Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[1G 90-94] 2ooo 16V DOHC
Autor Wiadomość
beben1982
[Usunięty]

Wysłany: 20-05-2007, 23:39   [1G 90-94] 2ooo 16V DOHC

Witam!
Mam Eclipsa od niedawna zajefajne autko :D ale mam problem z licznikiem może mi ktoś powiedzieć jak naprawić prędkościomierz. Z tego co się już zorientowałem to nie ma linki od niego poprzedniemu właścicielowi to nie przeszkadzało ale ja wole widzieć ile jadę. Druga sprawa: do czego służy pomarańczowy przycisk po lewej stronie taki wyciągany może mnie ktoś oświeci :oops: ?

kaspersky
[Usunięty]

Wysłany: 21-05-2007, 00:37   

No proponowałbym jak najszybciej zadbać o linkę, bo można zupełnie niechcący za szybko śmignąć koło "niebieskich". Wydatek rzędu około 30 złotych polskich.

Wbijaj na www.eclipse.net.pl :biggrin: Jeżeli myślisz, że oszalałeś na punkcie swojego auta to tam się przekonasz, że to dopiero pierwsze stadium Eclipse'o-Manii :wink:

P.S. I jedna rada... Najpier używaj "Szukajki", bo się moderatorzy pieklą :wink: Zresztą oni tu też są... obserwują i wyczekują odpowiedniego momentu żeby zaatakować :mrgreen:

beben1982
[Usunięty]

Wysłany: 21-05-2007, 01:43   

chodzi o to że nie wiem czy w ogóle jest tu linka byłem u znajomego mechanika i doszedł do wniosku że licznik jest elektryczny

Adaho_krak 
moderator

Auto: Megane GTline
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 21-05-2007, 11:41   

co do linki nie wiem :oops: a pomarańczowy przycisk to do załączenia światła przeciwmgielnego tylnego, działa po włączeniu świateł mijania :)

Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku
. - Przynajmniej się staram :)

Adam 00302/KMM

conti64
[Usunięty]

Wysłany: 21-05-2007, 17:38   

Ja się natomiast wypowiem na temat linki i powiem, że jest linka. Jest to typowy mechaniczny prędkościomierz. Jest dosyć ciekawe rozwiązanie wpięcia linki do prędkościomierza. Zdejmij obudowę i wyjmij zegary to sie przekonasz. Bez obawy, wszystko łatwo sie rozkręca. ;)
Pozdrowienia

GOLDI
[Usunięty]

Wysłany: 21-05-2007, 18:24   

kaspersky napisał/a:

P.S. I jedna rada... Najpier używaj "Szukajki", bo się moderatorzy pieklą :wink: Zresztą oni tu też są... obserwują i wyczekują odpowiedniego momentu żeby zaatakować :mrgreen:

i Ty Kaspersky przeciwko mnie:>

w eclipsie nie ma zadnych linke:> przynajmniej w 2g:>

SAMAEL
[Usunięty]

Wysłany: 21-05-2007, 18:29   

jest czujnik w skrzyni, jeżeli to 4g63 to da się to normalnie wymienić. u mnie to doskonale widać. jest na górze skrzyni obok miejsc gdzie wchodzą dźwigienki od biegów.

conti64
[Usunięty]

Wysłany: 22-05-2007, 08:25   

W 1G jest trochę gorzej, wyjście linki ze skrzyni jest pod półką akumulatora. Na upartego wystarczy wyjąć sam akumulator, a kto chce mieć luksusy to i półkę lub męczyć sie w kanale albo na podnośniku. :)

beben1982
[Usunięty]

Wysłany: 23-05-2007, 23:20   

mój eclips to 1g na razie go nie tykam za dużo mam roboty ale w sobote go rozkręcę i dam znać jak poszło dzięki za info

[ Dodano: 26-05-2007, 11:35 ]
zdjąłem akumulator i półkę na niego i nie widzę żadnej linki jak to ma wyglądać ona idzie bezpośrednio do licznika czy gdzieś zakręca?

Odpowiedz do tematu