[2G] filtr stożkowy w eclipse 4G63 |
Autor |
Wiadomość |
micheal23 [Usunięty]
|
Wysłany: 29-04-2007, 22:03 [2G] filtr stożkowy w eclipse 4G63
|
|
|
Witam czy to prawda ze jest niemozliwe zebym załozyl rure od samego poczatku i filtr stozkowy na końcu ??ze niby musze zostawic przepływomierz bo jak go usune to wtryski beda mi szalały i bede mial spalanie jak czołg?? |
Ostatnio zmieniony przez Adaho_krak 30-05-2007, 01:50, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 29-04-2007, 23:59 Re: filtr stożkowy w eclipse2G 4G63
|
|
|
micheal23 napisał/a: | Witam czy to prawda (...)ze niby musze zostawic przepływomierz bo jak go usune to wtryski beda mi szalały i bede mial spalanie jak czołg?? |
Tak. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
micheal23 [Usunięty]
|
Wysłany: 24-05-2007, 17:07
|
|
|
to w ktorym dokładnie momencie moge wsadzic rure ze stozkiem??zilustruj troche mi to..;-) |
|
|
|
 |
mitutoyo [Usunięty]
|
Wysłany: 24-05-2007, 20:05
|
|
|
Obojetne jak to wstawisz, musi byc jedynie zachowana kolejnosc: filtr-przepływomierz-przepustnica. najlepiej chyba bylo by szczelnie zamontować stożek na przeplywomierzu i do tego przymocowac rure. |
|
|
|
 |
mcrec [Usunięty]
|
Wysłany: 24-05-2007, 21:22
|
|
|
I nie zapomnij odizolować ten stożek tak ,aby nie ''łykał'' ciepłego powietrza... |
|
|
|
 |
micheal23 [Usunięty]
|
Wysłany: 24-05-2007, 22:12
|
|
|
nio z tym cieplym powietrzem to pamietam;-)...dzieki za rady... |
|
|
|
 |
aurii [Usunięty]
|
Wysłany: 31-08-2007, 14:45
|
|
|
A jest jakas zmina po załozeniu stozka??? czy generalnie jest to tylko bajer w postaci dzwieku wydobywajacego sie z pod maski???? |
|
|
|
 |
novy
Mitsumaniak

Auto: EA5A SE
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Lut 2007 Posty: 320 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 31-08-2007, 15:51
|
|
|
Musisz zachować równowagę - tyle powietrza ile wleci tyle musi wylecieć - czyli bez zmiany układu wydechowego nic to nie da... |
_________________ EA5A SE
N14 SR20DET - Turbo przeciąg
 |
|
|
|
 |
allias [Usunięty]
|
Wysłany: 31-08-2007, 16:02
|
|
|
novy napisał/a: | Musisz zachować równowagę - tyle powietrza ile wleci tyle musi wylecieć - czyli bez zmiany układu wydechowego nic to nie da... |
Tutaj sie nie zgodze. Jest dobrze to zrobic ale to nie jest warunek konieczny.
Sama rura ma szanse zmienic wiele. Ja mam tylko rure (INJEN) z ori wydechem i zmiana byla okolo 10-15 KM oraz o wiele leszpa odpowiedz przepustnicy przy kazdym nacisnieciu pedala gazu. Istotne jest jednak aby zachowac odpowiednia dlugosc tego ukladu. Ma to zwiazek z dlugoscia fali i cos tam jeszcze.
Slyszalem ze pare osob mialo zle odczucia w swoich Cliperach 2ej generacji. Wynika to z tego ze robili swoje wlasne konstrukcje.
Jednakze uklad sam w sobie jest bardzo popularny i naprawde wiele zmienia. Wiem to nie tylko z wlasnego doswiadczenia.
Jesli chcesz to zrobic naprawe dobrze to sprobuj bazowac na ukladach renomowanych marek jak AEM czy INJEN. Albo przynajmniej z tych wymiarow.
Np cos takiego... tylko to jest no-name:
Aha i prawda jest. Nie ruszaj przeplywomierza. Przynajmniej dopuki nie wejdziesz w dalszy rozwoj swgo samochodu. |
|
|
|
 |
aurii [Usunięty]
|
Wysłany: 31-08-2007, 17:38
|
|
|
To jest oczywiscie bez roznicy czy to jest 1g czy 2g eclipsa???
A gdzie mozna wyszukac wymiary takiej rury i jaki duzy musi byc stozek zeby smiescil sie w nim przeplywomierz ? |
|
|
|
 |
allias [Usunięty]
|
Wysłany: 31-08-2007, 18:46
|
|
|
Tego nie wiem. Ja wciaz ucze sie wiecej o 1G i 2G bo moja dzialka to 3G.
Jesli chodzi o storzek to przeplywomierz umieszczasz za stozkiem, a nie w srodku.
Tak to wyglada w moim. U mnie stozek wchodzi gleboko w dol za zderzak. Mam duzo wiecej miejsca. To czarne pudelko pomiedzy klemami to jest moj duzy MAF czyli przeplywomierz.
 |
|
|
|
 |
GOLDI [Usunięty]
|
Wysłany: 31-08-2007, 23:11
|
|
|
aurii napisał/a: | A jest jakas zmina po załozeniu stozka??? czy generalnie jest to tylko bajer w postaci dzwieku wydobywajacego sie z pod maski???? |
roznica :> ? hmmm przepiekny dzwiek z power rura uzyskalem i stozkeim K&n ale bez jakiejkolwiek izolacji termicznej stozek zabral mi 10 koni... odradzam |
|
|
|
 |
aurii [Usunięty]
|
Wysłany: 01-09-2007, 00:28
|
|
|
roznica :> ? hmmm przepiekny dzwiek z power rura uzyskalem i stozkeim K&n ale bez jakiejkolwiek izolacji termicznej stozek zabral mi 10 koni... odradzam[/quote]
Jak widac u kolego w 3 genie jest strsznie duzo miejsca!!!! bo 1 g miejsca jest brak heheh
co do tego spadku mocy to wlasnie tego sie obawiam , roznie to moze byc czasami nawet z termi izolacja moze byc spadek w KM Narazie sobie odpuszcze z tym filtrem najlepiej to sobie przemysle spokojnie
Trzeba bedzie wykombinowac jakies konkrentne odizolowanie filtra od reszty komory silnikowej !!!! A to juz wymaga troszke czasu i sporo cierpliwosci |
|
|
|
 |
GOLDI [Usunięty]
|
Wysłany: 01-09-2007, 00:40
|
|
|
chcesz lekka poprawe? kup sobie wkladke do ORi puszki K&N ... a nie stozki chooja warte... musialbys naprawde zrobic profi izolacje... |
|
|
|
 |
aurii [Usunięty]
|
Wysłany: 01-09-2007, 00:56
|
|
|
no no wlasnie patrze na ebay u.s.a sa wkladem do puszki Sie tak zastanawiam czy jeszcz enie sciagne sobie ze stanow filtra , zawieszenia gwintowanego i moze rozporki Za to wsztsko bym zaplacil mniej niz polowe ceny w polsce hehe |
|
|
|
 |
|