Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
LPG w LANCER 1.6 16V 94r.
Autor Wiadomość
gg66
[Usunięty]

Wysłany: 07-09-2006, 15:17   LPG w LANCER 1.6 16V 94r.

Mam pytanko zapragnołem sobie zainstalować gaz w furce :D noi bujnołem sie do warsztatu a pan mi mówi że i owszem ale... cena za istalke bedzie wynosiła od 1600 do 4000!!! w tym że 1 jest zwykła a druga jest sekwencyjna. Moje pytanie brzmi czy jeżeli wybiore sobie opcję 1 (2 nawet nie wchodzi w grę, ponieważ kupiłem auto prawie za tą cenę) to nie rozsypie mi się przepływomierz(czarna skrzynka za filtrem powiertza) tak jak mojemu koledze który założył sobie gazika w Mazdzie 323 1.5 16V 1995r padł mu właśnie przepływomierzi serwis zarzyczył sobie za ten oto przepływomierz 4500 PLN!!!!!!!!!!! Czy jest sens zakładac to tałatajstwo?
:?:

smosen
[Usunięty]

Wysłany: 07-09-2006, 17:13   

Moim zdaniem do tego silnika nadaje sie tylko i wylacznie instalka sekwencyjna,tylko ta cena to rzeczywiscie za wysoka.Moj ojciec zalozyl sobie sekwencje Landi Renzo z polska elektronika i spisuje sie super,auto zapieprza tak samo jak na benzynie-chodzi mi o moc auta.Za wszystko zaplacil 2700zl i zbiornik ma w kole.co do polskiej elektroniki jak wchodzila na rynek to nikt o niej nic nie wiedzial,ale teraz jest sprawdzona i auta chodza na niej bardzo dobrze.Instalacja zakladana byla w Tarnowie,wiec jesli chcesz dlugo pojezdzic to tylko sekwencje ze wzgledu na silnik.Za klad,ktory to montowal: www.expert-roczniak.pl

piwkotom 
moderator mitsumaniak
maruda

Auto: Touareg V8 :)
Zaproszone osoby: 1
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 07-09-2006, 17:44   

gg66, tak jak napisal smosen najlepsza by byla tutaj sekwencja, tak jak wszedzie zreszta. Ale do 4 cylindrowej rzedowki mozesz spokojnie zalozyc 2 generacje. Istotnym jest zeby to zrobic w solidnym zakladzie i regularnie sprawdzac (1/rok) czy sie cos nie zmienilo. Przeplywomierz mozesz uszkodzic poprzez strzal w kolektor, a strzal wynika tylko i wylacznie z nieprawidlowo zainstalowanej/wyregulowanej instalacji. Wielu ludzi jezdzi z taka instalka wiele lat (ja tez jezdzilem) i nie ma z nia problemow jesli jest prawidlowo zestrojona.
Poza tym uzywana przeplywke mozna kupic znaaaaacznie taniej niz 4.5 tysia chociaz nie polecam potrzeby zakupu ;)
Co do ceny tej sekwencji to dosc duzo Ci zawolal z tego co ludziska pisza na forum. Mysle ze taka sekwencje mozesz zalozyc spokojnie za ok 3000zl.

josie 
Mitsumaniak
majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Wysłany: 07-09-2006, 18:58   

Moim zdaniem jak znajdziesz porządny zakład co zamontuje i będziesz dbał (filtry, regulacje) to spokojnie 2gen wystarczy. Moje auto od prawie 10lat jeździ na 1gen i nie narzekam - przepływomierz cały :)

Karwoś 
Mitsumaniak

Auto: Ford C-Max Hybrid 2.0
Wysłany: 08-09-2006, 09:48   

Ja mialem 1 gen w sienie 1,6 wtrysk wielopunktowy - bez żadnego komutera i działa cały czas ale teraz można za 2500-2800 założyć sekwencję z polskim programem - i to dobrym np w Białymstoku - Ja zakładałem w Lecho gaz - zapłaciłem 3500 ale to rok temu-teraz oni ucząc się na błędach zrobili własny soft i podobno spisuje się bardzo dobrze - ma więcej opcji w ustawieniach i więcej można wycisnąć z wtryskiwaczy.

Czas może na Space Stara dla żony?

matt81 
Mitsumaniak
RED DIAMOND

Auto: LANCER 1.6 16v 1995r 4g92
Wysłany: 08-09-2006, 09:52   

Ja mam u siebie w autku instalke 2 gen. no i co zauwarzyłem po 1.5 roku eksploatacji .Niestety są wieczne problemy z elektryką na gazie , zmieniłem wszystko (kopułka, palec rozdzielacza,kable NGK) , po załozeniu instalacji swiece wytrzymały 15 tkm (szarpanie,wystrzały,gasnięcie auta przy raptownym dodaniu gazu) . No spoko OK. swieczki zostały wymienione ( NGK-BKR6-E11) , po wymianie swiec było idealnie silnik pracował super zero wystrzałów.W chwili obecnej na nowych świeczkach zrobiłem 2.5 tkm i powolutku historia zaczyna sie powtarzać :( .Na razie jeszcze nie strzela ale odczuwalne są powszarpywania , chwilowe wypadanie z obrotów. Reasumując , niestety MITSUBISHI są wyjądkowo wybredne na gaz, i jesli już gazowac to tylko w sprawdzonym warsztacie i gdybym zakładał gaz teraz wybrałbym napewno sekwencje ( 1.5 roku temu proponowano mi sekwencje za 4000pln, teraz mozna załozyc nawet za 2500pln)

gulgulq 
moderator
Służbowo. Na statek.

Auto: i30
Wysłany: 08-09-2006, 11:28   

..w moje Cari mam założona II generacji Prinsa i mimo cały czas problemów z obrotami nigdy nie trafił mi się strzał, a więc przepływką jest w dobrym stanie, faktem jest że instalacja była fabrycznie zakładana w Holandii i jest raczje zrobiona dobrze...

kupujepolskieprodukty.pl

smosen
[Usunięty]

Wysłany: 08-09-2006, 15:43   

Tak jak pisze matt81 znajdz sprawdzony i dobry zaklad ktory zamontuje ci sekwencje za okolo 2500 zl,bo teraz sekwencje dobra mozna juz w tej cenie zamonotowac ,a bedziesz sie cieszyl dluga i bezproblemowa eksploatacja pod warunkiem,ze bedziesz dbal o przeglady i terminowe wymiany swiec,kabli,filtrow.Radze tak bo ceny sekwencji duzo spadly.

gg66
[Usunięty]

Wysłany: 09-09-2006, 08:06   

DZIĘKI! :D Pewnie macie racje że to jakiś partacz, poszukam sobie zakładu w innym mieście, tylko trza trafic na ten porządny :?
Pozdrarwiam wszystkich! :mrgreen:

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 10-09-2006, 00:19   

Przyznam szczerze, ze nie znam malborskiego komornika :)
Az dziw bierze, ze jezdzi takim starym Galem - tyle sie slyszy o zarobkach komornikow, ze predzej bym go o Hummera podejrzewal ;)

e-gen 
moderator

Auto: Clio II ph2 1.4 16v (k4j c710)
Wysłany: 12-09-2006, 13:23   

matt81 napisał/a:
Ja mam u siebie w autku instalke 2 gen. no i co zauwarzyłem po 1.5 roku eksploatacji .Niestety są wieczne problemy z elektryką na gazie , zmieniłem wszystko (kopułka, palec rozdzielacza,kable NGK) , po załozeniu instalacji swiece wytrzymały 15 tkm (szarpanie,wystrzały,gasnięcie auta przy raptownym dodaniu gazu) . No spoko OK. swieczki zostały wymienione ( NGK-BKR6-E11) , po wymianie swiec było idealnie silnik pracował super zero wystrzałów.W chwili obecnej na nowych świeczkach zrobiłem 2.5 tkm i powolutku historia zaczyna sie powtarzać :( .Na razie jeszcze nie strzela ale odczuwalne są powszarpywania , chwilowe wypadanie z obrotów. Reasumując , niestety MITSUBISHI są wyjądkowo wybredne na gaz, i jesli już gazowac to tylko w sprawdzonym warsztacie i gdybym zakładał gaz teraz wybrałbym napewno sekwencje ( 1.5 roku temu proponowano mi sekwencje za 4000pln, teraz mozna załozyc nawet za 2500pln)

Nie powiedziałbym że są WYJĄTKOWO wybredne i sądzę że Twoim problemem jest źle dobrana/wyregulowana instalacja tudzież kiepski parownik - bo parownik to baaardzo ważna rzecz.

wpie0 
Forumowicz

Auto: lancer 1.6 4g92 wagon
Wysłany: 07-05-2007, 13:23   

Jeżeli ktoś posiada instalację STAG 200/300 zamontowana w silniku 4G92, proszę o informację jak sprawuje się ta instalacja. Ciekawi mnie również w którym miejscu kolektora wiercą otwory pod wtryski gazu. Może ktoś mógłby przysłać zdjęcia instalacji.

Tomas79
[Usunięty]

Wysłany: 08-05-2007, 13:54   

tylko sekwencja!
Ja mam firmy Tartarini i auto śmiga i śmiga!
Z uwagi na to ze silnika 4G92 sterowany jest sekwencyjnym wtryskiem benzyny nalezy do niego montaować sekwencyjny wtrysk gazu. Cena instalacji z montażem od 2600 do 3200

Jak juz STAG to wersja 300
Dysze wierci sie jak najbliżej wtryskiwaczy benzynowych!
Pozdro!

wpie0 
Forumowicz

Auto: lancer 1.6 4g92 wagon
Wysłany: 08-05-2007, 14:19   

Jak to w końcu jest z tym Stag-iem 200 i 300. Czy faktycznie jest aż taka różnica. Z tego co ja się dowiedziałem to różnica polega jedynie na rodzaju obudowy. W stag 300 jest metalowa, ktoś jeszcze pisał, że ma dodatkowe wejście na drugą sondę lambda.

[ Dodano: 10-05-2007, 11:47 ]
Może ma ktoś na oku jakiegoś dobrego i niedrogiego instalatora z okolic Rzeszowa.
Tylko nie piszcie, że jek tani to kiepska instalacja itd. Z tego co zauważyłem różnice w cenie identycznej instalacji sięgają kwoty 500zł.

Mar_GLXI
[Usunięty]

Wysłany: 22-05-2007, 10:45   

U mnie wlasnie wystąpił problem strzalu gazu w przeplywomierz, jednak wyniklo to bardziej z mojego bledu niz z wadliwej instalacji poniewaz umylem silnik a nastepnie po lekkim wyschnieciu odpalilem go i nie chodzil na wszystkie cylindry i przerywal, zwiazane to bylo z woda w kopulce, no i jak troche przygaowalem to pojawil sie strzal :evil: , kopolke pozniej odkercilem i wysuszylem jednak silnik zachwuje sie tak jak by uszkodzil sie przeplywomierz :? , odpala i jezdzi jednak nie ma plynnych obrotow na jalowym, czasami jakby gubil iskre a przy jezdzie popierduje, chociaz przy pewnym otwarciu przepustnicy jedzie ladnie i nawet jak by mial wiecej mocy. Nie sprawdzalem jeszcze tego na diagnistyce ale mysle ze to wlasnie przeplywomierz sie wysypal. Moze jest ktos z okolicy Szcecina kto ma do sprzedania w rosadnej cenie taki przeplywomierz, oznaczenia na naklejce to: 449 4825 E5T05371

Odpowiedz do tematu