|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: cns80 11-02-2009, 15:20 |
[MSS ALL] Kontrolka paliwa |
Autor |
Wiadomość |
pcheła [Usunięty]
|
Wysłany: 24-05-2007, 21:23 [MSS ALL] Kontrolka paliwa
|
|
|
Witam
W moim space star 1.8 gdi kontrolka paliwa zachowuje sie dziwnie i troche mnie to denerwuje.czasami wygląda to jakby ktoś podwędzał mi paliwo.tankuje paliwo wskazówka pokazuje np.pół baku przyjeżdzam do domu jest pół baku.wsiadam do auta po paru godzinach albo na drugi dzień i jest dużo mniej.dopiero po nagrzaniu silnika po przejechaniu paru kilometrów i po wyłączeniu silnika i załączeniu pokazuje normalnie tzn. prawidłowo.kontrolka tankowania zapala sie jaksilnik jest zimny a jak sie rozgrzeje i stane pod góre i wyłacze silnik i ponownie zapale to przejade jakieś 50 km. i dopiero znów sie zapala.niewiem czy to jakiś kabelek przy silniku czy czujnik w baku.prosze pomurzcie bo jest to denerwujące |
Ostatnio zmieniony przez cns80 07-05-2008, 10:59, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Waldi [Usunięty]
|
Wysłany: 25-05-2007, 10:20
|
|
|
Mam podobne zachowania swojej kontrolki i tez myslałem ze cos jest nie tak ze mi benzyna ucieka czy cos w tym stylu.Ale powiem tak czasami jest ok czasami nie przyzwyczaiłem sie.
Moze koledzy pomoge i cos podpowiedza.
Pozdro |
|
|
|
 |
AniołekM
Mitsumaniak

Auto: MSS 1.6 COMFORT 2003/2004
Pomógł: 3 razy Dołączył: 24 Cze 2006 Posty: 150 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: 25-05-2007, 20:08
|
|
|
Ja też czasami tak mam ale zauważyłem że takie sytuacje występują jak zaparkuje na pochyłym terenie tzn. strona samochodu kierowcy jest niżej położona niż pasażera. W momencie parkowania wskazania są OK. Samochód pozostanie na 5-10 minut tak zaparkowany i po kolejnym przekręceniu stacyjki czasami sięga już rezerwy. Kilka minut jazdy po normalnej drodze i wskazania są OK znowu. |
_________________ MSS 1.6 Comfort 2003
 |
|
|
|
 |
|
|