Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Pajero Pinin 5D 2.0GDI lift 2.5" simex 30" Winda e
Autor Wiadomość
godles 
Nowy Forumowicz

Auto: MSS 1.3
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 09-06-2019, 12:38   Pajero Pinin 5D 2.0GDI lift 2.5" simex 30" Winda e

Witam
Tak więc przedstawiam wam swoje pokractwo. Auto z 30go grudnia 2004r. Cały był malowany i ktoś się nie przyłożył do zmatowienia. Buda w punktach konstrukcyjnych wydaje się ok. Kielichy całe. Z wypasu w sumie chyba golas. Ma to co każdy. Elektryka szyb klima itp. przelot 196tys km i chwilowo nie rośnie (auto się modyfikuje).

Jedziemy ze zdjęciami.

Tak wyglądał w czasie pierwszych testów:

Dla porównania obok mojego poprzedniego auta które teraz użytkuje mój ojciec.

Z racji że seryjne auto mnie urzekło dzielnością w czasie testów to mimo wszystko tak nie mogło zostać więc kupiłem trochę szpeju. Opony to kopia simex 205 80 16 (realnie 74cm więc niemal 30" oryginalne kółka miały 66cm). Z przodu nie było możliwości założyć takiego koła więc ruszyliśmy z liftem. Do oryginalnych felg doszły dedykowane dystanse po 30mm na stronę.

Nie obyło się też bez łatania.

Jak coś będzie motane będę się starał aktualizować. Teraz na tapecie wyciągarka i zderzak przedni. ;) może w tym tygodniu?

Podsumowując. Od stanu jak było przód poszedł w górę o 7cm. Tył około 4cm i delikatnie wyżej jest przód. Dojdzie zderzak i winda to się wyrówna. Przed liftem tył był delikatnie wyższy od przodu więc nie wygląda to nawet teraz dramatycznie źle.

P.S.
Większe koło zabiło osiągi. Ktoś się orientuje jakie byłe przełożenia w mostach przy długich 2.0gdi z manualną skrzynią? Czy to loteria i trzeba sprawdzić i ewentualnie szukać trochę wolniejszych? Jakie występowały przełożenia mostów?
Ostatnio zmieniony przez godles 24-06-2019, 13:50, w całości zmieniany 1 raz  

godles 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 24-06-2019, 13:50   

Wyciągarka już jest zderzak zrobiony delikatny i lekki z profila 60x30x2. Powoli małymi krokami do przodu. Jeszcze kilka rzeczy i auto będzie gotowe.

Zostaje
Snorkel
Radio CB
Radio plus wzmacniacz i głośniki drzwi przód
Spawlock tył
W zależnśoci jakie przełożenia mam w mostach to zmiana na 4.900
może jakieś ledy.

godles 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 25-06-2019, 14:47   

Wygrzebałem jakieś fotki. Tak więc na tą chwilę tak to wygląda.

Z grubsza na tą chwilę tak wygląda.

godles 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 05-08-2019, 17:06   

No więc auto dostało inne opony. Minimalnie wyższe ale zdecydowanie szersze. obecnie rozmiar 245 70 16. Na modyfikacje budy i mostu przedniego czekają opony 265 70 16 (niby niewiele większe ale realnie wyższe oprawie 2"). Jak uda się opuścić przedni most żeby podnieść jeszcze ze 2-3 cm auto, to pewnie będą zakładane. Podniesienie tyłu to żaden problem.

Odpowiedz do tematu