|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Z32A 1.1] Nie wyświetla się temperatura i zużycie paliwa. |
Autor |
Wiadomość |
przemdasz
Nowy Forumowicz
Auto: Colt CZ3 1,1 2006
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 11-05-2013, 16:10 [Z32A 1.1] Nie wyświetla się temperatura i zużycie paliwa.
|
|
|
Witam!
Niedawno kupiłem colta i nie potrafię dojść jak wyświetlić temperaturę otoczenia i wartości zużycia paliwa/średniej prędkości. Zarówno przycisk na wyświetlaczu(SET) jak i na oryginalnym radiu nie reagują. Na wyświetlaczu wyświetlają się wszystkie informacje z radia i godzina natomiast temperatury zewnętrznej i zużycia paliwa po prostu nie ma. Do tej pory sam sprawdziłem:
- bezpieczniki - wszystkie sprawne
- kupiłem drugi wyświetlacz - ta sama sytuacja
- doczytałem o możliwości konfiguracji za pomocą nieopisanego przycisku(trzymanie go, włączenie zapłonu, próba zmiany guzikiem SET) na displayu ale nie ma na to żadnej reakcji. Pozostałe przyciski działają(mogę zmienić ustawienia godziny, regulować jasność ekranu chociaż zmieniam z -6 do +6 i nie widzę różnicy...
Jeśli któryś z forumowiczów ma jakieś pomysły to bardzo to bardzo proszę o pomoc. |
|
|
|
 |
domingos
Nowy Forumowicz
Auto: colt 2005 1,3
|
Wysłany: 24-07-2013, 20:29
|
|
|
Witam mam identyczny problem w colcie 1,3 benzyna, co ciekawe zima jak był mróz wyświetlał temperaturę i spalanie przez jakiś czas, dziś wymontowałem wyświetlacz poprawiłem luty ale bez poprawy. Podobny efekt regulując jasność oświetlenia zegarów, wyświetlacz świeci tak samo. Zastanawiam się nad zakupem innego wyświetlacza ale skoro u Ciebie to nic nie pomogło to gdzie szukać? Może pod zegarami liczników tam coś nie łączy?
[ Dodano: 25-07-2013, 16:04 ]
Witam, dziś włożyłem do zamrażarki wyświetlacz i po 5 godzinach zamontowałem do auta i wyświetla temperaturę i spalanie, czyli gdzieś jest przerwa, płytka wielowarstwowa nie wiem czy jest sens szukać przerwy.
Kupiony wyświetlacz na allegro za 70 zł z przesyłką rozwiązał problem wyświetlania temperatury i spalania. |
|
|
|
 |
tomek315
Nowy Forumowicz
Auto: Colt cz3 1.3 2006r
|
Wysłany: 08-11-2017, 15:48
|
|
|
Witam,
Odświeżę temat
Wyświetlacz który był na pokładzie się spalił po próbach naprawy i kupiłem drugi.
Ten owszem działał ale nie pokazywał spalania ani temperatury więc odesłałem, kupiłem trzeci i ta sama historia czyli nie pokazuje spalania ani temperatury. Co począć? Ma ktoś jakiś pomysł? |
|
|
|
 |
Loonatic
Nowy Forumowicz
Auto: Colt 1.1 2005 5d
|
Wysłany: 15-11-2017, 00:22
|
|
|
Mam identyczny problem w Colt 1.1 z 2005. Jeśli ktoś może pomóc prośba o info. |
|
|
|
 |
rafal1985
Nowy Forumowicz
Auto: colt czc 1.5 2006
|
Wysłany: 11-11-2019, 19:17
|
|