| 

|  | Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki 

|  |  

| Ogłoszenie |  
         |   
 W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
 Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
 Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
 |  

| [EA2A/W 2.0] Tuleja prowadząca łożska oporowego - nigdzie ni |  
      | Autor | Wiadomość |  
      | Xterminatorus   Nowy Forumowicz

Auto: Galant 2.0 1998 100 KW Kombi
 Kraj/Country: Polska

| 

|  Wysłany: 08-06-2019, 14:35   [EA2A/W 2.0] Tuleja prowadząca łożska oporowego - nigdzie ni |   
 |  
               | 
 |  
               | Witam, 
 1. OPIS SYTUACJI(nie musisz czytać): Sprzęgło w moim Galanciku (2.0 136KM 1998r) ostatecznie odmówiło posłuszeństwa. Jesteśmy z żoną  okropnymi użytkownikami i jeździliśmy - jak to określił mój mechanik: "do KOŃCA!". W związku z czym skutecznie rozwaliliśmy łożysko oporowe, które to z kolei skutecznie rozwaliło tuleję prowadzącą łożysko. O ile sprzęgło - "to jest ten wzmocniony" - 230 mm średnicy tarczy udało mi się kupić właściwe już za drugim podejściem, o tyle tej tulei nigdzie nie ma. W internetach na poszukiwaniach spędziłem ostatnie 3 dni - bezskutecznie. Łaziłem po złomowiskach ryzykując życiem, ale okazuje się, że nikt nie złomuje Galantów. Nawet w ASO powiedzieli, że muszą to sprowadzić bo nie mają w Polsce, ani w magazynie w Holandii. Czas dostawy 3 tygodnie. Pewnie muszą znaleźć Hattori Hanzo i przekonać go by wbrew przysiędze jaką złożył w 2003 r wytoczył sobie tylko znanymi technikami ostatnią tuleję prowadzącą do Galanta. Rozpacz. Fura stoi u mechanika na podwórku jako ozdoba i boję się, że mnie policzy za miesiąc parkowania.

2. PYTANIE (właściwy problem) Mam więc pytanie: Czy WY macie może takie coś jak tuleja prowadząca łożyska oporowego do Galanta 2.0 136 km 1998 r (średnica tarczy sprzęgła 230 mm jeśli ma to jakieś znaczenie) i jesteście skłonni wymienić ją na PLNy, lub wiecie coś czego ja nie wiem w tym temacie i będę mógł śmigać moim autkiem wcześniej niż za 3-4 tygodnie.

Przepraszam za rozwlekłość wypowiedzi,
 Pozdrawiam,

Witek
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | karino   Forumowicz
 KARINO

Auto: ELIPSE CROSS,  GALANT EA 2.0

| 

|  Wysłany: 08-06-2019, 15:14 |   
 |  
               | 
 |  
               |    a nie idzie tego dorobić...     |  
				| _________________ 

|  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Bizi78   Mitsumaniak
 Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.

|  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Xterminatorus   Nowy Forumowicz

Auto: Galant 2.0 1998 100 KW Kombi

| 

|  Wysłany: 08-06-2019, 21:29 |   
 |  
               | 
 |  
               | Po chwili przeglądania www.japancars.ru zaryzykowałem i zamówiłem. Na razie doszedłem do takiego etapu: Your order has been successfully processed! Wysyłają do Polski bez problemu i podejrzanie bezpłatnie. Zobaczymy czy będą szybsi od Hattori Hanzo.

DZIĘKUJĘ
   |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      |  |  |