Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[CZ3] Nie pokazuje średniego spalania i temperatury
Autor Wiadomość
pawelek45 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma 1.8 GDI
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 12-07-2019, 22:15   [CZ3] Nie pokazuje średniego spalania i temperatury

Witam.
Mam problem z Coltem CZ3 z 2006 roku. Od jakiegoś czasu nie wyświetla temperatury ani średniego spalania (zamiast niego są kreski lub 0,0 l/100km). Ma ktoś jakiś pomysł co może być przyczyną? Typową dla Colta usterkę wyświetlacza wykluczam, bo jak widać wyświetlacz działa.

Andrzej.62 
Forumowicz

Auto: Colt Vll 3DR 1.1- 3A91- 2012r.
Wysłany: 13-07-2019, 11:22   

Może zacząć od najprostszych rzeczy, odłączyć akumulator na kilka godzin w celu zresetowania komputera.
Miałem kiedyś co prawda w BMW problem z niemożnością zresetowania inspekcji olejowej i pomogło odłączenie aku.nie na godzinę lecz na całą noc.

Tomitronik 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Colt - Cabrio 1.5
Kraj/Country: Germany
Wysłany: 13-07-2019, 14:39   Re: [CZ3] Nie pokazuje średniego spalania i temperatury

pawelek45 napisał/a:
Witam.
Mam problem z Coltem CZ3 z 2006 roku. Od jakiegoś czasu nie wyświetla temperatury ani średniego spalania (zamiast niego są kreski lub 0,0 l/100km). Ma ktoś jakiś pomysł co może być przyczyną? Typową dla Colta usterkę wyświetlacza wykluczam, bo jak widać wyświetlacz działa.
Obrazek

Z tymi wyswietlaczami to roznie bywa...
Sam naprawialem i wiem ze "zimne luty" w tym BC to normalka.
Proponuje sprawdzic styki na kostce i piny na plytce.

Pozdrawiam

rafal1985 
Nowy Forumowicz

Auto: colt czc 1.5 2006
Wysłany: 04-11-2019, 18:03   

Potwierdzam, zimne luty, właśnie to robiłem w swoim (żony) colcie.

rafalrafal40 
Nowy Forumowicz

Auto: Colt MY 09 Ralliart
Wysłany: 05-11-2019, 11:25   Re: [CZ3] Nie pokazuje średniego spalania i temperatury

pawelek45 napisał/a:
Witam.
Obrazek

Witam,

dokładnie takie są objawy a przynajmniej w dwóch coltach ja tak miałem. Poprostu przelutuj i napewno bedzie dobrze.

Marken7 
Nowy Forumowicz

Auto: colt vi
Wysłany: 05-11-2019, 21:33   

Witam, podpinam się pod temat kupiłem colta vi cz3 1.1 i na wyświetlaczu pokazuje mi tylko spalanie chwilowe nie ma takiego średniego co pokazuje ile auto faktycznie pali na 100km, radio mam nie seryjne, pytanie jak zmienić spalanie bo klikałem juz różne opcje na przyciskach na wyświetlaczu i nic.

rafalrafal40 
Nowy Forumowicz

Auto: Colt MY 09 Ralliart
Wysłany: 06-11-2019, 12:30   

Marken7 napisał/a:
Witam, podpinam się pod temat kupiłem colta vi cz3 1.1 i na wyświetlaczu pokazuje mi tylko spalanie chwilowe nie ma takiego średniego co pokazuje ile auto faktycznie pali na 100km, radio mam nie seryjne, pytanie jak zmienić spalanie bo klikałem juz różne opcje na przyciskach na wyświetlaczu i nic.

Czesc,
nie zmienisz bez radia ori w zasadzie, bo na nim jest sterowanie funkcjami kompa. Widziałem co prawda kiedys, ze ludzie cos dolutowywali w wyswietlaczu i dalo sie zmieniac funkcje. Ale nie powiem Ci co i jak zrobic. Musisz poszukac w necie no albo zakupic uzywane ori radio.

Marken7 
Nowy Forumowicz

Auto: colt vi
Wysłany: 06-11-2019, 19:37   

wydać ze 180zł żeby zmienić wartość trochę lipa, bo radio nieseryjne i tak wole, nie wiem po co tak zrobili jakby nie szło na wyświetlaczu dać tego przycisku

[ Dodano: 07-11-2019, 14:37 ]
Już wszystko wiem, da się zmienić spalanie na średnie, wystarczy trzymać przycisk A ten nad SET na zgaszonej stacyjce i ją przekręcić na ON, wtedy nacisnąć przycisk SET i wartość się zmienia z chwilowego na średnie :lol:

Marian123 
Nowy Forumowicz

Auto: Colt
Wysłany: 31-03-2020, 17:26   

Jak uporać sie z tymi zimnymi lutami?

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Wysłany: 31-03-2020, 17:43   

Marian123 napisał/a:
Jak uporać sie z tymi zimnymi lutami?

Poprawić lutownicą.
Jak nie masz umiejętności i sprzętu to lepiej daj do jakiegoś serwisu rtv i za przysłowiową flaszkę pewnie poprawią :wink: .

Trawnik 
Nowy Forumowicz
BÓG JEST WIELKI

Auto: Colt 1.5 DID 95 KM Motion
Wysłany: 03-12-2022, 20:21   

Czy ten wyświetlacz może mieć wpływ na odpalanie i samochodu lub zapalanie się kontrolek podczas jazdy ?
Dodam zey błędów auto nie zapisuje.

Odpowiedz do tematu