|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[2.8 TD] Ustawienia pompy T/N lub przesunięcie |
Autor |
Wiadomość |
szofer33
Forumowicz
Auto: Pajero II 2.8 3D SuperSelect
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 03 Wrz 2017 Posty: 118 Skąd: Bieszczady
|
Wysłany: 22-09-2019, 19:42
|
|
|
Witaj. Kolego robiłem Twój test i nie wiele to pomaga. Zmieniłem też świece bo mi jedną upaliło co od razu zobaczyłem (czarny dymek po odpaleniu) i przy okazji sprawdziłem napięcie na listwie do świeć. Było 12,6V ale co ciekawe listwa jest zasilana dłużej niż kontrolka w kabinie pokazuje. Kontrolka zgasła a listwa ma napięcie jeszcze ze 2-3 sekundy. Teraz wiem że trzeba poczekać z odpalaniem po grzaniu jeszcze chwilkę.
Może ja jestem za bardzo przejmujący się takimi sprawami, jak z tym dłuższym odpalaniem i może się do tego przyzwyczaję, ale pamiętam mojego miska jak zimny czy ciepły palił na minimalny dotyk kluczyka.
Fakt, że teraz pracuje bardziej twardo a wcześnie przed regeneracją pompy to tak miękko bez tego małego terkotu pracował silnik. |
|
|
|
 |
|
|