[II 2.0 DID] Skrzynia biegów Outlander 2 / 2007 2.0 did |
Autor |
Wiadomość |
Adasko1929
Nowy Forumowicz
Auto: Mitshubishi Outlander II
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 07-07-2019, 21:41 [II 2.0 DID] Skrzynia biegów Outlander 2 / 2007 2.0 did
|
|
|
Witam szanownych forumowiczów!
Panowie tudzież panie mam ogromny problem z moim miskiem i przed oddaniem go do warsztatu chciałbym się dopytać was czy mieliście problem taki jak opiszę ponizej.
Podczas trasy nagle niespodziewanie auto zawylo... obroty w górę...
Okazało się że skończył się 6 bieg... po dojechaniu do domu usłyszałem że auto na luzie strasznie chrobocze ( jakby ktoś gwozdzi nawrzucal ) ten przerazajacy dźwięk znika po wciśnięciu sprzęgła gdy puszczę sprzeglo znów powraca ... Dodam że biegi od 1 do 5 wchodzą i działają idealnie gdy wrzucę 6 bieg jest jak na luzie... ( bieg wrzucony auto jak na luzie) czy ktoś miał może podobny problem?
Dziękuję z góry za każdą odpowiedź nie chciałbym się dac naciągnąć w warsztacie! Pozdrawiam serdecznie ![/u] |
|
|
|
 |
Moody
Forumowicz
Auto: Peugeot 4007 2.2 HDI 156KM
Pomógł: 12 razy Dołączył: 24 Kwi 2015 Posty: 404 Skąd: Wielkopolska, PNT
|
Wysłany: 07-07-2019, 22:55
|
|
|
Niestety to znana przypadłość tej skrzyni - uszkodzenie wieloklinu. Objawia się problemami z IV lub VI biegiem.
Są firmy, które się specjalizują w takiej naprawie.
Jaki masz przebieg? |
|
|
|
 |
Adasko1929
Nowy Forumowicz
Auto: Mitshubishi Outlander II
|
Wysłany: 08-07-2019, 07:01
|
|
|
Przebieg trochę ponad 248 tys.
Orientuje się pan czy to spory wydatek ?
Czy warto naprawiać/zregenerować czy kupić skrzynie używke ? |
|
|
|
 |
Moody
Forumowicz
Auto: Peugeot 4007 2.2 HDI 156KM
Pomógł: 12 razy Dołączył: 24 Kwi 2015 Posty: 404 Skąd: Wielkopolska, PNT
|
Wysłany: 08-07-2019, 20:53
|
|
|
Ciężko doradzić. Używana skrzynia to zawsze loteria. Chyba, że od jakiegoś rozbitka z małym przebiegiem.
Ja jak kupiłem swoje auto to miało 50 tys i wiem jak jest eksploatowane więc wolałbym naprawę.
Cokolwiek będziesz z tym robił to przy okazji obadaj temat sprzęgła i dwumasy. Robocizna demontażu skrzyni na ogół jest droga.
Na priv. podam kontakt. Zadzwoń, zorientuj się. |
|
|
|
 |
|