Outlander 2 2.2diesel 156km |
Autor |
Wiadomość |
Pseudo0000
Nowy Forumowicz
Auto: Avensis t25
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 02-06-2019, 13:34 Outlander 2 2.2diesel 156km
|
|
|
Witam wszystkich.
Możecie powiedzieć coś na temat tego auta??
https://www.olx.pl/oferta...D5-IDxFQ3I.html
W piątek jadę obejrzeć i sprzedawca godzi się na sprawdzenie go w ASO. Jakieś podpowiedzi jeżeli chodzi o oględziny? Czy ten silnik radzi sobie w tej budzie czy szukać czegoś mocniejszego? Jak w tych silnikach że średnim spalaniem i rozsądnej jeździe? Czy na forum jest jakiś temat odnośnie sprzedaży aut bo nie mogę zlokalizować :/
Możecie polecić jakąś dobrą stronę do sprawdzenia auta po vinie?
Dzięki za odp.
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
pozioma1
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander II 2.2 MIVEC
|
Wysłany: 02-06-2019, 14:56
|
|
|
Witam,
jestem właśnie po zakupie więc "siedzę" w temacie
VIN sprawdzałem na autodna.pl płatność przelewem i dostajesz raport w pdf na e-mail.
Ja przed wyjazdem do sprzedającego poszukałem w necie warsztatu w okolicy z opcją "weryfikacji przed sprzedażowej" - warto dopytać co wchodzi w skład takiego przeglądu. Ja zapłaciłem 240PLN za całą ścieżkę diagnostyczną (warto dopytać czy mają obsługę 4X4) jak na przeglądzie, dodatkowo geometria, podpięcie komputera i pomiar miernikiem lakieru.
Nie wiem czy dużo czy mało ale uważam że warto.
Oglądając wcześniejsze auto zamówiłem rzeczoznawce - wyszukałem na facebook`u - z dobrą opinią - fajna opcja bo kupując często podchodzimy emocjonalnie i pewne rzeczy nam umykają. |
_________________ jest Carisma 4G92 '04 i Outlander II 2.2 MIVEC
był MSS 1.9 DiD `05
był COLT 1.3 GLX `95r
 |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
Auto: był OutlanderII 2.0DID
|
Wysłany: 02-06-2019, 15:52
|
|
|
Pseudo0000 napisał/a: | Czy ten silnik radzi sobie w tej budzie czy szukać czegoś mocniejszego? | radzi sobie. Ma ładną kulturę pracy. A spalanie? spritmonitor.de i będziesz miał jasność |
_________________ był Outlander 2 2.0Did był Superb 1,8TSI 4x4 jest V60 CC  |
|
|
|
 |
raptor
Forumowicz
Auto: Outlander II 2008 2.2 DiD
Pomógł: 1 raz Dołączył: 20 Sty 2016 Posty: 82 Skąd: się biorą dzieci ?
|
Wysłany: 02-06-2019, 19:31
|
|
|
Silnik radzi sobie bardzo dobrze, 380Nm od 2000 obrotów ciągnie jak wściekły do samego końca, nie ma najmniejszych problemów z wyprzedzaniem nawet załadowany. Co do spalania, jak chcesz ekonomicznie to kup fabię w 1.4tdi, tutaj miasto to 10L, trasa do 120 udało mi się na długim dystansie po autostradzie w DE uzyskać 6.8 z dystrybutora, 140-160km/h to 8-8.5 - przy ustawionym 4wd. Jak nie będą Ci potrzebne fotele w bagażniku to je wymontuj i wsadź tak podłogę z wytłoczką, masę rzeczy można upchnąć a fotele to ok 40kg. |
|
|
|
 |
Pseudo0000
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 02-06-2019, 22:41
|
|
|
pozioma1 napisał/a: | Witam,
jestem właśnie po zakupie więc "siedzę" w temacie
VIN sprawdzałem na autodna.pl płatność przelewem i dostajesz raport w pdf na e-mail.
Ja przed wyjazdem do sprzedającego poszukałem w necie warsztatu w okolicy z opcją "weryfikacji przed sprzedażowej" - warto dopytać co wchodzi w skład takiego przeglądu. Ja zapłaciłem 240PLN za całą ścieżkę diagnostyczną (warto dopytać czy mają obsługę 4X4) jak na przeglądzie, dodatkowo geometria, podpięcie komputera i pomiar miernikiem lakieru.
Nie wiem czy dużo czy mało ale uważam że warto.
Oglądając wcześniejsze auto zamówiłem rzeczoznawce - wyszukałem na facebook`u - z dobrą opinią - fajna opcja bo kupując często podchodzimy emocjonalnie i pewne rzeczy nam umykają. |
Będę umawial ASO. Koszt 300zl dają raport co i jak. A skoro ktoś się nie boi to już duzy +. Sprawdzałem kilka aut już na autodna i myślałem że dają więcej informacji ale widocznie tylko tyle było. Jest sporo takich stron więc myślałem że może ktoś ma coś lepszego...A jeżeli chodzi o moc to wiele osób mówi że to auto bd miało ciężko z taką ilością koni więc wolałem zapytać osób które jeżdżą nim na codzień a nie wielkie cwaniakowanie 😀 |
|
|
|
 |
raptor
Forumowicz
Auto: Outlander II 2008 2.2 DiD
Pomógł: 1 raz Dołączył: 20 Sty 2016 Posty: 82 Skąd: się biorą dzieci ?
|
Wysłany: 03-06-2019, 05:49
|
|
|
Ja się ciągle bije z myślami o chiptuning, fajnie mieć ok 180-190km i 450Nm ale z drugiej strony jeżdżę tak mało, że te 156/380 wystarcza aż nad to, na 2-3 biegu efekt jest taki, jakby Ci ktoś szpadlem w plecy przywalił, najpierw moment przy 2000 obr. a później przy ok 4000 pełne 156km i nie daje chwili wytchnienia. Nie wiem co za ignoranty mogą mówić, że z tym silnikiem może mieć ciężko. |
|
|
|
 |
Pseudo0000
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 11-06-2019, 21:58
|
|
|
A może ktoś co nieco powiedzieć o wersji 2.4 170km na łańcuchu.?? Lubi gaz? Ciężko znaleźć w miarę utrzymane 2.2 156 :/ |
|
|
|
 |
|