|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Proszę o opinię nt. Lancera 1.8 z 2011 roku |
Autor |
Wiadomość |
ftns
Nowy Forumowicz
Auto: Przymiarki są
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 18-05-2019, 00:44 Proszę o opinię nt. Lancera 1.8 z 2011 roku
|
|
|
Dzień dobry wszystkim miłośnikom!
Rozważam adopcje Lancera do naszej rodzinki, a zacząłem się w ogóle zastanawiać nad tym autem, gdy trafiłem na ogłoszenie dot. cesji leasingu Lancera 1.8 143 KM z 2011 roku, z przebiegiem 217 tyś km. Wersja z automatyczną klimą, tempomatem, przeciwmgielnymi.. tak z grubsza.
Auto zarejestrowane w październiku 2012, użytkowane przez 3 lata (leasing) przez przedstawiciela handlowego - 180 tyś. km.
Następnie przez kilka miesięcy u handlarza i aktualna właścicielka (też w leasing) nabyła auto w marcu 2016 roku, zrobiła nim 35 tyś. km, po czym auto od kilku miesięcy jest mało używane.
W międzyczasie auto miało stłuczkę z tyłu - wymienili/naprawili w autoryzowanym serwisie: pas tylni, zderzak, klapę. Geometria nie była naruszona, przechodził na to badanie.
Po pierwszych oględzinach:
- do wymiany na pewno opony,
- tylni prawy zacisk hamulcowy prawdopodobnie do regeneracji - tarcza pordzewiała,
- na prawym tylnym błotniku i zderzaku przetarcia/zarysowania, na przednim zderzaku też odpryski lakieru i rysy,
- klimatyzacja nie działa - sprężarka się załącza, ale nie chłodzi - być może tylko do nabicia,
- kielich przedniego amortyzatora pordzewiały i pod maską też jakieś drobne korozje.
Co powiecie na ten temat?
Auto ładne, nie budzi strachu po oględzinach, po przejażdżce również zadowalające. Jedyne zastrzeżenia wymieniłem powyżej.
Nie zaglądałem pod samochód, tutaj niestety niewiadoma.
Cena wyjściowa 19 tyś.
Serdecznie dziękuje za wskazówki.
 |
Ostatnio zmieniony przez ftns 18-05-2019, 19:55, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 21011 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 18-05-2019, 08:43
|
|
|
Nie wiem jak inni ale ja nie widzę fotek .
Najlepiej zapodaj linka do ogłoszenia . |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
joseba
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer 1.6 '14
|
Wysłany: 18-05-2019, 16:04
|
|
|
to jest zapewne samochód, którym przez pewien czas sam się interesowałem
nie kontaktowałem się ze sprzedawcą, odpuściłem bo samochód właściwie jest wyłączony z eksploatacji, nie miałem przekonania do tego, że może być to udany zakup
cena zachęcająca, ale z pewnością pojazd wymaga pewnego wkładu finansowego |
|
|
|
 |
waspus
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer Sportback 1.8
|
Wysłany: 30-05-2019, 23:28
|
|
|
19 tysi to dziwnie mało tak myślę, poza tym lancer z 2011 ma 140kM nie 143 ale to tylko na plus. Jak to są tylko te pierdoły to warto się zastanowić.
Potwierdzam, że nie widać zdjęć. |
_________________ Current:
Lancer Sportback 2011 1.8 103kW/140KM
Previous:
Civic VI Liftback 1.4
Civic VII Sedan 1.6 |
|
|
|
 |
|
|