Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
O1T
Autor Wiadomość
Rejtan 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander 2.4
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 10-08-2019, 16:08   O1T

Cześć.
Ktoś oglądał ten egzemplarz ?

https://www.otomoto.pl/of...m-ID6CmKPa.html

P.s.
Szukam O1T, koniecznie czarny 🙂 Może ktoś z forum przymierza sie do sprzedania.

Bzyk_R1 
Mitsumaniak
Outlanderowiec

Auto: O1T LSRG
Wysłany: 10-08-2019, 16:34   

Właśnie go obejrzałem :p

1. Egzemplarze z tym przebiegiem kosztują 8000 euro wzwyż!
2. Ten samochód nie ma kurtyn powietrznych ASR ani ESP
3. Ktoś posiedział nad komorą silnika parę godzin, nie wiedział tylko że bez względu na to ile puszek plaka pójdzie na obudowę filtra powietrza to i tak będzie matowa.
4. Auto nie ma tyle przebiegu
5. Żadne zdjęcie nie prezentuje istotnych punktów w ocenie stanu technicznego.
6. "Zapewniam Państwa że wszystkie zawarte w ogłoszeniu informacje są prawdziwe i nie będziecie rozczarowani nawet po przejechaniu wielu kilometrów!!!" Koniec cytatu, pisownia oryginalna, w ocenie znawców modelu to delikatnie mówiąc naciąganie rzeczywistości.
Bym życie ludzkie ocalił.

Lekki Samochód Ratowniczo Gaśniczy: 300+KM/500+Nm http://forum.mitsumaniaki...1489343#1489343 ターボアウトランダー
Legenda we własnym garażu: http://forum.mitsumaniaki...1502384#1502384
Sprzątam i pilnuję porządku w dziale Outlandera. Czasem zdarza mi się kogoś wycinać...
ZAPRASZAM DO ODWIEDZENIA I SUBSKRYPCJI MOJEGO KANAŁU NA YT
https://www.youtube.com/c...sgoaAdLHmEnzUrg A czy Ty Gość już subskrybujesz?

STOP HYBRID GO LPG

Rejtan 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 10-08-2019, 16:48   

O widzisz i od razu zimniejsza głowa, a martwiłem sie że "okazja" do obejrzenia przejdzie koło nosa, bo będę na pare dni za tydzień dopiero 🙂

Bzyk_R1 
Mitsumaniak
Outlanderowiec

Wysłany: 10-08-2019, 17:06   

Do obejrzenia wręcz zachęcam i namawiam ale wiaderko zimnej wody muszę wylać. Jak będzie jakaś okazja to dam znać, narazie festiwal Mirasów handlarzy trwa w najlepsze.

Lekki Samochód Ratowniczo Gaśniczy: 300+KM/500+Nm http://forum.mitsumaniaki...1489343#1489343 ターボアウトランダー
Sprzątam i pilnuję porządku w dziale Outlandera. Czasem zdarza mi się kogoś wycinać...

STOP HYBRID GO LPG

ledziu 
Forumowicz

Auto: Toyota/mitsu
Wysłany: 11-08-2019, 11:20   

Bzyk_R1 napisał/a:
Właśnie go obejrzałem :p

1. Egzemplarze z tym przebiegiem kosztują 8000 euro wzwyż!
2. Ten samochód nie ma kurtyn powietrznych ASR ani ESP
3. Ktoś posiedział nad komorą silnika parę godzin, nie wiedział tylko że bez względu na to ile puszek plaka pójdzie na obudowę filtra powietrza to i tak będzie matowa.
4. Auto nie ma tyle przebiegu
5. Żadne zdjęcie nie prezentuje istotnych punktów w ocenie stanu technicznego.
6. "Zapewniam Państwa że wszystkie zawarte w ogłoszeniu informacje są prawdziwe i nie będziecie rozczarowani nawet po przejechaniu wielu kilometrów!!!" Koniec cytatu, pisownia oryginalna, w ocenie znawców modelu to delikatnie mówiąc naciąganie rzeczywistości.

Może coś dopowiem od siebie jako że poznałem realia Szwajcarskie aut sprowadzanych z tamtego kraju.

1) OT1 w cenach o których mówisz nie ma w ch ponieważ nie jest to tam super ceniony samochód. Do tego out1 ma pewne obligatoryjne wady które dyskwalifikują go przy mfk. Więc cena 3-4k chf jest już wysoką ceną oczywiście na warunki ch.
2) kogoś fantazja poniosła
3) realizacja marzeń naszych kupujących
4) pewnie tak albo nie przy autach z ch obstawiam 50% szans.

Cytat:
festiwal Mirasów handlarzy trwa w najlepsze.

Tu jest następny problem. Jako że znam wiele osób zajmujących się sprowadzaniem aut, do tego sam często sprowadzam bardziej z chęci pojeżdżenia czymś fajnym to mogę Cię zapewnić że problemem nie jest festiwal Mirasów tylko festiwal Januszy którzy tak dokumentnie zwalili rynek aut używanych że teraz pozostaje nam albo robić setki kilometrów po Polsce albo wyjechać po auto za granice.
Niestety...tak jak kiedyś zwalałem wszystko na Mirasów tak po sprowadzeniu chociażby nastu OT1 mój pogląd przesuwał się w stronę Januszy aż zacząłem dawać im 50% zasług zwalenia tego rynku.
I żeby nie było w ramach zajawki motoryzacyjnej testowałem różne auta zwariowane i niestety schemat był ten sam kupno fajnych sztuk w ch, sprowadzenie a potem ....użeranie się z Januszami.
Prawde powiedziawszy w Ch byłoby OT1 na tyle dużo że bez problemu możnaby zapotrzyć wszystkie osoby szukające konkretnie tej opcji ale niestety nie stanie się tak bo Janusz już nauczył handlarzy że musi być trup tylko że świecący i co najważniejsze tani.

I żeby nie było uczestniczyłem w sprzedaży pewnie z 10szt.OT1 + miałem okazje sprzedawać swojego rodzyna czyli Out1 2,4 w max opcji gdzie byłem jego 1wszym właściciel a auto było kupione w salonie i... jednym słowem opisze tak "dramat" Januszowy dramat.

Co do ogłoszenia jest to typowy farmazon pod Janusza bo bez tego farmazonu sprzedaż takich aut jak OT1 może trwać latami (tak dokładnie latami) i oznaczać konieczną wizytę u psychologa.

To tyle w temacie... :D

Rejtan 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 11-08-2019, 11:35   

[ Dodano: 11-08-2019, 12:30 ]
Wszystko niestety prawda. Dopiero co, po paru miesiącach szukania i zjechania Polski, straty czasu. Udało nam się kupić dobrze utrzymanego Outlandera II 2.4 8)

To co było w ogłoszeniach, a to co zastaliśmy po przyjeździe w kilku egzemplarzach to by się nadało na opublikowanie jak nas w ... robią.

[ Dodano: 11-08-2019, 12:32 ]
Najchętniej kupił bym auto ze Szwecji lub z Norwegi, świeżo po EU Kontroll :)

[ Dodano: 11-08-2019, 13:46 ]

Bzyk_R1 
Mitsumaniak
Outlanderowiec

Wysłany: 11-08-2019, 20:50   

ledziu, przecież to samo piszemy i myślimy, ja nie mam nic przeciwko ludziom którzy handlują O1T, zachęcam do jazdy i oglądania tego co mają w ofercie, krytykuję tylko sposób w jaki sprzedają, wytykam kłamstwa i naciągnięcia. W ten sposób chcę zmienić pogląd ludzi na ten samochód, uzdrowić spojrzenie.

Ludzie muszą wiedzieć i być swiadomi co kupują i ile co kosztuje. 200 konne auto z napędem 4x4 ponad 13 letnie nie będzie kosztować 20.000 pln bo takich nie ma. Może tyle zapłacą ale to nie koniec wydatków bo potem trzeba doprowadzić auto do stanu w którym jazda nie stanowi zagrożenia bezpieczeństwa.

Festiwal trwa, nazywaj to jak chcesz, dla mnie to odpust parafialny ze straganami, kupujesz ładną kolorową zabawkę dziecku po czym nawet ciężko ją dowieźć do domu w całości bo się rozsypuje.

STOP HYBRID GO LPG

ledziu 
Forumowicz

Auto: Toyota/mitsu
Wysłany: 19-08-2019, 23:38   

Bzyk_R1 napisał/a:
ledziu, przecież to samo piszemy i myślimy, ja nie mam nic przeciwko ludziom którzy handlują O1T, zachęcam do jazdy i oglądania tego co mają w ofercie, krytykuję tylko sposób w jaki sprzedają, wytykam kłamstwa i naciągnięcia. W ten sposób chcę zmienić pogląd ludzi na ten samochód, uzdrowić spojrzenie.

Ludzie muszą wiedzieć i być swiadomi co kupują i ile co kosztuje. 200 konne auto z napędem 4x4 ponad 13 letnie nie będzie kosztować 20.000 pln bo takich nie ma. Może tyle zapłacą ale to nie koniec wydatków bo potem trzeba doprowadzić auto do stanu w którym jazda nie stanowi zagrożenia bezpieczeństwa.

Festiwal trwa, nazywaj to jak chcesz, dla mnie to odpust parafialny ze straganami, kupujesz ładną kolorową zabawkę dziecku po czym nawet ciężko ją dowieźć do domu w całości bo się rozsypuje.

Widzisz czyli za 2ok.kupisz ot1 tylko trzeba mieć świadomość serwisową + znać podstawowe wady out1. A niestety nasze kupce wymagają tego co wypisują Mirki i za pół ceny.

Odpowiedz do tematu