Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Radio z androidem
Autor Wiadomość
Trinity 
Forumowicz

Auto: ASX
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 29-08-2017, 14:56   

Po wielu dylematach jak podłaczyć USB z podłokietnika i kilku nienajlepszych pomysłach trafiłem na taką aukcje i to wyczerpało wątpliwości :) http://allegro.pl/zlacze-...xYWQyNjkyNDk%3D

apikus 
Mitsumaniak

Wysłany: 30-08-2017, 07:57   

Trinity, możesz powiedzieć jak to połączyłyłeś?

Trinity 
Forumowicz

Wysłany: 30-08-2017, 10:06   

Nie wiem czy tak samo jest w innych autach ale u mnie przewód z gniada USB idzie do modułu bluetooth. Znajduje się on pod radiem. Jak się zdemontuje panel/maskownice radia to znaleźć go mozna na dole pod kablami. Wypiąłem z niego wtyczke i podłączyłem własnie do tej przedłużki z allegro. Wtyczka nietypowa więc i przedłużka nietypowa. A ciąć wtyczki i kombinować nie chciałem . Ponieważ radio poszło do wymiany to fabryczny moduł bluetooth nie wydaje się potrzebny.

apikus 
Mitsumaniak

Wysłany: 30-08-2017, 16:48   

Ale masz podłączone USB z podłokietnika?
Ja mamtaką wtyczke, choć chyam modułu BT nie mam. Przedłużke też mam (była razem z radiem)

Trinity 
Forumowicz

Wysłany: 30-08-2017, 22:39   

Tak, podłaczyłem usb z podłokietnika. Przewód z tego gniazda kończy się własnie taką wtyczką do której pasuje ta przedłużka z allegro.

apikus 
Mitsumaniak

Wysłany: 31-08-2017, 07:50   

Sprawdzę u siebie, czy będzie działało. Dzięki za informacje.

rommer 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi ASX 1.6 2018
Wysłany: 03-12-2017, 19:07   

Witam , czy ktoś się orientuje czy to radio https://pl.aliexpress.com/item/Free-Shipping-Android-2Din-Radio-Car-DVD-GPS-For-MITSUBISHIi-OUTLANDER-2013-2014-2015-2016-GPS/32779283967.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.JYl0Nz
pasuje do najnowszego ASX -a model 2018 ? i jakie macie uwagi użytkowania po kilku już miesiącach ?
Pozdrawiam
Romek

Trinity 
Forumowicz

Wysłany: 04-12-2017, 00:16   

Mam dokładnie te radio od tego sprzedawcy, zamontowałem 3-4 miesiące temu.
1. Od poczatku zepsuty jest przycisk NAVI ( w rzeczywistości jest MENU )- jest jakby wcisnięty na stałe i nie działa.
2. kamerka wsteczna to totalna porażka. Mimo 4-ech ledów doświetlających obraz w nocy znacznie gorszy od kamerki ori bez ledów. Jest coś jeszcze gorszego - nie odwraca obrazu o 180 stopni. Czyli jak masz z tyłu słupek po lewej stronie to na ekranie widzisz go po prawej. Masakra ! Jak napisałem o tym sprzedawcy to odpisał, że kamerka jest i tak gratis :)
Reszta póki co ok. Ale to auto żony więc szczegółów z uzytkowania nie znam ,.. póki co nic nie mówi, że coś jeszcze padło.

rommer 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi ASX 1.6 2018
Wysłany: 04-12-2017, 22:14   

Dzięki za odpowiedź :)

Cornelson 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 13-12-2017, 10:05   

To może podpytam jeszcze ja.
Ktoś miał styczność z tym radiem?
https://www.ceneo.pl/56758679
Czy dobrze rozumiem, że można podłączyć każde radio tylko jest to kwestia zmiany ramki?
Jak wygląda sprawa sterowania z kierownicy?

nosens 
Nowy Forumowicz

Auto: ASX 1.8 DiD 2012
Wysłany: 25-02-2018, 10:20   

Niestety, ja także się skusiłem na zakup z aliexpress. Radio kosztowało 390 USD, Octa Core niby wszystko na wypasie. Jednak....radio przy nierównej nawierzchni mruga poziomymi paskami na ekranie i się resetuje.

Otworzyłem spór na Ali, pieniądze odzyskałem, towaru nie kazali zwracać.

Pytanie do Was? Znacie może kogoś kto podjąłby się naprawy? Czy wyrzucić do kosza?

waldist 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi ASX 1.8 170KM
Wysłany: 09-05-2018, 00:34   

W radiu prawdopodobnie trzeba przelutować core board na panelu wyświetlacza i powinno wszystko wrócić do normy.
Jak Ci dali zwrot kasy to można spróbować. Ryzyko żadne.

adek 
Forumowicz
adek

Wysłany: 19-10-2019, 21:58   

Odgrzeje topic bo nie chce zakładać nowego tematu a o radiach coś ostatnio cicho.
Chodzę z zamiarem wymiany standardowego 2DINowego radia na coś co ma BT wbudowane, radio z RDS, moc wyjściowa dźwięku żeby była na poziomie minimum jak fabryczne, aby dało się podłączyć stockowe gniazdo na pendriva, możliwość sterowania z kierownicy, dodatkiem może być nawigacja ale nie jest wymagana. Najważniejsze, oby się nie grzało - nie muszę mieć N rdzeni :)

Co do samego montażu to z tego co czytałem musi być wyłączona stacyjka (kluczyki wyjęte), przy zdejmowaniu maskownicy nie odpinać wtyczek od kontrolek poduszek oraz nie odpalać stacyjki bez podłączonej kostki od sterowania z kierownicy (chyba jakoś tak to było).

Będę bardzo wdzięczny za informację z propozycjami jak i z przemyśleniami od wyjadaczy którzy już przeszli to co mnie czeka i chcą coś polecić :)

Odpowiedz do tematu