Trzeszczące przednie zawieszenie. |
Autor |
Wiadomość |
marbrz
Nowy Forumowicz Mariusz Brzeziński
Auto: Carisma 1,9 TD (1997)
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 23 Kwi 2007 Posty: 20 Skąd: Suchedniów
|
Wysłany: 25-05-2007, 15:20 Trzeszczące przednie zawieszenie.
|
|
|
Po odparowaniu wilgoci z podwozia zaczęło tak trzeszczeć zawieszenie, że ludzie ogladają sie na mnie jak wchodzę w jakis zakręt. Zauważyłem też, że trzeszczy też nie tylko na zakrętach przy skręcaniu kierownicą ale także na sucho przy naciskaniu ręką nadwozia. Jest to odgłos ściśniętej gumy jadącej po metalu. Spotkał sie ktoś z takim ustrojstwem? |
|
|
|
 |
leser [Usunięty]
|
Wysłany: 25-05-2007, 16:35
|
|
|
do mechaniorów i po kolei sprawdzają co jest przyczyną,
w stacji kontroli pojazdów za znalezienie tympodobnych
usterek w innych autach płaciłem 20zł...
prędzej czy później znajdowali... |
|
|
|
 |
deadly [Usunięty]
|
Wysłany: 25-05-2007, 17:13
|
|
|
ostatnio usuwałem cos podobnego z prawego-tyłu. piszczały gumy w łacznikach i wahaczach, polałem dokładnie wd-40 i wszystko ustąpiło. A z poważniejszych rzeczy to może sworznie.
pozdro |
|
|
|
 |
maxwell61
Mitsumaniak (****><****)

Auto: VW Touran 1.6 03'
Pomógł: 14 razy Dołączył: 12 Lip 2006 Posty: 1729 Skąd: wrocław/wołów
|
Wysłany: 25-05-2007, 23:51
|
|
|
ja bym obstawiał gumy na wachaczach...wjedz na kanał weź łomik i sam podnoś elemnty wachacza sworznia itd. moze samemu uda ci sie stwierdzić w czym tkwi problem,,,pozdrawiam |
_________________ CARISMA 1.6 16V - sold
VW Touran 1.6 FSi
www.garagestories.pl
 |
|
|
|
 |
bucken
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma 1.8 GDI 98r
|
Wysłany: 05-05-2009, 18:54
|
|
|
witam, odświeżę troszkę problemik.
Otóż kupiłem Carisme w listopadzie była cisza and... jeżdżę trochę po drogach piaskowych (mieszkam na wsi) , i zaczeły z czasem się robić trzaski, STRASZLIWE TRZASKI!!! Każda guma w przednim zawieszeniu trzeszczy, począwszy od wahacza do napinacza wahacza nawet gumy dookoła amorków tam obok łożysk trzeszczą. Ale.. wszystko cichnie kiedy psiknie sie co jakies 40km WD40 potem sie pojeździ kawałek i znowusz... jest to na tyle denerwujące że zwracam się z prośbą o poradę.
z góry dziękuję |
|
 |
leser [Usunięty]
|
Wysłany: 05-05-2009, 19:11
|
|
|
bucken,
Pocieszę CIę, że w innych europejskich autach ten problem też czasami występuję,
albo regularnie psikać "wd" albo wymienic element, skoro wiesz który hałasuje... |
|
|
|
 |
bucken
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma 1.8 GDI 98r
|
Wysłany: 05-05-2009, 19:14
|
|
|
heh.. a może mi chociaż napiszesz jaki mniej więcej był by koszt wymiany "większości" gum? |
|
 |
Grahamos
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma 1.8GDI 98r.
Pomógł: 1 raz Dołączył: 04 Lis 2008 Posty: 87 Skąd: Piotrków Tryb.
|
Wysłany: 09-05-2009, 23:15
|
|
|
U mnie też skrzypiło zawieszenie, umyłem amortyzatory z tyłu i z przodu na myjce wysokociśnieniowej co mnie kosztowało aż 3zł i wszystkie gumy popsikałem Mosem sonaxa coś ala wd40 i jak na razie mam spokój. |
|
|
|
 |
|