|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Outlander 2010 2.0b Problem z nawiewem i klimą |
Autor |
Wiadomość |
bialygumis
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander 2.0b+gaz
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 06-09-2019, 22:23 Outlander 2010 2.0b Problem z nawiewem i klimą
|
|
|
Witam, jestem nowym posiadaczem samochodu jak w temacie. Niestety po zakupie okazało się iż auto nie jest bez wad. Chodzi o nawiewy. Po włączeniu klimatyzacji zimne powietrze czuć tylko z lewej i lewy środek, natomiast prawy i prawy środek wyczuwalnie różni się temperatura (jest wyższa). Szukałem trochę w sieci i jedyne sugestie (inne marki) to było dobicie czynnika, w kilku odpowiedziach użytkownicy potwierdzali skuteczność tego działania. U mnie po zakupie poziom czynnika klimatyzacji został sprawdzony i dobity. Silniczki sterujące (znalazłem 3) pracują prawidłowo. Kiedyś miałem Citroena C5 i tam bolączką były łamiące się klapy sterujące wewnątrz nagrzewnicy. Niestety nie znalazłem podobnych tematów dotyczących Mitsu. Kolejnym problemem jest fakt iż sprężarka klimy załącza się na kilka sekund, następuje wyłączenie i znów się uruchamia. Tak jest non stop. Wyczytałem iż może to być wina sprzęgła i jego regulacji. "Fachowiec" który dobijał czynnik najwyraźniej potrafi tylko dobić czynnik, reszty nie kuma. Więcej mnie nie zobaczy. Czy ktoś pomoże? Pozdrawiam |
|
|
|
 |
zibi21
Nowy Forumowicz
Auto: outlander
|
Wysłany: 08-09-2019, 16:51
|
|
|
Witam ,miałem to samo rok temu .W układzie było tylko połowę ilości czynnika .Po uzupełnieniu
wszystko wróciło do normy.Z tego co pamiętam to czynnika ma być coś około 500g.
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
bialygumis
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander 2.0b+gaz
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 08-09-2019, 20:04
|