|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
brzęczenie deski rozdzielczej i zegarów |
Autor |
Wiadomość |
tantalpl
Nowy Forumowicz tantal
Auto: ASX 1,6
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 16-06-2019, 19:35 brzęczenie deski rozdzielczej i zegarów
|
|
|
ASX 2012
na nierównościach, a na kostce brukowej w szczególności
1) brzęczenie plastików udających chrom na zegarach obrotomierza i prędkościomierza, u mnie się one delikatnie ruszają, dotknięcie podczas jazdy likwiduje problem ale tylko chwilowo
potraktować to jakimś klejem czy jakoś inaczej...
2) brzęczenie w stylu niedokręconych nakrętek i/lub śrub za zegarami, raczej w tyle na wysokości początku osłony przeciwsłonecznej zegarów na desce rozdzielczej, ktoś z tym miał doczynienia i wie jak się doi tego dobrać? |
|
|
|
 |
Foka2011
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi ASX 1.6 Bluesky
|
Wysłany: 16-06-2019, 22:30
|
|
|
Z mojego doświadczenia TTTM. U mnie dwa miejsca występowania "świerszczy" w desce rozdzielczej:
1. plastikowa osłona między kierownicą a deską rozdzielczą, ta pozioma - pomaga jej dociśnięcie w trakcie jazdy, oczywiście pomaga na pewien czas.
2. brzęczące obwódki zegarów przykleiłem na UWAGA - gumę do żucia , po ich uprzednim demontażu (w trakcie demontażu uważać na zaczepy, żeby ich nie wyłamać). |
|
|
|
 |
JohnYankee
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi ASX
|
Wysłany: 17-06-2019, 15:45
|
|
|
Pracownik ASO powiedział, że tak to już jest. Szczególnie jeżeli chodzi o te "chromowane" ramki. Trzeba sobie samemu radzić ,np. tak jak szacowny poprzednik napisał. Jeden z użytkowników forum podkleił osłonę kierownicy gąbką, co też i jak zamierzam uczynić. |
|
|
|
 |
uki.banialuki
Nowy Forumowicz
Auto: ASX 1.6 Intense Plus
|
Wysłany: 17-06-2019, 20:35
|
|
|
Mam dokładnie o samo. Pierwsze objawy wyszły zanim zrobiłem pierwszego tysiaka. Plastykowa osłona pomiędzy kierownicą a zegarami. Brzęczy niemiłosiernie podczas przejazdu np. przez kostkę brukową. Dociśnięcie z góry pomaga lecz tylko na chwilę. Wygląda raczej na złe fabryczne mocowanie lub spasowanie... Skończy się gwarancja to rozkręcę dziadostwo i skleję na Amen |
|
|
|
 |
|
|