Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Bzyk_R1
01-12-2017, 19:56
[I 2.0] Zepsuty mechanizm podnoszenia szyby
Autor Wiadomość
max87 
Forumowicz

Auto: Outlander I 2.0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 20-03-2014, 20:06   [I 2.0] Zepsuty mechanizm podnoszenia szyby

Witam. Szukam i nie mogę nigdzie znaleźć. Od dłuższego czasu szyba od strony kierowcy zamykała mi się na raty. niestety wczoraj już szyby nie otworzyłem. rozebrałem bok drzwi i wyciągnąłem mechanizm wraz z silniczkiem. Silniczek działa ale nie zwija linki. czy może ktoś z was miał już taki problem i potrafi pomóc. szukałem w necie silniczka ale nigdzie nie moge znaleźć.

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Wysłany: 20-03-2014, 20:53   

Tutaj masz całe mechanizmy:
http://allegro.pl/podnosn...3991025834.html
http://allegro.pl/mitsubi...4019288667.html
Tylko ta cena trochę nieprzystępna :wink: .

RafałMatusik 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander 2.0
Wysłany: 20-03-2014, 21:56   

Miałem podobny problem kupiłem http://allegro.pl/outland...4051378851.html tylko u mnie też silnik padł więc kupiłem lewy tylni za 15zł bo prawego nie mogłem znaleźć w dobrej cenie za 15zł i zmontowałem to do kupy i wszystko hula jak ta lala.

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Wysłany: 20-03-2014, 22:34   

RafałMatusik, tylko podałeś aukcję, na której do sprzedania jest sam mechanizm bez silnika :wink: .

max87 
Forumowicz

Wysłany: 21-03-2014, 08:31   

Znalazłem w sklepie motoryzacyjnym zamiennik mechanizmu za 85 zł. sprzedawca twierdzi że wystarczy przełożyć silniczek. jutro po montażu napisze czy działa. dzięki

GrzechuB 
Forumowicz

Auto: Outlander 04 2.0
Wysłany: 03-06-2014, 15:26   

Witam , u mnie też się mechanizm rozleciał silnik jeszcze działa . Ma ktoś namiary na zamiennik ? Na alledrogo są tylko za 400 pln
Pozdrawiam

Pierwszy list św. Pawła do Koryntian 7:29

albercik83 
Forumowicz

Wysłany: 24-04-2016, 12:38   

Witam. Panowie podbijam temat bo w moim O1 którym teraz jeździ mój tata mam problem z podnośnikami szyb przednich. Najpierw zepsuła się przednia prawa szyba. Silniczek chodził ale nie dawał rady domykać szyby. Rozebrałem drzwi i się okazało że linka była posiepana i silniczek nie dawał rady podnieść. Czyli do wymiany. Lewa strona też ma problem z podnoszeniem więc obstawiam że jest ten sam problem. Chcę wymienić obie na raz.
Przeszukałem allegro i znalazłem zamienniki całych podnośników. Jeden rodzaj po ok 90zł a drugi za 130zł. Niby te same są ale ciekawe czemu taka różnica w cenie.
http://allegro.pl/outland...5036785074.html
http://allegro.pl/podnosn...5585640052.html
Czy ktoś z Was wymieniał może te nieszczęsne mechanizmy na wymienione wyżej zamienniki?
Jeśli tak to czy wszystko pasuje plug&play?

[ Dodano: 17-05-2016, 13:59 ]
Witam. W związku z brakiem zainteresowania tematem odpowiem sobie sam na zadane przeze mnie pytanie powyżej. Zamienniki podnośników pasują ale trzeba podszlifować w jednym miejscu blaszke i rozwiercić jedną dziurkę od mocowania mechanizmu do drzwi. Po zamontowaniu mechanizmów i złożeniu wszystkiego do kupy szyby pięknie pracują. Musiałem tylko zaprogramować na nowo szybę od kierowcy bo podnosiła sie po 5cm i sie zatrzymywała. Podniosłem ją do góry a maxa i przez ok 3sek przytrzhmałem guzik w pozycji do góry.
Kupiłem te zamienniki za 130zł od Mitsustyle. Nie wiem jak by to było z tymi po 90zł.
Pozdro

Grzegorz k82 
Nowy Forumowicz
olaf m

Auto: outlander 2.0 4wd (100kw/136km
Wysłany: 14-03-2019, 19:37   opuszczanie przedniej szyby

outlander 1 . Przednia boczna szyba od strony kierowcy wolno opuszcza się i bardzo wolno podnosi. Co może być przyczyną?

Bzyk_R1 
Mitsumaniak
Outlanderowiec

Auto: O1T LSRG
Wysłany: 14-03-2019, 20:51   

Problemy są 3:
-brak znajomości regulaminu
-lenistwo autora
-najważniejszy, zepsuty mechanizm podnoszenia szyby w drzwiach. Na allegro jest pare aukcji z mechanizmem. Temat wrzucam tam gdzie powinien być. Pozdrawiam.
Bym życie ludzkie ocalił.

Lekki Samochód Ratowniczo Gaśniczy: 300+KM/500+Nm http://forum.mitsumaniaki...1489343#1489343 ターボアウトランダー
Legenda we własnym garażu: http://forum.mitsumaniaki...1502384#1502384
Sprzątam i pilnuję porządku w dziale Outlandera. Czasem zdarza mi się kogoś wycinać...
ZAPRASZAM DO ODWIEDZENIA I SUBSKRYPCJI MOJEGO KANAŁU NA YT
https://www.youtube.com/c...sgoaAdLHmEnzUrg A czy Ty Gość już subskrybujesz?

STOP HYBRID GO LPG

past 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Outlander I 2.0 4WD
Wysłany: 18-03-2019, 12:21   

Jak najbardziej mechanizm może być do wymiany, ale dodam od siebie, że warto wyczyścić i nasmarować sam silniczek - u mnie dopiero po tym komplecie czynności szyba zaczęła pięknie chodzić.

Btw. mam jeden mechanizm na zbyciu :)

Chevaller 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Outlander turbo
Wysłany: 14-07-2019, 19:40   

past napisał/a:
Jak najbardziej mechanizm może być do wymiany, ale dodam od siebie, że warto wyczyścić i nasmarować sam silniczek - u mnie dopiero po tym komplecie czynności szyba zaczęła pięknie chodzić.

Btw. mam jeden mechanizm na zbyciu :)

Masz jeszcze ten mechanizm ?

gregorwas 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander 2.0 comfort 4wd
Wysłany: 14-07-2019, 20:51   silniczek

Nie wymieniajcie silniczków od opuszczania szyb tak jak kolega pisał wystarczy otworzyć tą okrągłą blaszkę która jest zaklepana na rantach a pod nią jest metalowy mechanizm czyścimy go dokładnie druciakiem i benzyną ekstrakcyjną, smarujemy te zębatki smarem i działa jak nowy.
Pozdrawiam Grzegorz

Chevaller 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Outlander turbo
Wysłany: 14-07-2019, 21:31   Re: silniczek

gregorwas napisał/a:
Nie wymieniajcie silniczków od opuszczania szyb tak jak kolega pisał wystarczy otworzyć tą okrągłą blaszkę która jest zaklepana na rantach a pod nią jest metalowy mechanizm czyścimy go dokładnie druciakiem i benzyną ekstrakcyjną, smarujemy te zębatki smarem i działa jak nowy.
Pozdrawiam Grzegorz

Ale oprócz tego wymienić mechanizm ?

gregorwas 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander 2.0 comfort 4wd
Wysłany: 18-07-2019, 10:46   Mechanizm szyb

Jeśli chodzi ci o prowadnice tą część z linką to jak linka jest w dobrym stanie to nie trzeba. Jedyne co trzeba to przysmarować miejsca ruchome.

Globus 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander 1 2004 2.0 Benzyna
Wysłany: 05-02-2021, 21:00   Urwana linka mechanizmu szyby.

Witam. Mam taki problem. Szyba w drzwiach kierowcy przestała działać. Zdjąłem boczek aby zlokalizować problem i jak w temacie okazało się że linka pękła i się zerwała. Moje pytanie i prośba zarazem jest taka czy może ktoś poradzić w jaki najlepszy sposób ją wymienić. Może jakiś filmik na YT ? Outlander I 2004r

Odpowiedz do tematu