|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[2.0 GDI] Filtra paliwa |
Autor |
Wiadomość |
Fanturion
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Pajero Pinin 2.0 GD
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 01-09-2019, 14:36 [2.0 GDI] Filtra paliwa
|
|
|
Witam
Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem Pajero Pinin 2.0 GDI 2003 r. Zamierzam zabrać sie za wymianę oleju i filtrów. W poszukiwaniu lokalizacji filtra paliwa przeszukałem trochę forum. Znalazłem coś na kształt filtra pod tylną kanapą zamocowany w zbiorniku i zastanawiam się czy to aby to. Znalazłem również zamiennik https://allegro.pl/oferta/mitsubishi-pajero-pinin-1-8-2-0-gdi-filtr-paliwa-7823674321
Aktualnie siedzi oryginalny Denso co może świadczyć że jest tu od nowości
Pytanie jest następujące czy aby napewno jest to filtr paliwa bo jego konstrukcja jest inna niż dotąd spotykanych przeze mnie filtrów ?
Dodatkowo zastanawiający jest dla mnie fakt że prawdopodobnie nie był wymieniany wiec czy powinno się go wymieniać łącznie z wymianą oleju ? |
|
|
|
 |
Mefisto92
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero Pinin 1.8 GDI
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 16 Maj 2018 Posty: 13 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 08-09-2019, 17:39
|
|
|
Jeśli nie masz informacji kiedy był ostatnio wymieniany to lepiej to zrób. Różne samochody mają różne filtry, są wkręcane puszki, wymienne wkłady i takie które filtr mają zabudowany w zbiorniku, to na pewno jest to |
|
|
|
 |
|
|