|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Dobry mechanik Warszawa |
Autor |
Wiadomość |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 21010 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 05-04-2019, 11:04
|
|
|
Jakbyśmy zarabiali tyle co obecnie w złotówkach w € to pewnie większość by zmieniała nowe auta co parę lat .
Polska, jak to mówią od zawsze politycy państwo na dorobku i musi klepać biedę.
Pewnie z 95% społeczeństwa średnią krajową zarabia ale w 1,5-2 miesiące .
Dlatego Polacy ciągną szrot z zachodu i inwestują aż się nie rozpadnie lub nie przejdzie przeglądu na skp.
Dobra koniec OT, bo odbiegamy od tematu . |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
sla
Forumowicz

Auto: Inne
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 22 razy Dołączył: 27 Mar 2005 Posty: 2882 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 05-04-2019, 12:28
|
|
|
Bizi78 napisał/a: | lub nie przejdzie przeglądu na skp. | Ale przegląd przejdzie wszystko, nawet czołg, byle lufę mu odkręcić
czerpak napisał/a: | Jak już kupisz, dostajesz po kieszeni, bo wartość auta w pierwszych latach spada najbardziej. No a jak ci się coś zepsuje po gwarancji, to masz dalsze mega koszta |
Gwarancję masz na 5 lat praktycznie w każdej marce ( jeżeli jest krótsza, to zawsze możesz ją przedłużyć za stosunkowo niewielkie pieniądze ) Po 5 latach oczywiście , że wartość samochodu spada, ale nie na tyle że nie możesz dołożyć i kupić coś nowego jeżeli oszczędzasz . Wartość samochodu kilkunastoletniego jest tak niska, że praktycznie musisz mieć pełną kwotę , żeby coś kupić, a to są już bardzo duże sumy. Ale każdy liczy po swojemu i ma własne koncepcje.
Ps. dawno temu kupiłem nowy samochód. postanowiłem go długo użytkować, w momencie sprzedazy za grosze, nie miałem nic bo wszystko ładowałem w jego naprawy. Zostałem bez pieniędzy i samochodu. Wtedy postanowiłem nigdy tak nie robić. |
|
|
|
 |
|
|