|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Szarpanie Silnika |
Autor |
Wiadomość |
potentator
Forumowicz
Auto: Mitsu
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 19-03-2019, 12:41 Szarpanie Silnika
|
|
|
Witam, mam pewien problem, odpalam silnik jest zimny chodzi jak zegarek, rozgrzeje się do temp. roboczej i delikatnie tyrpie nim ale nie jednostajnie, problem też występuje jak jadę w korku wrzucę bieg i nie dodaje gazu, wtedy auto robi takie mini kangury czyli co jakiś czas szarpnie minimalnie obroty. W jeździe jest ok, brak dymu, jest moc, płyn i olej w porządku. Obstawiam pompe vacum albo jakiś czujnik który jak się rozgrzeje to wariuje i do sterownika silnika daję zły pomiar a co za tym idzie dawkę paliwa.Chyba że auto ma walnięty soft od wgrania w aso chip tuningu.Poprzednik nie dochodził co jest nie tak tylko jeździł . Sprzęgło nie ślizga. Pacjent to outlander 2 2.0 did z chipem, przbieg 130tys |
|
|
|
 |
kajos
Forumowicz

Auto: Outlander 2.0 Helmut
Pomógł: 27 razy Dołączył: 09 Mar 2017 Posty: 1090 Skąd: Chodziez
|
Wysłany: 19-03-2019, 19:02
|
|
|
sprawdz czy dziala pompa paliwa w zbiorniku |
_________________ Mam schematy elektryczne do Outlandera II. Jak ktos chce to daj znac |
|
|
|
 |
potentator
Forumowicz
|
Wysłany: 19-03-2019, 19:44
|
|
|
Mam dwa filmy z pracy silnika tylko nie wiem jak wstawić, jak sprawdzić tą pompę bo już ją raz wykręcałem bo pływak mi nie działał i uwaliło mi śrubę więc do środka zbiornika nie zaglądnę jak narazie... Na zimny jest ok, problem jest jak dostanie temp. roboczej. To wariuje, ale od początku to miałem jak go kupiłem, i nie interesowałem się tym ale zobaczyłęm jak ten silnik ma pracować i wiem że coś jest nie tak... |
|
|
|
 |
kajos
Forumowicz

Auto: Outlander 2.0 Helmut
Pomógł: 27 razy Dołączył: 09 Mar 2017 Posty: 1090 Skąd: Chodziez
|
Wysłany: 19-03-2019, 20:17
|
|
|
przyloz ucho do wykladziny a drua osoba niech przekreci stacyjke
5s musi byc slychac delikatne buczenie |
_________________ Mam schematy elektryczne do Outlandera II. Jak ktos chce to daj znac |
|
|
|
 |
potentator
Forumowicz
|
Wysłany: 19-03-2019, 20:37
|
|
|
Wstawiam filmik https://youtu.be/VEMT_DqF6rQ
[ Dodano: 22-03-2019, 16:38 ]
Witam,mam logi z pompek cyl. nr 1 :4 ,cyl nr.2 :3 ,cyl. nr 3 :3 ,cyl. nr.4 :-4
zalecenia regeneracja wszystkich pompek, wg. mnie wystarczy wymienić jedną. Co wy sądzicie? |
|
|
|
 |
emil_d
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2.0DID Intense+ 2010
Pomógł: 3 razy Dołączył: 26 Wrz 2011 Posty: 248 Skąd: Stare Babice
|
Wysłany: 22-03-2019, 21:14
|
|
|
potentator napisał/a: | Wstawiam filmik https://youtu.be/VEMT_DqF6rQ
[ Dodano: 22-03-2019, 16:38 ]
Witam,mam logi z pompek cyl. nr 1 :4 ,cyl nr.2 :3 ,cyl. nr 3 :3 ,cyl. nr.4 :-4
zalecenia regeneracja wszystkich pompek, wg. mnie wystarczy wymienić jedną. Co wy sądzicie? |
Przed regeneracją pompowtrysków sprawdź i wyczyść EGR. Też mi telepało i robił żabki na niskich obrotach - myślałem, że to pompowtryski ale mechanik powiedział, że najpierw sprawdzi i wyczyści EGR. Od 25k silnik nie telepie |
|
 |
gifek
Forumowicz
Auto: Outlander II
|
Wysłany: 10-05-2019, 10:00
|
|
|
a czym robiłeś logi pompek? |