|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[2.5 TD] Problem z układem chłodzenia |
Autor |
Wiadomość |
StyropJan
Nowy Forumowicz Mistrz
Auto: Mitsubishi pajero1 2.5td 1989
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 08-10-2019, 10:25 [2.5 TD] Problem z układem chłodzenia
|
|
|
Witam jestem nowy na tym forum dołączyłem do niego bo na swoje pierwsze auto wybrałem Pajero1 2.5 td . Mam problem z silnikiem a dokładnie z układem chłodzenia wygląda to tak że górny wąż od chłodnicy przy mocowaniu do silnika puchnie robi sie taka jakby gruszka. W chłodnicy ,wężach i silniku jest dość dużo mazi o konsystencji budyniu i kolorze kawy z mlekiem po chwili jazdy górny wąż twardnieje a płyn jest wypychany do zbiornik wyrównawczy wszystko wskazuje na glowice lub uszczelke jednak auto nie ma spadku mocy nie kopci równo pracuje(jak na starego diesla) w misce olejowej olej czysciutki i ilość nie spada tak samo jak płyn chłodniczy . Auto nie gotuje tylko ta dziwna maź nie mam pojęcia co robić. Proszę o porade/pomoc. |
|
|
|
 |
bandegras
Forumowicz
Auto: Pajero 2.8 1993 Auto SWB
|
Wysłany: 09-10-2019, 18:38
|
|
|
Witam
Na początek można wypróbować tester na obecność co2 w płynie chłodniczym.
Jak nie wykryje co2 to płukanie systemu. Może ktoś pomylił korki i wlał olej do chłodnicy i stąd ta maź. |
|
|
|
 |
StyropJan
Nowy Forumowicz Mistrz
Auto: Mitsubishi pajero1 2.5td 1989
|
Wysłany: 10-10-2019, 07:59
|
|