Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Skrzynia biegów manual MSW rok 2004 2.0 benzyna (133 koni)
Autor Wiadomość
DROPI 
Nowy Forumowicz

Auto: Space Wagon
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 20-09-2019, 00:32   Skrzynia biegów manual MSW rok 2004 2.0 benzyna (133 koni)

Dzień dobry
Czy może pasować skrzynia z innego modelu Miśka?
Do silników 2.4 jest sporo używanych skrzyń, ale do mojego 2.0 benz. 133 koni nie ma w całym internecie (a może i na Świecie?).
A rozglądam się za skrzynią, bo słyszę jak łożyska w skrzyni piłują (na wszystkich biegach, nawet na luzie). Hałas jest pod obciążeniem (przyspieszanie i hamowanie silnikiem). Poza tym biegi wchodzą ładnie.
Za regenerację wołają około 1500 zł lub więcej i do tego demontaż i montaż ok. 500-600 zł.
Dramat. Chyba w tym roku sobie w kosmos nie polecę -z przyczyn finansowych. Dlatego pytam o używkę i łudzę się, że może od innego modelu przypasuje.
Pozdrawiam. Rafał.

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Wysłany: 20-09-2019, 09:27   

Teoretycznie w 2WD taka sama skrzynia siedziała w space runnerze N63W 2.0 Pb.
Oznaczenie Twojej powinno być: MD977486 F5M42-2-V5A.

jacek11 
Mitsumaniak
Yatsu~eku

Auto: EA2W Żółwik, Outlander CW8W
Wysłany: 21-09-2019, 21:26   

Trafienie sprawnej skrzyni z tej serii to jak szóstka w totka. Nie kupuj jeśli nie będziesz miał możliwości sprawdzić. Może jednak lepiej naprawić tę co masz, i mieć gwarancję na to.

wloczykij 
Nowy Forumowicz

Auto: space runner 2.0
Wysłany: 09-10-2019, 12:11   Re: Skrzynia biegów manual MSW rok 2004 2.0 benzyna (133 kon

Ja w swoim space runnerze też mam ten problem. Takie już auto zakupiłem w 2016 z przebiegiem 168 tys. Postanowiłem jedynie wymienić olej w skrzyni na olej dobrej jakości, dodać ceramizer xado i tyle. Auto chodzi b. dobrze, bez problemów ze zmianą biegów. Przejechało 40 tys i nie ma nasilenia objawów. Teraz auto dałem teściowi i myślę, że dalej nie będzie żadnych problemów. WYmiana oleju w skrzyni i dodatek do oleju trochę wyciszyły dźwięki. Nie ma raczej sensu tego remontować.
Pozdrawiam

jacek11 
Mitsumaniak
Yatsu~eku

Auto: EA2W Żółwik, Outlander CW8W
Wysłany: 09-10-2019, 22:49   

wloczykij napisał/a:
Nie ma raczej sensu tego remontować.

Jeśli Ci to nie przeszkadza, to owszem.
Ale mnie na przykład szlag trafia jak mój galant wydaje dźwięki których nie powinien. To, że jest stary, nie znaczy,że musi się zachowywać jak jakiś golf :|

wloczykij 
Nowy Forumowicz

Auto: space runner 2.0
Wysłany: 10-10-2019, 15:44   

Na początku wiele rzeczy mi przeszkadzało i władowałem w to auto więcej niż jego wartość, odnawiając zawieszenie, układ wydechowy, nowe sprzęgło. Miałem też robić skrzynię biegów, ale jakoś tak wyszło, że mechanik się nie podjął. Teraz nie żałuję, bo dodatki znacznie tą skrzynię wyciszyły i obecnie słyszę ją tylko praktycznie tylko na biegu jałowym. Czytałem na kilku forach, że ludzie wymieniali łożyska, co z robocizną wychodziło ok 2 tys, a po paru-parunastu tysiącach kilometrów hałasy znowu powracały. Ponoć felerna konstrukcja...

remol 
Nowy Forumowicz

Auto: Space Gear 2.0 Space Wagon III
Wysłany: 21-11-2019, 12:40   

Jeżeli coś mogłoby by pomóc:
https://www.proxyparts.pl...el/space-wagon/

Sam właśnie kupiłem Wagina z padniętą skrzynią- straszny hałas. Mam całego Runnera II 2.0 jako dawce i zobaczymy;)

Odpowiedz do tematu