|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
gasnące P4 3.2 DID AT |
Autor |
Wiadomość |
sumostar
Nowy Forumowicz
Auto: 2007 Pajero 4 3.2 DID AT
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 28-11-2019, 15:59 gasnące P4 3.2 DID AT
|
|
|
Witam,
Jestem właścicielem P4, rocznik 2007 3.2 DID w automacie od ok. 2 m-cy. Niestety w ciągu ostatniego miesiąca, podczas jazdy na wolnych obrotach i podczas zwalniania silnik zaczął gasnąć. Np. na dojeździe do bramek autostrady ostatnio. Raz zdarzyło się, że gasł dosłownie co 200 m łącznie 4 razy, jak dojechaliśmy na parking to już ledwo zaparkowaliśmy. Nazajutrz bez problemu droga do domu.
Wydaje się, że dochodzi do tego głównie na rozgrzanym silniku, nie zauważyłem tego na zimnym.
Łącznie już może zgasł ponad 10 razy, więc sprawa dosyć poważna.
Silnik nie faluje, wydaje się, że chodzi ok.
Mógłby ktoś napisać co może być przyczyną? Żona głównie w tygodniu odwozi dzieci do pracy, więc gasnący podczas jazdy samochód to duży stres. |
|
|
|
 |
KrzysiekC
Forumowicz
Auto: Pajero
|
Wysłany: 29-11-2019, 10:08
|
|
|
Trzeba sprawdzić czujnik SCV. |
_________________ Krzysiek CarMitsu |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 29-11-2019, 10:36 Re: gasnące P4 3.2 DID AT
|
|
|
sumostar napisał/a: | Witam,
Jestem właścicielem P4, rocznik 2007 3.2 DID w automacie od ok. 2 m-cy. Niestety w ciągu ostatniego miesiąca, podczas jazdy na wolnych obrotach i podczas zwalniania silnik zaczął gasnąć. Np. na dojeździe do bramek autostrady ostatnio. Raz zdarzyło się, że gasł dosłownie co 200 m łącznie 4 razy, jak dojechaliśmy na parking to już ledwo zaparkowaliśmy. Nazajutrz bez problemu droga do domu.
Wydaje się, że dochodzi do tego głównie na rozgrzanym silniku, nie zauważyłem tego na zimnym.
Łącznie już może zgasł ponad 10 razy, więc sprawa dosyć poważna.
Silnik nie faluje, wydaje się, że chodzi ok.
Mógłby ktoś napisać co może być przyczyną? Żona głównie w tygodniu odwozi dzieci do pracy, więc gasnący podczas jazdy samochód to duży stres. |
Zacznij od prostych rzeczy, filtr paliwa, I takjak pisze Krzysiek -- czujnik CTV- do wmiany.
Póżniej wtryki |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
sumostar
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 29-11-2019, 11:23
|
|
|
Dziękuję bardzo za pomoc. Wymienimy SCV i zobaczymy co dalej.
Pozdrawiam serdecznie. |
|
|
|
 |
Patant
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero IV 3,2 did
|
Wysłany: 30-11-2019, 11:39
|
|
|
Cześć daj znać czy po wymianie czujnika problem zniknął mam podobne objawy sumostar, |
|
|
|
 |
sumostar
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 02-12-2019, 17:06
|
|
|
Oddałem wczoraj do Carmontu. Teraz już wiem od p. Krzysztofa, że czujnik SCV zepsuty wg wskazań, więc mam nadzieję, że to była przyczyna, ale do sprawdzenia w ruchu jeszcze troche czasu |
|
|
|
 |
|
|