|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Lancer VII 1,6+LPG - czy warto? |
Autor |
Wiadomość |
milek3477
Nowy Forumowicz
Auto: Seat Ibiza
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 29-09-2019, 09:48 Lancer VII 1,6+LPG - czy warto?
|
|
|
Witajcie, jakiś czas temu sprzedałem swoją ibize i rozglądam się za autem do 12-13k PLN. Chce kupić japończyka. W okolicy mam ogłoszenie odnośnie Lancerka Vii generacji https://www.otomoto.pl/of...-ID6CuOGj.html?
Jak myślicie warto sie przejechać obejrzeć? Ktoś może coś wie o tym aucie? Z tego co czytałem są to bardzo mało awaryjne auta, jednak mają problemy z korozją. Na co zwrócić uwagę przy kupnie lancera? Znajomy miał w rodzinie Mitsubishi carisme z tym silnkiem, mówił, że nie do zajechania. Auto kupili kiedyś w salonie, zrobili ponad 400k km na gazie, ciągali nim przyczepke, lecz niestety mocno ruda ją żarła. Z góry dzięki za wszelkie opinie czy sugestie |
|
|
|
 |
MitsuGo
Forumowicz LPG 11.6 l/100km

Auto: cs9w 2.0, CY 1.6
|
Wysłany: 29-09-2019, 11:34
|
|
|
Z korozją ma problemy dużo ponad 10 letnich aut, tylko zależy w jakim stopniu
Uwagę zwrócić na miskę olejową, klimatyzację, zawieszenie (łączniki stabilizatorów, drążki kierownicze i poduszki na stabilizatorach), hamulce przód i tył oraz ręczny.
Sprawdzić czy kontrolka silnika przy pierwszym przekręceniu kluczyka jarzy na pomarańczowo a później po odpaleniu gaśnie.
Ocena nadwozia, podwozia, wnętrza (deska, tapicerka). Sprawdzić ogrzewanie bo zima idzie
W 1.6 masz tani rozrząd, miska olejowa też dużo tańsza jak w 2.0, spalanie też mniejsze ale i mocy mniej, coś za coś. Warto zerknąć na wydech końcowy oraz łącznik elastyczny pod podwoziem.
Nie wiem dlaczego w aucie z 2007 (w/g ogłoszenia) deska jest sprzed liftu (podobno był od 2005), zobacz gdzie są umieszczone pokrętła sterowania klimatyzają np. w tym z 2005
 |
_________________ Go MitsuGo |
|
|
|
 |
milek3477
Nowy Forumowicz
Auto: Seat Ibiza
|
|