|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
SILNIK BIERZE OLEJ 1.8 mivec z 2012 !pomocy! |
Autor |
Wiadomość |
chareck89
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Lancer 2013 1.8 SB
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 15-05-2019, 07:26 SILNIK BIERZE OLEJ 1.8 mivec z 2012 !pomocy!
|
|
|
Hej
jestem nowy na forum i jeszcze nie za bardzo ogarniam jak tu sie poruszac a tematow jest bardzo duzo. Takze jakby moj juz sie pojawil wczesniej to sorry i prosze kogos ogarnietego o linka i zamkniecie mojego
Mam Lancera2012 SB 1.8 mivec (~130k km) z porzadna instalacja LPG - ucieka mi olej i sie troche martwie
1. Sprawa o tyle dziwna że 2lata jak auto użytkowal moj ojciec to nie dalo sie tego az tak zauwazyc, fakt ze jezdzil glownie po miescie i w krotkie trasy. Ja potrafie w weekend zrobic 1k+, badz 700km - czytalem ze moze wypic wtedy
2. Slyszalem takze ze z LPG moze pic wiecej niz zwykle (moze to byc info zdoopy bo od kolegi mitomana ktory dolewa 1L na 1k km w swoim fordzie)
3. W zaufanym warsztacie stwierdzili ze wszsytko jest w jak najlepszym porzadku z michą, zero wyciekow, filtr ok - wszystko w porzadku (po prostu chłepta ten olej)
4. Czytalem ze niby moze brac wiecej po 4,2k rpm, wiec ostatnio staram sie jezdzic na 3,5k rpm (130-140kmh) ale dalej ucieka (moze mniej - ciezko mi powiedziec bo nie mam auta dlugo) to tez info moze byc zdoopy bo wyczytane z internetow nawet nie pamietam gdzie
5. Nie jestem specjalista kompletnie jesli chodzi o auta - wrecz sie uwazam za laika wiec nawet nie wiem ile L oleju to ilość cm na bagnecie - ale zauwazylem ze ostatnio znowu jakos ~1cm mi uciekl po okolo 1,5k km
Zaczynam sie niepokoic, nie jest to dla mnie normalna sprawa.
Dlatego zwracam sie do was z prosba o pomoc - moze cos wiecie na ten temat.
wielkie dzieki!
Czarek |
_________________ Mitsubishi Lancer SB 2012
1.8 MIVEC + LPG |
|
|
|
 |
|
|