|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Doradzcie jakis tel. |
Autor |
Wiadomość |
karolgt
moderator

Auto: Lexus GS430 V8
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 35 razy Dołączył: 02 Lip 2006 Posty: 5645 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 19-05-2007, 00:16 Doradzcie jakis tel.
|
|
|
Witam wszystkich
szukam jakiegos fajnego telefonu, sam juz nie wiem czy czegos malego i fajnie wygladajacego (rozsuwane klapki itd), czy jakiegos kombajnu z Symbianem (tylko nie windows mobile!!)
cena jaka chce przeznaczyc to jakies 400-500 zl (zalezy za ile sprzedam ten co mam teraz, a nie chce dokladac)
zastanawialem sie jeszcze nad P900, w sumie jesli chodzi o funkcje wyglada ok, no i ten ekran dotykowy moze ktos ma opinie na jego temat?
wymagania: niezawodny (ma wytrzymac jakis rok), bateria (2-3 dni minimum), obsluga, mp3, java, aparat (1,3 mpix by sie przydalo,ale to nie priorytet), gprs, fajnie gdyby mial symbiana , BT, irda (niekoniecznie)
dodam ze pisze sporo smsow, wiec musi miec wygodna klawiature i dobra jakosc polaczen
i najwazniejsze: ma fajnie wygladac i byc normalny w obsludze (bo to co mam teraz mnie po prostu denerwuje)
ogolnie: czekam na propozycje |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 19-05-2007, 02:03
|
|
|
nie wiem czy ta cena ma dotyczyc aparatu na allegro czy w salonie ale jesli cena mialaby dotyczyc salonu firmowego polecam K1, dla mnie rewelacja, maly, waski. lekki a bateria trzyma b. dlugo. |
|
|
|
 |
karolgt
moderator

|
Wysłany: 19-05-2007, 02:21
|
|
|
sorki,nie napisalem w sumie waznej rzeczy.
Cena ma dotyczyc ceny jaka jest na allegro/gieldzie. Obecnie mam SPV C500, ktorego chce sprzedac, mysle ze w takich cenach wlasnie uda mi sie go pozbyc
takze ta motorola troche za droga.
przegladalem troche allegro i strony o tel, znalazlem
Nokia 6260
Siemens EF81
Siemens EL71
SE W550i
wszystkie fajne, w podobnych cenach i funkcjach. Mam troche czasu ale pewnie cos z tego wybiore. Jak ktos ma ktorys z wymienionych telefonow, to chetnie poslucham opinii. |
|
|
|
 |
Ficu865 [Usunięty]
|
Wysłany: 19-05-2007, 10:11
|
|
|
heh to ja Ci już nic lepiej nie doradzam |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21948 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 19-05-2007, 20:40
|
|
|
Żaden Siemens to nie telefon. |
|
|
|
 |
karolgt
moderator

|
Wysłany: 19-05-2007, 20:49
|
|
|
Hugo napisał/a: | Żaden Siemens to nie telefon. |
czemu tak twierdzisz?
przez 2,5 roku uzywalem siemensa cx65 i dziala dalej i nie ma z nim zadnych problemow. |
|
|
|
 |
Jackie
Mitsumaniak Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Pomógł: 15 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 3599 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 19-05-2007, 21:56
|
|
|
karolgt napisał/a: | zastanawialem sie jeszcze nad P900 |
I słusznie, choć ja noszę P990i ale to nieomal to samo. Tylko:
karolgt napisał/a: | bateria (2-3 dni minimum) | W sferze marzeń, w moim przypadku jeden dzień to norma, 2 dni - to musi być weekend
Oprócz tego najlepszy telefon jaki do tej pory miałem (choć ma swoje wady jak wolny system, ale idzie się przyzwyczaić;) )
karolgt napisał/a: | ma fajnie wygladac |
Nie wygląda fajnie, bo to kombajn ale jest funcjonalny.
Reasumując, nie wróce już do Nokii po SE, bo to jakbym się cofał Po prostu inna liga. SE polecam, ma dużo funkcji biurowych (mnie to się przydaje) oraz w miarę intuicyjną obsługę. Słowem polecam.
Pozdrawiam |
_________________ Jackie
Evolution never ends...
http://wybieramaso.pl/ |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 19-05-2007, 22:36
|
|
|
A Co myslicie o Nokii 6280 lub N70
Sam za jakis miesiac bede zmienial "fon" i mysle nad ktoryms z nich
Pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
Meteo [Usunięty]
|
Wysłany: 19-05-2007, 23:48
|
|
|
Polecam SE K750i - mam ten telefon od 2-3 tygodni i jest extra , duzy wyswietlacz , przejrzyste menu , mozliwosc dokupienia karty pamieci ( kupilem karte 1GB ) , dobry aparat , wiele mozliwosci multimedialnych , latwa obsluga i uwazam ze ma dobra klawiature na ktorej bez problemu pisze sie smsy. Na allegro widzialem takie juz od 550zl |
|
|
|
 |
karolgt
moderator

|
Wysłany: 20-05-2007, 00:27
|
|
|
K750i mi sie nie podoba. Po prostu, zawsze mialem zwykly telefon, teraz szukam czegos bardziej typu rozsuwana, zamykana, przymykana klapka.
nokii nie chce - zadnej! mialem 1 nokie, i wspominam ja bardzo bardzo zle. Fakt ze to bylo pare lat temu,ale jednak uraz pozostal pozatym, wystarczy wziasc 2 telefony w podobnych cenach, jeden Nokia i drugi nie-nokia. Ten nie-nokia bedzie mial lepsze wyposazenie. (pomijam wyglad - kwestia gustu), za ta sama cene. A nie chce placic za marke. Poprzedni Siemens CX65 - dzialal 2,5 roku bez zadnych problemow, teraz odziedziczyla go Magda i rowniez dziala ok:)
chyba jednak pozostane przy tych siemensach co podalem, znzlazlem w Krakowie nowe po korzystnych cenach. nie wiem jeszcze ktory wybiore, po zmacaniu sie okaze |
|
|
|
 |
Meteo [Usunięty]
|
Wysłany: 20-05-2007, 00:34
|
|
|
Karol ja bym Ci jednak odradzal telefon z klapka bo mialem Motorole i dwa razy byla oddana na gwarancji do serwisu - wlasnie przez klapke bo caly czas psuly sie rolki |
|
|
|
 |
karolgt
moderator

|
Wysłany: 20-05-2007, 00:36
|
|
|
Meteo napisał/a: | Karol ja bym Ci jednak odradzal telefon z klapka bo mialem Motorole i dwa razy byla oddana na gwarancji do serwisu - wlasnie przez klapke bo caly czas psuly sie rolki |
a to samo tyczy sie rozsuwanego? |
|
|
|
 |
Meteo [Usunięty]
|
Wysłany: 20-05-2007, 00:37
|
|
|
Rozsuwanego nigdy nie mialem wiec nie wypowiem sie ale z klapka - otwieranego to Ci nie polece bo wiem co to znaczy i naprawde z klapka otwierany jak dla mnie to odpada |
|
|
|
 |
karolgt
moderator

|
Wysłany: 20-05-2007, 00:41
|
|
|
kiedys mialem 1 z klapka i szybko wymienilem bo nie moglem pisac smsow na zajeciach:D no ale tego problemu juz teraz nie mam. A co do klapki to chyba miales po prostu taki egzemplarz. Ogolnie 90% amerykanow ma telefon z klapka i nie narzekaja |
|
|
|
 |
Meteo [Usunięty]
|
Wysłany: 20-05-2007, 00:44
|
|
|
karolgt napisał/a: | kiedys mialem 1 z klapka i szybko wymienilem bo nie moglem pisac smsow na zajeciach:D no ale tego problemu juz teraz nie mam. A co do klapki to chyba miales po prostu taki egzemplarz. Ogolnie 90% amerykanow ma telefon z klapka i nie narzekaja |
Mozliwe ze taki egzemplarz mi sie trafil felerny ale wiem ze juz nigdy nie kupie podobnego telefonu , byla to Motorola V220 i byl to najgorszy telefon jaki mialem , ogolnie Motorole chyba sa dosc felerne bo znajomy ma V3 i tez ma z nia problemy |
|
|
|
 |
|
|