|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[1G] pytanko o dzwignie po prawej stronie???? (tempomat) |
Autor |
Wiadomość |
sknera666 [Usunięty]
|
Wysłany: 23-05-2007, 21:57 [1G] pytanko o dzwignie po prawej stronie???? (tempomat)
|
|
|
panowie jestem nowym użytkownikiem Eclipasa mam czarnego diamonda czyli wersja amerykańska i pytanie po prawej stronie w tej samje galce co sa wycieraczki z boku sa taki pokretlo i przycisk??? i mam pytanie niehc mi ktos to objasni?? do czego to sluzy i wogole?? bo jak sie to przekreci to sie tam dioda zapala??? prosze o pomoc?? |
Ostatnio zmieniony przez Adaho_krak 30-05-2007, 01:54, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Sz@kal
Forumowicz Młody Mitsumaniak ;)

Auto: Mitsubishi Eclipse 1G GS
Pomógł: 7 razy Dołączył: 29 Maj 2006 Posty: 380 Skąd: Aleksandrów Łódzki
|
Wysłany: 23-05-2007, 22:20
|
|
|
Jeżeli dobrze myślę to chodzi koledze o tempomat. Niestety nie wiem jak go się ustawia ,najlepiej niech wypowie się któryś z kolegów posiadający Miśka z tempomatem. |
|
|
|
 |
sknera666 [Usunięty]
|
Wysłany: 23-05-2007, 22:47
|
|
|
wlasnie bo nie wime jak to jest??
bo jesli to tylko dziala przy automatycznej skrzyni a w manualce nie i jest tylko dlatego ze jest to spoko ale niech sie ktos wypowie bo ja mam skrzynie manual:) |
|
|
|
 |
mitutoyo [Usunięty]
|
Wysłany: 23-05-2007, 23:02
|
|
|
Działa na manualce.Jadąc sobie traską musisz przekrecic pokretlo do przodu,wtedy pojawi sie żółty znaczek i na desce rozdzielczej powinno sie pojawic"cruise". wtedy puść gaz i pownien sam jechac,mozna tym pokrętlem przyśpieszać, zwalniac, jak wciśniesz gaz zeby np. przyspieszyc samochod przyspieszy i potem zwolni do programowanej predkosci, wcisniecie hamulca kończy zabawe. |
|
|
|
 |
tomusn
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 106 razy Dołączył: 08 Maj 2005 Posty: 3975 Skąd: Żnin
|
Wysłany: 23-05-2007, 23:03
|
|
|
jak jest to powinno działać, nastawiasz prędkość i wio po autostradzie, tylko gdzie... |
_________________ Tomek
Colt Colt Colt
 |
|
|
|
 |
sknera666 [Usunięty]
|
Wysłany: 24-05-2007, 06:37
|
|
|
a jak ustawcic predkosc??? |
|
|
|
 |
kris1976 [Usunięty]
|
Wysłany: 24-05-2007, 07:50
|
|
|
Witam
przekrecajac dzwignie w lewo zalaczasz tempomat potwierdza to zolta lampka na dzwigni, pozniej jadac z żądana predkoscia wciskasz przycisk "set" na dzwigni, zalaczy sie tempomat i bedzie utrzywmywal predkosc, potwierdzeniem bedzie zielona kontrolka "cruise" na desce, kiedy przyspieszysz i puscisz gaz auto wroci do zadanej predkosci, tempomat wylaczy sie w przypadku nacisniecia hamulca lub sprzegla, np. musisz przychamowac wylaczy sie tempomat ale zeby wlaczyc do poprzednio zaprogramowanej predkosci nalezy dzwignie obrocic w prawo "resume" lub wcisnac "set" do ustawienia nowej predkosci
aha po moich testach tempomat mozna zalaczyc od 40 km/h
powodzenia w testach |
|
|
|
 |
sknera666 [Usunięty]
|
Wysłany: 24-05-2007, 08:21
|
|
|