Przesunięty przez: Hubeeert 04-05-2008, 01:42 |
[MSS ALL] KLIMATYZACJA Problemy z klimatyzacją |
Autor |
Wiadomość |
agrest [Usunięty]
|
Wysłany: 24-05-2007, 11:28 [MSS ALL] KLIMATYZACJA Problemy z klimatyzacją
|
|
|
Hej
Jakis czas temu uslyszalem u siebie w misku dziwne odglosy. Dochodzily z za schowka przed nogami pasazera. Brzmi to mniej wiecej jak puszka zle poskrecana srubami wpadajaca w rezonans, cos sie tlucze, jakby niedokrecone sruby albo tak jakby wiatrak walil po obudowie. Nie wiedzialem co za cholerstwo. Pojawialo sie glownie przy hamowaniu silnikiem i czasami przy pzyspieszaniu. No i sie znalazlo. Dzwiek pojawia sie tylko przy wlaczonej klimie. Czyli KLIMA! Ale co? ostatnio zaczelo rzezic nawet na postoju. Robi sie goraco, zbliza sie wyjazd wakacyjny a ja jestem bez klimy. Co tam jednak, mysle sobie. Mam gwarancje to chlopaki zaraz zrobia. No to dzisiaj dzwonie do AutoGt a kolo z tonem mowiacym "Spierd... na drzewo..." Najblizszy termin nastepny piatek, mamy za duzo umowionych samochodow. To ja sie pytam po h.... mi ta gwarancja? Czy tak samo traktowane sa samochody ktora przyjezdzaja bez gwarancji i te na gwarancji???? Po za tym, wqrzyl mnie strasznie, totalnie olewajacy tryb prowadzenia rozmowy. Zadnego zainteresowania. Jesli macie namiary na jakis prywatnych mechaniorow albo mozecie polecic dobry serwis to bardzo prosze o pomoc. Z autoGt koncze i wiecej mnie tam nie zobacza.
Pozdrawiam
J. |
Ostatnio zmieniony przez cns80 11-02-2009, 15:02, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
AniołekM
Mitsumaniak

Auto: MSS 1.6 COMFORT 2003/2004
Pomógł: 3 razy Dołączył: 24 Cze 2006 Posty: 150 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: 24-05-2007, 12:15
|
|
|
Czy kolejny dowód jak ASO obsługuje ludzi, którzy mają gwarancje na samochód. A człowiek po to kupuje nowy wóz, żeby gdyby co korzystać z tej gwarancji. A dodatkowo można sprwdzić czy wszystkie wozy które są w kolejce przed naszym czy są marki Mitsubishi, bo z tego co kojarze to nasze Mitsu w serwisach ASO mają pierszeństwo przed wozami innej marki nawet jak były umówione wcześniej bo do tego dealerzy są zobowiązani żeby w pierwszej kolejności obsługiwać Mitsubishi - poto są ASO a nie serwis wielomarkowy. |
_________________ MSS 1.6 Comfort 2003
 |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 101 razy Dołączył: 23 Maj 2005 Posty: 8078 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 24-05-2007, 12:22
|
|
|
agrest napisał/a: | No to dzisiaj dzwonie do AutoGt a kolo z tonem mowiacym "*cenzura*... na drzewo..." | Masz cierpliwość to monituj do MMC. Inaczej nie da się egzekwować swoich praw. |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
agrest [Usunięty]
|
Wysłany: 24-05-2007, 12:55
|
|
|
JCH napisał/a: | monituj do MMC |
Czyli konkretnie gdzie?
Nie bede sie bujal z ASO. Pojade to zrobic prywatnie bo klima potrzebna mi od zaraz. Poczytam gwarancje i zobacze czy uda mi sie cos jeszcze zwojowac. Ciekawe czy nie daloby sie wykorzystac tutaj assistance?
Pozdrawiam
J. |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 101 razy Dołączył: 23 Maj 2005 Posty: 8078 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 24-05-2007, 13:40
|
|
|
agrest napisał/a: | Czyli konkretnie gdzie? | Na stronie mitsubishi.pl jest chyba jakiś kontakt. Ewentualnie zobacz na pieczątce jakiejś. Ulica Szyszkowa w W-wie.
Mam w domu jakieś pisma z MMC w razie czego mogę zerknąć gdybyś nie znalazł. |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
arek 69 [Usunięty]
|
Wysłany: 24-05-2007, 13:57
|
|
|
a czy w waw-ie jest tylko jedno aso mitsu? bo spokojnie mozesz uderzyć do innego,auto na gwarancji serwisujesz we wszystkich aso. |
|
|
|
 |
agrest [Usunięty]
|
Wysłany: 24-05-2007, 14:36
|
|
|
arek 69 napisał/a: | czy w waw-ie jest tylko jedno aso mitsu |
Nie ale akurat w AutoGt kupowalem autko, mam tam jakas znizke i chcialem to zalatwic u nich. Poza tym mam najlepszy dojazd z domu i pracy. Inna sprawa to wiesz jak inne serwisy patrza na samochody kupowane u innych dystrybutorow?
Narazie stanelo na tym ze jestem umowiony na wizyte w ASO ale jade tez dzisiaj do prywaciaza zeby rzucil fachowym okiem.
J.
[ Dodano: 24-05-2007, 14:40 ]
AniołekM napisał/a: | A dodatkowo można sprwdzić czy wszystkie wozy które są w kolejce przed naszym czy są marki Mitsubishi |
dodatkowo zostalem poinformowany ze wszystkie samochody przede mna tez sa na gwarancji i niby mam pierwszenstwo przed tymi ktore by nie byly tylko ze sil przerobowych brak. |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 24-05-2007, 15:19
|
|
|
agrest napisał/a: | Inna sprawa to wiesz jak inne serwisy patrza na samochody kupowane u innych dystrybutorow? |
jak patrza?? chyba jest to twoj pierwszy nowy samochod, zrozum ty jestes klientem, a nie intruzem, nikt nie ma prawa mrugnac lub burknac do ciebie. |
|
|
|
 |
thaniel [Usunięty]
|
Wysłany: 26-05-2007, 11:03
|
|
|
Ja mam podobny objaw z klima i czasem sie zdarza, ze rzezi przy chamowaniu silnikiem.
Jak spojrzalem na ten watek, pomyslalem - dowiem sie co jest powodem, a tu rozczarowanie....
Moze ktos wie, co moze byc powodem takiego zachowania klimatyzacji? Dodam ze im czesciej uzywam klimatyzacji, dzwiek pojawia sie duzo zadziej... |
|
|
|
 |
el.komendante [Usunięty]
|
Wysłany: 26-05-2007, 13:23
|
|
|
witam !!!
mam problem z klimą i potrzebuje pomocy co robić dalej ?
po zimie( regularnie była włączana) przestała chłodzić.w warsztacie "stwierdzili że to gaz, który niebawem nabili przy okazji wymienili filtr od klimy na niskich obrotach tragedia na wyższych przewody robią sie zimne . kolejna "diagnoza" osuszacz -wymienili osuszacz i bez zmian.kolejny etap moich perypetii to podobno zawór rozprężny. |
|
|
|
 |
agrest [Usunięty]
|
Wysłany: 28-05-2007, 11:16
|
|
|
Hej.
Pojechalem z klima do warsztatu no i zgodnie z prawem Murphyego wszystko chodzilo cacy. Wyjechalem i zaczelo sie to samo. Zastanawiam sie czy to nie jakis patyk albo cos podobnego. Moze wpadlo do ukladu chlodzenia i trze o wiatrak.
PS: Wiecie moze gdzie kupic filtr przeciwpylkowy do miska?
J. |
|
|
|
 |
smorak [Usunięty]
|
Wysłany: 28-05-2007, 11:44
|
|
|
wymienili mi w auto t.w. na puławskiej w w-wie za ok 90 pln / filtry+wymiana+ jakaś aktywna piana/ |
|
|
|
 |
agrest [Usunięty]
|
Wysłany: 28-05-2007, 11:46
|
|
|
Dzieki.
Wracajac jeszcze do klimy to wlasnie na pulawskiej Pan Tomek powiedzial ze prawdopodobna przyczyna rzezenia moze byc sprzeglo klimy. Zobaczymy.
J. |
|
|
|
 |
thaniel [Usunięty]
|
|
|
|
 |
|