|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Wymiana wydechu |
Autor |
Wiadomość |
LUCA35
Nowy Forumowicz
Auto: MITSUBISHI COLT CJO 1.3
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 01-10-2019, 12:25 Wymiana wydechu
|
|
|
Witam w moim CZ3 1.5 silnik upalił się tłumik przed miejscem łączenia się tłumików ,wychodzącego od kolektora w którym jest katalizator i środkowego.Chciąlbym zasięgnąć kilku rad jak do tego się zabrać ,zauważyłem że przy kolektorze są śruby ze spręzynkami czy raczej są to jakieś szpilki?Wolałbym wymienić ten tłumik z katalizatorem bo upalił się przed samym łączeniem rur i jak oddam do pospawania to wystarczy to na jakiś czas a przy okazji wymienię środkowy bo już mu też mało brakuje by zakończył swój zywot.Proszę o fachowe rady i zagrożenia jakie mogę napotkać z góry dziękuje. |
|
|
|
 |
rafal1985
Nowy Forumowicz
Auto: colt czc 1.5 2006
|
Wysłany: 17-11-2019, 12:06
|
|
|
Te szpilki ze sprężynkami to jest poprostu łącznik elastyczny, tak zwane portki (u mnie tak się na to mówi 😂). Katalizator trochę kosztuje, tłumik środkowy jest łączony na obejmę uniwersalną choć często się poprostu spawa te rury przy naprawie. Musisz jechać do tłumika rząd niech obejrzy bo ciężko tak wróżyć. |
|
|
|
 |
tomusn
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Pomógł: 106 razy Dołączył: 08 Maj 2005 Posty: 3975 Skąd: Żnin
|
Wysłany: 17-11-2019, 22:55
|
|
|
rafal1985,
szpilki ze sprężynkami służą do skręcenia rur
łącznik elastyczny - to łącznik elastyczny
a portki to wpisz sobie w Google "portki fso"
a do kolegi LUCA35,
zobacz w necie z czego się składa wydech np Kod: | https://japancars.ru/index.php?route=catalog/mitsubishi&grp_id=15&vin=xmcxjz34abf016147&area=M60&cat=C601H401D&mdl=Z34A&clf=XJLHL6&cfg_id=1&blk_id=510 |
|
_________________ Tomek
Colt Colt Colt
 |
|
|
|
 |
|
|