[1G 90-94] 2ooo 16V DOHC |
Autor |
Wiadomość |
beben1982 [Usunięty]
|
Wysłany: 20-05-2007, 23:39 [1G 90-94] 2ooo 16V DOHC
|
|
|
Witam!
Mam Eclipsa od niedawna zajefajne autko ale mam problem z licznikiem może mi ktoś powiedzieć jak naprawić prędkościomierz. Z tego co się już zorientowałem to nie ma linki od niego poprzedniemu właścicielowi to nie przeszkadzało ale ja wole widzieć ile jadę. Druga sprawa: do czego służy pomarańczowy przycisk po lewej stronie taki wyciągany może mnie ktoś oświeci ? |
|
|
|
 |
kaspersky [Usunięty]
|
Wysłany: 21-05-2007, 00:37
|
|
|
No proponowałbym jak najszybciej zadbać o linkę, bo można zupełnie niechcący za szybko śmignąć koło "niebieskich". Wydatek rzędu około 30 złotych polskich.
Wbijaj na www.eclipse.net.pl Jeżeli myślisz, że oszalałeś na punkcie swojego auta to tam się przekonasz, że to dopiero pierwsze stadium Eclipse'o-Manii
P.S. I jedna rada... Najpier używaj "Szukajki", bo się moderatorzy pieklą Zresztą oni tu też są... obserwują i wyczekują odpowiedniego momentu żeby zaatakować |
|
|
|
 |
beben1982 [Usunięty]
|
Wysłany: 21-05-2007, 01:43
|
|
|
chodzi o to że nie wiem czy w ogóle jest tu linka byłem u znajomego mechanika i doszedł do wniosku że licznik jest elektryczny |
|
|
|
 |
Adaho_krak
moderator

Auto: Megane GTline
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 72 razy Dołączył: 06 Wrz 2006 Posty: 3214 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 21-05-2007, 11:41
|
|
|
co do linki nie wiem a pomarańczowy przycisk to do załączenia światła przeciwmgielnego tylnego, działa po włączeniu świateł mijania |
_________________ Nigdy nie mów, że czegoś się nie da zrobić. Ponieważ zawsze znajdzie się taki ktoś, co nie będzie wiedział, że tego się nie da zrobić, I TO ZROBI !!!
Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku. - Przynajmniej się staram
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
conti64 [Usunięty]
|
Wysłany: 21-05-2007, 17:38
|
|
|
Ja się natomiast wypowiem na temat linki i powiem, że jest linka. Jest to typowy mechaniczny prędkościomierz. Jest dosyć ciekawe rozwiązanie wpięcia linki do prędkościomierza. Zdejmij obudowę i wyjmij zegary to sie przekonasz. Bez obawy, wszystko łatwo sie rozkręca.
Pozdrowienia |
|
|
|
 |
GOLDI [Usunięty]
|
Wysłany: 21-05-2007, 18:24
|
|
|
kaspersky napisał/a: |
P.S. I jedna rada... Najpier używaj "Szukajki", bo się moderatorzy pieklą Zresztą oni tu też są... obserwują i wyczekują odpowiedniego momentu żeby zaatakować |
i Ty Kaspersky przeciwko mnie:>
w eclipsie nie ma zadnych linke:> przynajmniej w 2g:> |
|
|
|
 |
SAMAEL [Usunięty]
|
Wysłany: 21-05-2007, 18:29
|
|
|
jest czujnik w skrzyni, jeżeli to 4g63 to da się to normalnie wymienić. u mnie to doskonale widać. jest na górze skrzyni obok miejsc gdzie wchodzą dźwigienki od biegów. |
|
|
|
 |
conti64 [Usunięty]
|
Wysłany: 22-05-2007, 08:25
|
|
|
W 1G jest trochę gorzej, wyjście linki ze skrzyni jest pod półką akumulatora. Na upartego wystarczy wyjąć sam akumulator, a kto chce mieć luksusy to i półkę lub męczyć sie w kanale albo na podnośniku. |
|
|
|
 |
beben1982 [Usunięty]
|
Wysłany: 23-05-2007, 23:20
|
|
|
mój eclips to 1g na razie go nie tykam za dużo mam roboty ale w sobote go rozkręcę i dam znać jak poszło dzięki za info
[ Dodano: 26-05-2007, 11:35 ]
zdjąłem akumulator i półkę na niego i nie widzę żadnej linki jak to ma wyglądać ona idzie bezpośrednio do licznika czy gdzieś zakręca? |
|
|
|
 |
|