Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z odpaleniem, kręci nie pali
Autor Wiadomość
górek 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Galant 2.5 V6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 26-03-2019, 16:03   Problem z odpaleniem, kręci nie pali

Witam

Problem jak w temacie. Opiszę może od początku.

U mnie Legnum praktycznie cały czas stoi, odpalam go od czasu do czasu i przejadę się kawałek, tak profilaktycznie. Generalnie palił od strzała, ale w zeszłym roku problem pojawił się pierwszy raz - zapalał od razu ale nie na wszystkich garach, tak jak by się dusił. Wyciągnąłem tylko te "ładtwiej dostępne" świece, wyczyściłem i dopalał bez problemu. Po jakimś czasie znowu to samo, więc postanowiłem wymienić wszystkie świece i aku. Po wymianie palił idealnie i po jakimś czasie znowu to samo. Palił trochę gorzej, później słabo, ale załapywał nie na wszystkich garach, a na koniec już w ogóle nie pali.

Dzisiaj wyciągnąłem wszystkie świece, wyczyściłem, "przedmuchałem" na wykręconych świecach i dalej nic. Tak jak by już prawie prawie łapał, no a dalej znowu to samo. Świece mokre, no i olej pachnie benzyną...

Jakieś rady i sugestie?

Będę bardzo wdzięczny za pomoc. Najchętniej odstałbym go do warsztatu mitsumaniaków gdzie mi to serwisowali, ale - A - w grę wchodzi tylko laweta ok 50 km, B - chłopaki mają majowe terminy....

przemek1602 
Mitsumaniak

Auto: Galant VIII AVANCE 2.5 V6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 31-03-2019, 18:24   

A jak wyglądają świece, może je wymień? Ma paliwo to musi odpalić.

Odpowiedz do tematu