Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Błąd P2100 oraz P2111
Autor Wiadomość
dartex2 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander 2.2 hdi
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 22-11-2019, 20:27   Błąd P2100 oraz P2111

P2111 układ sterujący przepustnicy(TAC)- napęd uruchamiający otwarty
P2100 sillnik streujacy przepustnicy (TAC) obwód otwarty.
Kupiliśy niedawno auto z takimi błędami.Wykasowałem elm 327 i mogłem powrocic 200km bez błędu.Na drugi dzien jednak sie zaswiecił.Dałem do mechanika w celu wyczyszcenia przepustnicy.200 m za bramą ponownie wyskoczył check.
Wrociłem - poadaptował wszytko co miał na kompie ( przepustnicy jako takiej nie było) i spokój na 2 dni .Znowu check.Pojechalem do elektryka i na dzien dobry powiedzial ze to bedzie kosztowac min 400 zl ale sam nie wie za co .Powiedzial ze najpeniej bedzie wymienic przepustnice na nowa ale po zastanowieniu powiedzial ze mimo wymiany ten błąd moze i tak poiwrocic bo moga byc kable lub sterownik silnika.Panowie pomocy co czynic aby nie wymieniac dobrych rzeczy?Co wg was powinienem zrobić .Dodam ze obroty nie faluja a a silnik przyspiesza normalnie jednak ta ikona mnie drazni i musze sie jej pozbyć .Jade na swieta 800 km i musze to zrobic przed.

Odpowiedz do tematu