Półoś |
Autor |
Wiadomość |
Rafo [Usunięty]
|
Wysłany: 22-05-2007, 08:50 Półoś
|
|
|
Chciałym sie was poradzić czy warto kupić używaną kompletną półoś (moja jest skrzywiona) czy szrpnąć za kieszeń i nabyć nową. Macie jakieś doświadczenia w tym temacie? |
|
|
|
 |
KrisKros [Usunięty]
|
Wysłany: 22-05-2007, 10:40 Re: Półoś
|
|
|
Rafo napisał/a: | Chciałym sie was poradzić czy warto kupić używaną kompletną półoś (moja jest skrzywiona) czy szrpnąć za kieszeń i nabyć nową. Macie jakieś doświadczenia w tym temacie? |
Nowa do DI-D kosztuje ponad 2500 PLN bez montażu (kosmicznie droga). Masz jeszcze inne opcje - używki nie kupuj bo może być nic nie warta (kupujesz kota w worku) nówka - tak jak pisałem koszty no i najlepsza opcja nówka półoś we francji w seriwisie mitsubishi wraz z montażem kosztuje 1400PLN!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wiem bo sam sprawdziłem a że przy okazji jak byłem we francji to montowalem bo u nas mi to spitolili i rozwalili wewnętrzny przegub jak zakładali gumę .
Bardzo ciężko dostać na rynku półoś do DI-D. We Francji też nie mieli i ściągali z Londynu
Pozdr |
|
|
|
 |
Rafo [Usunięty]
|
Wysłany: 22-05-2007, 11:28
|
|
|
Dzieki KrisKros, dzwoniłem do Japaneze i taka kompletna półośka kosztuje u niego 1600 zł brutto + montaz oczywiście, spotkałem równiez na allegro za 1000 zł wygląda jak nowa ale może to być regenerowana (zadzwonie tam wieczorem) zresztą sami obadajcie:
http://moto.allegro.pl/it..._did_polos.html |
|
|
|
 |
KrisKros [Usunięty]
|
Wysłany: 22-05-2007, 12:00
|
|
|
Rafo napisał/a: | Dzieki KrisKros, dzwoniłem do Japaneze i taka kompletna półośka kosztuje u niego 1600 zł brutto + montaz oczywiście, spotkałem równiez na allegro za 1000 zł wygląda jak nowa ale może to być regenerowana (zadzwonie tam wieczorem) zresztą sami obadajcie:
http://moto.allegro.pl/it..._did_polos.html |
A jaką Cari masz 115KM? bo jeśli tak to ta półoś z alledrogo się nie nadaje. W spacestarze były tylko 102DI-D a tam półoś różni sie od tej 115HP. Skoro pisze że jest do Cari/spacestar to moim zdaniem oznacza że sie nie nadaje. Japaneze i cena 1600 jest ok! |
|
|
|
 |
Rafo [Usunięty]
|
Wysłany: 22-05-2007, 12:58
|
|
|
mam wesrję 102 konną także mnie by chyba spasowała ale chyba jednak zdecyduje sie na używkę - brak kapuchy. Ta półoś z allegro może być też po regeneracji albo spadła komuś z przyczepy:) |
|
|
|
 |
luk_szc
Mitsumaniak mitsumaniak

Auto: Carisma GDI '99 EXE
Pomógł: 4 razy Dołączył: 16 Maj 2005 Posty: 1056 Skąd: się biorą dzieci ???
|
Wysłany: 25-05-2007, 10:41
|
|
|
Rafo napisał/a: | mam wesrję 102 konną także mnie by chyba spasowała ale chyba jednak zdecyduje sie na używkę - brak kapuchy. Ta półoś z allegro może być też po regeneracji albo spadła komuś z przyczepy:) |
Ja kupiłem od gościa popychacze - nówki sztuki serwisowe . |
_________________ Luk Carisma Automat 1,8 GDI EXE
Mitsumaniaki QR-Code:

|
|
|
|
 |
turek61
Mitsumaniak Zgred :)

Auto: Outlander I Turbo
Kraj/Country: Polska