Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Pajero Sport 3.0 czy warto?
Autor Wiadomość
Mochik 
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero 2.8 LWB automat 1994
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 30-05-2019, 21:54   Pajero Sport 3.0 czy warto?

Witam. Nadeszla pora na zamiane. Mam Pajero 2 Ex 2.8 ss. Niestety ruda pojadla go juz konkretnie od spodu i puscil uszczelniacz na wale. Zaczela gubic olej i wyglada tylko na to ze to juz poczatek konca. Zastanawiam sie wiec nad kolejnym 4x4 ktory przejdzie kolejne przeglady. Wybor padl na Pajero Sport 3.0 w automacie albo Grand Vitare I 2.7 XL tez w automacie i benzynie. Samochod ma byc do uzytku na codzien i mam zamiar go zagazowac. Zadnego Off Roadu nie planuje. Moze to pytanie szukajace problemow, ale co polecacie. Ciezko mi sie zdecydowac jako ze ani jednym ani drugim jeszcze nie jezdzilem. Dziekuje za porady.

gimli2 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Pajero Sport V6
Wysłany: 31-05-2019, 13:58   

Terenówkami jezdze z 12 lat, ale sporta v6 mam od 2 miesięcy. Komfort dużo lepszy niz w discovery 1 i 2, czy vitarze. Spalanie w mieście 18-19 litrów lpg, trasa 15 litrów. Automat bardzo fajnie zmienia biegi. Ceny części do pakietu startowego bardzo akceptowalne.

Azz 
Forumowicz

Auto: Pajero Sport I
Wysłany: 01-06-2019, 11:40   

Jeździłem Grand Vitarą 2.0 Benzyna, w Sporcie czuję się pewniej i nie jest taki "nerwowy" jak Suzuki.

lapa16 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Pajero Sport 3.0
Wysłany: 01-06-2019, 14:31   

Jeżdzę Sportem juz ponad 4 lata. Szczerzę mogę polecić. Komfortowe auto zarówno jako rodzinny na wakacyjne wypady jak i do wyciągania ściętych drzew ;)

Mochik 
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero 2.8 LWB automat 1994
Wysłany: 01-06-2019, 21:55   

W sumie to lubie Mitsubishi i chyba przy tej marce zostane. Zastanawiam sie tez jeszcze nad Pajero 3 z konca lub 4 z poczatku serii. Czyli jakos tak rocznikowo 2006 do 2008. Ciezko znalezc mi zamiennik na mojego. Co chwila cos doczytam, albo zobacze i juz sprawdzam. Majac do wyboru 3,4 lub Sporta, co byscie wybrali?

lapa16 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Pajero Sport 3.0
Wysłany: 01-06-2019, 22:40   

Pajero sport w LPG będzie najtańszym rozwiązaniem pod kątem eksploatacji. 3 sobie odpusc w ogóle, 4 juz lepiej takie 3.8 w LPG będzie spoko jednak drogie ale komfortowo 4 bedzie naj ;) No i w 4 nie ma ramy wiec jest bardziej po ludzku, sport jest nieco hardcorem ;)

ZYZY91 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Pajero Sport
Wysłany: 07-06-2019, 00:07   

Jeździłem Sportem 3.0 V6 prawie 2 lata i uważam, że to świetne auto do jazdy na co dzień, wygodne i komfortowe, automat fajnie zmienia biegi, w trasie trochę brakuje 5-go biegu (szczególnie na autostradzie), ale poza tym nie ma się do czego przyczepić. Trasa do Chorwacji i z powrotem głównie autostradami bezproblemowa, 130 km/h na tempomacie nie męczy, dużo miejsca na tylnej kanapie, z przodu też wystarczająco (mam 2 m wzrostu), bagażnik pojemny, wyjmując schowki podłogowe można zyskać kilkanaście cm na wysokości, jeżeli jest taka potrzeba. Spalanie LPG około 20L miasto, 13-15L trasa. Ceny części zbliżone do osobówek, konstrukcja prosta i wytrzymała, bez zbędnej elektroniki, wszystko działa dopóki się nie urwie :-)

Zmieniłem na nowszy model Sporta bo trafiła się taka możliwość, ale poprzednika wspominam bardzo dobrze.

Rademeness 
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero Sport 3.0
Wysłany: 07-06-2019, 14:44   

Mam sporta 2000r 3.0 lpg i też polecam spalanie tak jak chłopaki piszą też sie zgadza i wydaje mi się na taką bude komfort i przyspieszenie to nie jest duże spalanie

Odpowiedz do tematu