|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Easy Select problem z blokada mostu 2,5td |
Autor |
Wiadomość |
wwbb
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander I, Pajero II 2.5TD
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 10-04-2019, 22:27 Easy Select problem z blokada mostu 2,5td
|
|
|
Witam wszystkich. Niedawno zakupiłem Pajero II z 2003r napęd i silnik jak w temacie. Ostatnio grzebałem przy czujnikach na reduktorze gdyż nie działały kontrolki od napędów, udało się naprawić (nie bez udziału info jakie znalazłem na forum), napędy działały prawidłowo z tym że jeden z czujników był padnięty. Dzisiaj natomiast wziąłem się za kontrolkę blokady mostu R/D Lock która przy próbie załączenia cały czas miga, kompresorek słychać że pracuje ale sam się nie wyłącza, sprawdziłem czujnik-OK, wężyk od kompresora do mostu wygląda dobrze ale nie wyjmowałem i nie jestem pewny na 100%. Po tych zabiegach, stojąc na kanale odpaliłem, zapiąłem na reduktorze 4L, włączyłem blokadę (kontrolka migała cały czas) i cofnąłem do tyłu 05-1 metr czując opór jak przy zaciągniętym ręcznym, następnie ruszyłem tyle samo do przodu, wyłączyłem blokadę, napęd na 2H i wyjechałem z garażu, po przejechaniu kilku metrów usłyszałem pisk coś jak blaszka klocków hamulcowych która trze o tarczę, po kilku manewrach przód tył r/d lock on off chyba usłyszałem pyknięcie w moście i pisk ustąpił. Teraz przy ruszaniu na skręconych kołach potrafi stuknąć w moście, mam wrażenie że na prostych kołach nie, oczywiście przy napędzie 2H. Przed tym zajściem kontrolka też migała, próbowałem zapinać blokadę ale nic takiego się nie działo. Strach jeździć w obawie o konieczność zbierania mostu z asfaltu.
Jeśli ktoś z grona forumowiczów ma jakieś sugestie to proszę o pomoc! |
Ostatnio zmieniony przez wwbb 11-04-2019, 06:42, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|
|