|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Prośbą o opinię |
Autor |
Wiadomość |
edzi0_
Nowy Forumowicz
Auto: Toyota Auris Touring Sport
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 17-05-2019, 07:58 Prośbą o opinię
|
|
|
Cześć wszystkim.
Chciałbym kupić lancera. Przy przeglądaniu ogłoszeń natrafiłem na dwa, które spełniają moje kryteria (silnik benzynowy 1.5 lub 1.8 + LPG, cena wyjściowa do 21 000)
1)
https://www.olx.pl/oferta...html#c73346a59e
Czy rzuca Wam się w oczu coś niepokojącego? Ewentualnie być może ktoś był już go oglądać.
2)
https://www.olx.pl/oferta...html#1f022c7fba
Ten egzemplarz byłem już obejrzeć.
- miał malowany zderzak i prawe tylne nadkole, prawdopodobnie cieniowane drzwi, widać śladu po farbie na wnęce drzwi.
- na dachu jest ślad 8x8cm prawdopodobnie po jakiejś naklejce na CB radio
- wlot powietrza (to coś przechodzące nad akumulatorem) jest luźne
- pare rysek /wgniotek
- korozja pod maską (od dołu maski)
- brak plastikowej osłonu silnika
- skorodowane śuby w komorze silnika (czy to norma w tym modelu?)
- do wymiany tarcze z tyłu
- świeci się kontrolka ABSu
Z plusów silnik suchy, chodzi równo, wnętrze umiarkowanie zadbane
Czy w takim budżecie jest sens szukać, czy raczej nie bardzo? |
|
|
|
 |
HUGIO
Forumowicz

Auto: Lancer CX3A '09 1.8 143KM+LPG
Pomógł: 44 razy Dołączył: 04 Cze 2017 Posty: 1024 Skąd: jesteś?
|
Wysłany: 19-05-2019, 16:17
|
|
|
Co do jedynki, to ramka grilla jest nieoryginalna, na tym samym zdjęciu reflektor po stronie kierowcy ma większą szparę przy zderzaki, niż ten po stronie pasażera. Ogólnie sprawdziłbym szpary wokół drzwi po stronie kierowcy, bo może to perspektywa i jakość zdjęć, ale wydają mi się nierównomierne. Dodatkowo auto jest strasznie brudne, więc trudno coś powiedzieć o lakierze. Auto ma hak, więc mogło robić jako wół (skoro ktoś założył hak, to jednak w jakimś celu).
W ogłoszeniu jest kraj pochodzenia Polska, a na szybie w rogu najpierw jest naklejka ekologiczna, a dopiero potem nasza kontrolna z numerem (swoją drogą krzywo naklejona...), więc lepiej się coś więcej dowiedzieć o historii. |
_________________ Moje przygody z Lancerem sportbackiem: https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=102303 |
|
|
|
 |
waspus
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer Sportback 1.8
|
Wysłany: 30-05-2019, 23:23
|
|
|
Czarny kolor dla Lancera jest nieszczęśliwy, dla outlandera zresztą też. Ładniej się prezentują w innych barwach. |
_________________ Current:
Lancer Sportback 2011 1.8 103kW/140KM
Previous:
Civic VI Liftback 1.4
Civic VII Sedan 1.6 |
|
|
|
 |
joseba
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer 1.6 '14
|
Wysłany: 31-05-2019, 01:50
|
|
|
waspus napisał/a: | Czarny kolor dla Lancera jest nieszczęśliwy, dla outlandera zresztą też. Ładniej się prezentują w innych barwach. |
a można coś więcej odnośnie tego, że czarny jest "nieszczęśliwy"?
większość Lancerów na rynku wtórnym wydaje mi się, że jest czarna
już sam fakt, że lakier i tak jest słaby w tym modelu, to przyjęło się mówić, że w ostatnich latach czerwony wypada najgorzej jakościowo i to niezależnie od marki, czy producenta
czy odnośnie tego czarnego, to po prostu taka subiektywna opinia? |
|
|
|
 |
|
|