|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
układ kierowniczy |
Autor |
Wiadomość |
piotreksck
Forumowicz
Auto: MITSUBISHI SPACE RUNNER 2.0 99
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 07-04-2019, 10:09 układ kierowniczy
|
|
|
Witam Panowie i Panie.
W moim runnerze od jakiegoś czasu dzieją się takie objawy przy skręcaniu kołem kierownicy a zwłaszcza jak skręcam nie ważne w którą stronę ,ale najbardziej to słychać przy wolnym jechaniu np.wyjeżdżam z parkingu wtedy coś tak stuka w krótkich odstępach,terkocze ,klika już nie wiem jak to określić ,ale wspomaganie działa ok.Od momentu odpalenia motoru kierownica nie stawia oporu nie znosi na którąś stronę ,płyn w zbiorniczku od wspomagania jest cały czas na poziomie trochę powyżej połowy.I cały czas coś tak właśnie pyka,terkocze co to może być.TZW maglownica?Przy kołach te tuleje,przeguby,łączniki były robione ostatnio.W każdym bądź razie wydaje mi się (a nie kręcę nigdy kierownicą stojąc w miejscu),że kierownica jak płynnie się kręci to nie powinno być żadnych odgłosów.Poradźcie koledzy zanim trafie do mechanika,bo ostatnio byłem u 3.A jeden z nich to diagnosta od przeglądów pojazdów.Stwierdził ,że tuleja przednia wahacza.Drugi ,że gniazdo wahacza przegniło i trzeba nowy wahacz a u trzeciego co się okazało miał rację łożyska na amorach.Zrobiłem i jest ok.Tak więc mam ostatnio niemiłe doświadczenia z mechanikami.Jak ktoś czai bazę to proszę o poradę .Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Runner2
Nowy Forumowicz
Auto: Space Runner II 2.0 16v 4g63
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 05-05-2019, 23:37
|
|
|
A czy ten odglos jest jak stoisz w miejscu i skrecasz kołami czy w czasie jazdy, np ruszaniu ? |
|
|
|
 |
|
|