Eksploatacja pajero |
Autor |
Wiadomość |
DawidzPoludnia
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero IV
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 28-02-2019, 18:21 Eksploatacja pajero
|
|
|
Witam Panów,
przymierzam się do zakupu pajero IV z silnikiem 3.2 DID. Chciałbym zapytać użytkowników jakie przebiegi robią te samochody bez większych wkładów finansowych (po jakim przebiegu można spodziewać się większych napraw) .
Z góry dziękuję za odpowiedź. |
|
|
|
 |
ruks
Forumowicz

Auto: CCCO, V98
Pomógł: 3 razy Dołączył: 28 Lut 2015 Posty: 255 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 28-02-2019, 20:41
|
|
|
Mój ma jakieś 280kkm. W ubiegłym roku wymiana zbiornika i dwa łożyska z tyłu. Rok wcześniej wymiana oleju w skrzyni i mostach, naprawa samo poziomowania xenonów. W 2016 wymianialem tarcze i klocki. Kolejny temat to konserwacja. Ogólnie trzyma się dobrze ale jak już coś przyjdzie wymienić to części niestety nie są tanie Rocznie oceniam że trzeba koło 5 tyś na serwis. |
_________________ Zapraszam na wyprawy z Tramp wyprawy
 |
|
|
|
 |
DawidzPoludnia
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero IV
|
Wysłany: 28-02-2019, 21:05
|
|
|
To poza zbiornikiem to są raczej rzeczy eksploatacyjne. Myślę o zakupie Pajero z przebiegiem tak do około 200 tys to powinno śmigać ? |
|
|
|
 |
ruks
Forumowicz

Auto: CCCO, V98
Pomógł: 3 razy Dołączył: 28 Lut 2015 Posty: 255 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 01-03-2019, 08:17
|
|
|
Zbiornik w Pajero to też cześć eksploatacyjna
Silnik moim zdaniem raczej powinien być niezawodny. Problemu z pompami w PIV na szczęście już nie ma (słyszałem tylko o 1 przypadku) Skrzynia biegów i napędy chyba raczej też trwałe. Czasem jakieś czujniki i elektryka przy tym niedomaga i podobno warto w miarę często przełączać tryby żeby kiedyś nie zostać zaskoczonym że coś się nie załącza. Polecam szukać wersji bez DPF |
_________________ Zapraszam na wyprawy z Tramp wyprawy
 |
|
|
|
 |
|