Radio z androidem |
Autor |
Wiadomość |
Trinity
Forumowicz
Auto: ASX
Kraj/Country: Polska
|
|
|
|
 |
apikus
Mitsumaniak

Pomógł: 22 razy Dołączył: 25 Sty 2007 Posty: 1924 Skąd: Staniszów
|
Wysłany: 30-08-2017, 07:57
|
|
|
Trinity, możesz powiedzieć jak to połączyłyłeś? |
|
|
|
 |
Trinity
Forumowicz
|
Wysłany: 30-08-2017, 10:06
|
|
|
Nie wiem czy tak samo jest w innych autach ale u mnie przewód z gniada USB idzie do modułu bluetooth. Znajduje się on pod radiem. Jak się zdemontuje panel/maskownice radia to znaleźć go mozna na dole pod kablami. Wypiąłem z niego wtyczke i podłączyłem własnie do tej przedłużki z allegro. Wtyczka nietypowa więc i przedłużka nietypowa. A ciąć wtyczki i kombinować nie chciałem . Ponieważ radio poszło do wymiany to fabryczny moduł bluetooth nie wydaje się potrzebny. |
|
|
|
 |
apikus
Mitsumaniak

|
Wysłany: 30-08-2017, 16:48
|
|
|
Ale masz podłączone USB z podłokietnika?
Ja mamtaką wtyczke, choć chyam modułu BT nie mam. Przedłużke też mam (była razem z radiem) |
|
|
|
 |
Trinity
Forumowicz
|
Wysłany: 30-08-2017, 22:39
|
|
|
Tak, podłaczyłem usb z podłokietnika. Przewód z tego gniazda kończy się własnie taką wtyczką do której pasuje ta przedłużka z allegro. |
|
|
|
 |
apikus
Mitsumaniak

|
Wysłany: 31-08-2017, 07:50
|
|
|
Sprawdzę u siebie, czy będzie działało. Dzięki za informacje. |
|
|
|
 |
rommer
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi ASX 1.6 2018
|
|
|
|
 |
Trinity
Forumowicz
|
Wysłany: 04-12-2017, 00:16
|
|
|
Mam dokładnie te radio od tego sprzedawcy, zamontowałem 3-4 miesiące temu.
1. Od poczatku zepsuty jest przycisk NAVI ( w rzeczywistości jest MENU )- jest jakby wcisnięty na stałe i nie działa.
2. kamerka wsteczna to totalna porażka. Mimo 4-ech ledów doświetlających obraz w nocy znacznie gorszy od kamerki ori bez ledów. Jest coś jeszcze gorszego - nie odwraca obrazu o 180 stopni. Czyli jak masz z tyłu słupek po lewej stronie to na ekranie widzisz go po prawej. Masakra ! Jak napisałem o tym sprzedawcy to odpisał, że kamerka jest i tak gratis
Reszta póki co ok. Ale to auto żony więc szczegółów z uzytkowania nie znam ,.. póki co nic nie mówi, że coś jeszcze padło. |
|
|
|
 |
rommer
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi ASX 1.6 2018
|
Wysłany: 04-12-2017, 22:14
|
|
|
Dzięki za odpowiedź |
|
|
|
 |
Cornelson
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 13-12-2017, 10:05
|
|
|
To może podpytam jeszcze ja.
Ktoś miał styczność z tym radiem?
https://www.ceneo.pl/56758679
Czy dobrze rozumiem, że można podłączyć każde radio tylko jest to kwestia zmiany ramki?
Jak wygląda sprawa sterowania z kierownicy? |
|
|
|
 |
nosens
Nowy Forumowicz
Auto: ASX 1.8 DiD 2012
|
Wysłany: 25-02-2018, 10:20
|
|
|
Niestety, ja także się skusiłem na zakup z aliexpress. Radio kosztowało 390 USD, Octa Core niby wszystko na wypasie. Jednak....radio przy nierównej nawierzchni mruga poziomymi paskami na ekranie i się resetuje.
Otworzyłem spór na Ali, pieniądze odzyskałem, towaru nie kazali zwracać.
Pytanie do Was? Znacie może kogoś kto podjąłby się naprawy? Czy wyrzucić do kosza? |
|
|
|
 |
waldist
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi ASX 1.8 170KM
|
Wysłany: 09-05-2018, 00:34
|
|
|
W radiu prawdopodobnie trzeba przelutować core board na panelu wyświetlacza i powinno wszystko wrócić do normy.
Jak Ci dali zwrot kasy to można spróbować. Ryzyko żadne. |
|
|
|
 |
adek
Forumowicz adek
Pomógł: 7 razy Dołączył: 17 Wrz 2019 Posty: 137 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 19-10-2019, 21:58
|
|
|
Odgrzeje topic bo nie chce zakładać nowego tematu a o radiach coś ostatnio cicho.
Chodzę z zamiarem wymiany standardowego 2DINowego radia na coś co ma BT wbudowane, radio z RDS, moc wyjściowa dźwięku żeby była na poziomie minimum jak fabryczne, aby dało się podłączyć stockowe gniazdo na pendriva, możliwość sterowania z kierownicy, dodatkiem może być nawigacja ale nie jest wymagana. Najważniejsze, oby się nie grzało - nie muszę mieć N rdzeni
Co do samego montażu to z tego co czytałem musi być wyłączona stacyjka (kluczyki wyjęte), przy zdejmowaniu maskownicy nie odpinać wtyczek od kontrolek poduszek oraz nie odpalać stacyjki bez podłączonej kostki od sterowania z kierownicy (chyba jakoś tak to było).
Będę bardzo wdzięczny za informację z propozycjami jak i z przemyśleniami od wyjadaczy którzy już przeszli to co mnie czeka i chcą coś polecić |
|
|
|
 |
|