|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Problem z odpaleniem, kręci nie pali |
Autor |
Wiadomość |
górek
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Galant 2.5 V6
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 26-03-2019, 16:03 Problem z odpaleniem, kręci nie pali
|
|
|
Witam
Problem jak w temacie. Opiszę może od początku.
U mnie Legnum praktycznie cały czas stoi, odpalam go od czasu do czasu i przejadę się kawałek, tak profilaktycznie. Generalnie palił od strzała, ale w zeszłym roku problem pojawił się pierwszy raz - zapalał od razu ale nie na wszystkich garach, tak jak by się dusił. Wyciągnąłem tylko te "ładtwiej dostępne" świece, wyczyściłem i dopalał bez problemu. Po jakimś czasie znowu to samo, więc postanowiłem wymienić wszystkie świece i aku. Po wymianie palił idealnie i po jakimś czasie znowu to samo. Palił trochę gorzej, później słabo, ale załapywał nie na wszystkich garach, a na koniec już w ogóle nie pali.
Dzisiaj wyciągnąłem wszystkie świece, wyczyściłem, "przedmuchałem" na wykręconych świecach i dalej nic. Tak jak by już prawie prawie łapał, no a dalej znowu to samo. Świece mokre, no i olej pachnie benzyną...
Jakieś rady i sugestie?
Będę bardzo wdzięczny za pomoc. Najchętniej odstałbym go do warsztatu mitsumaniaków gdzie mi to serwisowali, ale - A - w grę wchodzi tylko laweta ok 50 km, B - chłopaki mają majowe terminy.... |
|
|
|
 |
przemek1602
Mitsumaniak
Auto: Galant VIII AVANCE 2.5 V6
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 3 razy Dołączył: 05 Sie 2017 Posty: 255 Skąd: ŚWIDNICA
|
Wysłany: 31-03-2019, 18:24
|