|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Nowy Lancer VII |
Autor |
Wiadomość |
Remix77
Nowy Forumowicz Nowy
Auto: Mitsubishi Lancer VII
Kraj/Country: Germany
|
Wysłany: 23-09-2019, 22:48 Nowy Lancer VII
|
|
|
Witam. Od niedawna jestem posiadaczem mojego pierwszego Lancera. Jest to VII generacja z silnikiem 2.0 135KM 2007r. Ralliart. Jestem bardzo zadowolony z tego zakupu, ale przyznam, że nie za dużo wiem o tym aucie i nie ma zbyt wielu informacji w internecie ( nawet instrukcję mam po niemiecku ). Przydałoby mi się trochę więcej informacji na temat tego auta i chciałbym kupić polską instrukcję, ale nie mogę nigdzie dostać. Przymierzam się też do wymiany kompletnych hamulców i tu pytanie jakiej firmy klocki i tarcze ( przód i tył ) - wolałbym coś lepszego bo przyznam, że lubię dynamiczną jazdę. Na razie to tyle. Pozdrawiam
Zapomniałem wspomnieć o jeszcze pewnym problemie z autem: podczas jazdy do 120km/h nawet jadąc po krętej drodze auto prowadzi super, ale 110-130km/h czuć wibracje na kierownicy (dosyć spore, ale to nie jest stukanie ). Najdziwniejsze jest to, że jak jest 140+ to wibracje się zmniejszają i sprawdzałem to wielokrotnie jadąc kilkaset kilometrów autostradą. Felgi oryginały Mitsubishi 16'', opony 195/45 R 16 ( co prawda chińskie bo nie zdążyłem zmienić, ale tragedii nie ma ). Aha i ciśnienie miałem 2.3 przód i tył ( zalecane 2.3 i 2.1 ), ale zmieniałem na 2.1 przód i tył licząc, że nie będzie drgań. Dodatkowo wibrację są duże pod czas gwałtownego hamowania, ale to chyba normalne. Z góry dzięki jeszcze raz za każdą odpowiedź
Sprawdziłem dzisiaj jeszcze dokładnie i opony to 196/55 R16 czyli jeszcze o 5 za wysokie, a nie za niskie. |
_________________ Remik |
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
Auto: Colty
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 187 razy Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 14126 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 25-09-2019, 02:01
|
|
|
Remix77, drgania to niewyważone koła - na chińczykach ciężko Ci będzie je wyważyć. Zmień opony, wyważ koła - drgania znikną.
Instrukcji szukaj na alle - czasem się trafia - Lancer był w sprzedaży w PL salonach.
Pytanie jakie informacje Cię interesują?
Jak masz niemiecką instrukcję to masz wszystko - pismo obrazkowe nie rozróżnia języka
Najlepiej załóż Lancerowi temat w Naszych Miśkach i pytaj o wszystko |
|
|
|
 |
Hornet
Forumowicz

Auto: CB4W 1.6'94 i CS3W 1.6'05
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 19 razy Dołączył: 15 Maj 2007 Posty: 889 Skąd: Gdańsk
|
|
|
|
 |
Remix77
Nowy Forumowicz Nowy
Auto: Mitsubishi Lancer VII
Kraj/Country: Germany
|
Wysłany: 30-09-2019, 20:07
|
|
|
Wielkie dzięki za instrukcję już przeczytana. Zrobię tak jak radzicie dodam temat na miśkach. Koła właśnie idą do zmiany na nowe. Dam znać co i jak. Jeszcze raz dzięki |
_________________ Remik |
|
|
|
 |
|
|