Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[2.5 TD] Problem z układem chłodzenia
Autor Wiadomość
StyropJan 
Nowy Forumowicz
Mistrz

Auto: Mitsubishi pajero1 2.5td 1989
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 08-10-2019, 10:25   [2.5 TD] Problem z układem chłodzenia

Witam jestem nowy na tym forum dołączyłem do niego bo na swoje pierwsze auto wybrałem Pajero1 2.5 td :D . Mam problem z silnikiem a dokładnie z układem chłodzenia wygląda to tak że górny wąż od chłodnicy przy mocowaniu do silnika puchnie robi sie taka jakby gruszka. W chłodnicy ,wężach i silniku jest dość dużo mazi o konsystencji budyniu i kolorze kawy z mlekiem po chwili jazdy górny wąż twardnieje a płyn jest wypychany do zbiornik wyrównawczy wszystko wskazuje na glowice lub uszczelke jednak auto nie ma spadku mocy nie kopci równo pracuje(jak na starego diesla) w misce olejowej olej czysciutki i ilość nie spada tak samo jak płyn chłodniczy . Auto nie gotuje tylko ta dziwna maź nie mam pojęcia co robić. Proszę o porade/pomoc.

bandegras 
Forumowicz

Auto: Pajero 2.8 1993 Auto SWB
Wysłany: 09-10-2019, 18:38   

Witam
Na początek można wypróbować tester na obecność co2 w płynie chłodniczym.
Jak nie wykryje co2 to płukanie systemu. Może ktoś pomylił korki i wlał olej do chłodnicy i stąd ta maź.

StyropJan 
Nowy Forumowicz
Mistrz

Auto: Mitsubishi pajero1 2.5td 1989
Wysłany: 10-10-2019, 07:59   

bandegras, dzięki za pomoc tester już zamówiony

Odpowiedz do tematu