|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Dużo wolnego miejsca w przednich nadkolach |
Autor |
Wiadomość |
Creezon
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 28-08-2019, 23:14 Dużo wolnego miejsca w przednich nadkolach
|
|
|
Witajcie forumowicze,
Mój problem wygląda następująco. Jestem posiadaczem Carismy 1.6. Przy zakupie pojazdu zamontowane były stalówki 14 calowe. Gołym okiem było widać, że na przednich nadkolach jest jeszcze dużo miejsca przez co samochód wyglądał nieco dziwnie. Postanowiłem zakupić na zimę alufelgi 16' 205/55. Problem zniknął, samochód wyglądał juz zupełnie inaczej, no ale z tyłu przy większej liczbie osób przy dołach, koła ocierały o nadkola. W lecie zmieniłem opony na 16' 205/45. Opona teoretycznie większa od tej 14' no ale znowu zrobiła się nieestetyczna luka z przodu między kołem a nadkolem. Z tyłu nie ma tego problemu przy żadnym z tych rozmiarów, które miałem, tylko przy tej 205/55 tak jak wspominałem obcierało o nadkola. Co w takim razie można zrobić? Wymienić sprężyny na którejś z osi? Dziwi mnie troche ta różnica między osiami, a zwłaszcza, że widząc nieraz inną Carismę, takiego problemu nie widzę jak u mnie. Dodam, że tył może być nieco dociążony butlą z gazem, no ale nadal co w takim razie zrobić z tym przodem/tyłem? Jakieś pomysły? Dziękuje |
|
|
|
 |
barthez2183
Mitsumaniak 01354/KMM

Auto: Carisma 1.9 DID, XF106.460
|
Wysłany: 02-09-2019, 12:19
|
|
|
Masz przedlifta czy polifta? |
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
 |
|
|
|
 |
Creezon
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma
|
Wysłany: 27-10-2019, 11:16
|