Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Ku przestrodze-mechanicy
Autor Wiadomość
jawaldek 
Mitsumaniak

Auto: Pajero 2.5 TDI manual 93
Zaproszone osoby: 3
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 18-11-2019, 20:36   Ku przestrodze-mechanicy

Mam w planie pewne przeróbki związane z miejscem pod maską. Oglądam prawe nadkole i okolice snorkla i co widzę .........gruby kawał skóry od słoniny pieczołowicie upchany w okolicach filtra powietrza. W jakim celu ??? po co mechaniorka pipipi zadała sobie tyle trudu aby upchać słoninę ?? Aby zwabić myszy,szczury itp aby pogryzły instalację ->> może samochód się zapali ??? Podejrzewam jeden warsztat bo tylko w jednym od ponad roku był. Za rękę nie złapałem. Słowa jakie cisną się na usta to pipipipi. Jakim to trzeba być kretynem i bezmózgowcem i tak na dobrą sprawę potencjalnym mordercą robiąc coś takiego. Nie podaję który i jaki to warsztat bo wiadomo ,słowo przeciw słowu.

Zuzia 
Forumowicz

Auto: L200 2008 Pajero Sport 2013
Wysłany: 18-11-2019, 20:51   

Nie mogliście dogadać finansowych spraw, albo byłeś za bardzo wymagający. Jak już się daje samochód do mechaniora to trzeba dać się naciągnąć i ogolić do zera . A najlepiej to pojechać i zapłacić bez trucia o usterkach. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Większość serwisuję sam a mocno poważne problemy rozwiązuje w zaprzyjaźnionym warsztacie, ceny mają raczej normalne i podejście do klienta przyjazne.

Rander 
Forumowicz

Auto: Outlander III PHEV
Wysłany: 18-11-2019, 22:44   

Zuzia napisał/a:
Nie mogliście dogadać finansowych spraw, albo byłeś za bardzo wymagający.

To chyba nie znasz Waldka. Ani wymagający nadmiernie, w sprawie niedogadania finansowego też pudło.
Cytat:

Jak już się daje samochód do mechaniora to trzeba dać się naciągnąć i ogolić do zera . A najlepiej to pojechać i zapłacić bez trucia o usterkach. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Większość serwisuję sam a mocno poważne problemy rozwiązuje w zaprzyjaźnionym warsztacie, ceny mają raczej normalne i podejście do klienta przyjazne.

Spróbuj sam z taką np. usterką - jaką Waldek miał - jak świecom żarowym pospadały czapki z głów :roll:
Owszem, da się. Ale trzeba mieć i miejsce, i możliwości, i zdrowie.

Ze znajomymi mechaniorami może być podobnie, jak z jednym moim. Pojechałem z jednym problemem, a po dwóch lub trzech kolejnych wizytach problemów zaczęło przybywać. I to zupełnie innych. Dopiero pomogło, jak kilkaset kilometrów dalej pojechałem do Zbyszka. Chyba jedyny człowiek ogarniający absolutnie całkowicie Pajero.

Adam.

mkm 
Forumowicz

Auto: Colty
Wysłany: 20-11-2019, 03:27   

jawaldek, a jesteś pewny, że to mechaniorka, a nie jakiś podgryzający gryzoń długoogonowy? One lubią znosić takie skarby...

jawaldek 
Mitsumaniak

Auto: Pajero 2.5 TDI manual 93
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 20-11-2019, 08:07   

mkm napisał/a:
jawaldek, a jesteś pewny, że to mechaniorka, a nie jakiś podgryzający gryzoń długoogonowy? One lubią znosić takie skarby...
Musiało być bardzo inteligentne i bardzo silne zwierzę aby tak i w ten sposób "zamontować" słoninę. Słonina była złożona na pół i wciśnięta w ten sposób aby przypadkiem nie wypadła. Warsztat powiedział cenę, ja zapłaciłem bez targowania się. Była wymieniana/regenerowana pompa paliwowa.

U-96 
Forumowicz

Auto: Pajero 2.8 TD Long
Wysłany: 15-12-2019, 09:16   

Waldek
Miałem kiedyś podobną przygodę, kawał skóry z mięskiem z jakiejś padliny.
W takim miejscu przy nadkolu że nie można tam było palców wcisnąć.
A u kolegi było pół kota..... :wink: rozłożonego, też okolice nadkola.
Jestem przekonany na 100 % że to kuna.
Pozdr.

Odpowiedz do tematu