pozdrawiam

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Wysłany: 19-05-2007, 22:36   

A Co myslicie o Nokii 6280 lub N70 :?: :?:
Sam za jakis miesiac bede zmienial "fon" i mysle nad ktoryms z nich :P
Pozdroo

Meteo
[Usunięty]

Wysłany: 19-05-2007, 23:48   

Polecam SE K750i - mam ten telefon od 2-3 tygodni i jest extra , duzy wyswietlacz , przejrzyste menu , mozliwosc dokupienia karty pamieci ( kupilem karte 1GB ) , dobry aparat , wiele mozliwosci multimedialnych , latwa obsluga i uwazam ze ma dobra klawiature na ktorej bez problemu pisze sie smsy. Na allegro widzialem takie juz od 550zl

karolgt 
moderator

Wysłany: 20-05-2007, 00:27   

K750i mi sie nie podoba. Po prostu, zawsze mialem zwykly telefon, teraz szukam czegos bardziej typu rozsuwana, zamykana, przymykana klapka.

nokii nie chce - zadnej! mialem 1 nokie, i wspominam ja bardzo bardzo zle. Fakt ze to bylo pare lat temu,ale jednak uraz pozostal :) pozatym, wystarczy wziasc 2 telefony w podobnych cenach, jeden Nokia i drugi nie-nokia. Ten nie-nokia bedzie mial lepsze wyposazenie. (pomijam wyglad - kwestia gustu), za ta sama cene. A nie chce placic za marke. Poprzedni Siemens CX65 - dzialal 2,5 roku bez zadnych problemow, teraz odziedziczyla go Magda i rowniez dziala ok:)

chyba jednak pozostane przy tych siemensach co podalem, znzlazlem w Krakowie nowe po korzystnych cenach. nie wiem jeszcze ktory wybiore, po zmacaniu sie okaze :D

Meteo
[Usunięty]

Wysłany: 20-05-2007, 00:34   

Karol ja bym Ci jednak odradzal telefon z klapka bo mialem Motorole i dwa razy byla oddana na gwarancji do serwisu - wlasnie przez klapke bo caly czas psuly sie rolki

karolgt 
moderator

Wysłany: 20-05-2007, 00:36   

Meteo napisał/a:
Karol ja bym Ci jednak odradzal telefon z klapka bo mialem Motorole i dwa razy byla oddana na gwarancji do serwisu - wlasnie przez klapke bo caly czas psuly sie rolki

a to samo tyczy sie rozsuwanego?

Meteo
[Usunięty]

Wysłany: 20-05-2007, 00:37   

Rozsuwanego nigdy nie mialem wiec nie wypowiem sie ale z klapka - otwieranego to Ci nie polece bo wiem co to znaczy i naprawde z klapka otwierany jak dla mnie to odpada

karolgt 
moderator

Wysłany: 20-05-2007, 00:41   

kiedys mialem 1 z klapka i szybko wymienilem bo nie moglem pisac smsow na zajeciach:D no ale tego problemu juz teraz nie mam. A co do klapki to chyba miales po prostu taki egzemplarz. Ogolnie 90% amerykanow ma telefon z klapka i nie narzekaja :)

Meteo
[Usunięty]

Wysłany: 20-05-2007, 00:44   

karolgt napisał/a:
kiedys mialem 1 z klapka i szybko wymienilem bo nie moglem pisac smsow na zajeciach:D no ale tego problemu juz teraz nie mam. A co do klapki to chyba miales po prostu taki egzemplarz. Ogolnie 90% amerykanow ma telefon z klapka i nie narzekaja :)

Mozliwe ze taki egzemplarz mi sie trafil felerny ale wiem ze juz nigdy nie kupie podobnego telefonu , byla to Motorola V220 i byl to najgorszy telefon jaki mialem , ogolnie Motorole chyba sa dosc felerne bo znajomy ma V3 i tez ma z nia problemy

Odpowiedz do tematu