Ku przestrodze-mechanicy |
Autor |
Wiadomość |
jawaldek
Mitsumaniak
Auto: Pajero 2.5 TDI manual 93
Zaproszone osoby: 3
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 75 razy Dołączył: 25 Mar 2008 Posty: 2238 Skąd: Polska
|
Wysłany: 18-11-2019, 20:36 Ku przestrodze-mechanicy
|
|
|
Mam w planie pewne przeróbki związane z miejscem pod maską. Oglądam prawe nadkole i okolice snorkla i co widzę .........gruby kawał skóry od słoniny pieczołowicie upchany w okolicach filtra powietrza. W jakim celu ??? po co mechaniorka pipipi zadała sobie tyle trudu aby upchać słoninę ?? Aby zwabić myszy,szczury itp aby pogryzły instalację ->> może samochód się zapali ??? Podejrzewam jeden warsztat bo tylko w jednym od ponad roku był. Za rękę nie złapałem. Słowa jakie cisną się na usta to pipipipi. Jakim to trzeba być kretynem i bezmózgowcem i tak na dobrą sprawę potencjalnym mordercą robiąc coś takiego. Nie podaję który i jaki to warsztat bo wiadomo ,słowo przeciw słowu. |
_________________ http://mudmania4x4.com.pl/
 |
|
|
|
 |
Zuzia
Forumowicz
Auto: L200 2008 Pajero Sport 2013
Pomógł: 15 razy Dołączył: 28 Gru 2009 Posty: 279 Skąd: Piła
|
Wysłany: 18-11-2019, 20:51
|
|
|
Nie mogliście dogadać finansowych spraw, albo byłeś za bardzo wymagający. Jak już się daje samochód do mechaniora to trzeba dać się naciągnąć i ogolić do zera . A najlepiej to pojechać i zapłacić bez trucia o usterkach.
Większość serwisuję sam a mocno poważne problemy rozwiązuje w zaprzyjaźnionym warsztacie, ceny mają raczej normalne i podejście do klienta przyjazne. |
_________________ pozdrawiam Paweł |
|
|
|
 |
Rander
Forumowicz
Auto: Outlander III PHEV
Pomógł: 10 razy Dołączył: 04 Lis 2011 Posty: 371 Skąd: Dębica & Warszawa i nie tylko ;)
|
Wysłany: 18-11-2019, 22:44
|
|
|
Zuzia napisał/a: | Nie mogliście dogadać finansowych spraw, albo byłeś za bardzo wymagający. |
To chyba nie znasz Waldka. Ani wymagający nadmiernie, w sprawie niedogadania finansowego też pudło.
Cytat: |
Jak już się daje samochód do mechaniora to trzeba dać się naciągnąć i ogolić do zera . A najlepiej to pojechać i zapłacić bez trucia o usterkach.
Większość serwisuję sam a mocno poważne problemy rozwiązuje w zaprzyjaźnionym warsztacie, ceny mają raczej normalne i podejście do klienta przyjazne. |
Spróbuj sam z taką np. usterką - jaką Waldek miał - jak świecom żarowym pospadały czapki z głów
Owszem, da się. Ale trzeba mieć i miejsce, i możliwości, i zdrowie.
Ze znajomymi mechaniorami może być podobnie, jak z jednym moim. Pojechałem z jednym problemem, a po dwóch lub trzech kolejnych wizytach problemów zaczęło przybywać. I to zupełnie innych. Dopiero pomogło, jak kilkaset kilometrów dalej pojechałem do Zbyszka. Chyba jedyny człowiek ogarniający absolutnie całkowicie Pajero. |
_________________ Pozdrawiam.
Adam. |
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
Auto: Colty
Pomógł: 187 razy Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 14126 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 20-11-2019, 03:27
|
|
|
jawaldek, a jesteś pewny, że to mechaniorka, a nie jakiś podgryzający gryzoń długoogonowy? One lubią znosić takie skarby... |
|
|
|
 |
jawaldek
Mitsumaniak
Auto: Pajero 2.5 TDI manual 93
Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 75 razy Dołączył: 25 Mar 2008 Posty: 2238 Skąd: Polska
|
Wysłany: 20-11-2019, 08:07
|
|
|
mkm napisał/a: | jawaldek, a jesteś pewny, że to mechaniorka, a nie jakiś podgryzający gryzoń długoogonowy? One lubią znosić takie skarby... | Musiało być bardzo inteligentne i bardzo silne zwierzę aby tak i w ten sposób "zamontować" słoninę. Słonina była złożona na pół i wciśnięta w ten sposób aby przypadkiem nie wypadła. Warsztat powiedział cenę, ja zapłaciłem bez targowania się. Była wymieniana/regenerowana pompa paliwowa. |
_________________ http://mudmania4x4.com.pl/
 |
|
|
|
 |
U-96
Forumowicz
Auto: Pajero 2.8 TD Long
Pomógł: 14 razy Dołączył: 06 Lip 2011 Posty: 260 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 15-12-2019, 09:16
|
|
|
Waldek
Miałem kiedyś podobną przygodę, kawał skóry z mięskiem z jakiejś padliny.
W takim miejscu przy nadkolu że nie można tam było palców wcisnąć.
A u kolegi było pół kota..... rozłożonego, też okolice nadkola.
Jestem przekonany na 100 % że to kuna.
Pozdr. |
_________________ Artur |
|
|
|
 |
|