Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[1.6] ASX - kierownica się przeciera
Autor Wiadomość
dewrew 
Forumowicz

Auto: ASX
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 30-11-2019, 12:36   [1.6] ASX - kierownica się przeciera

witam, w moj ASX ma 4 lata i z kierownicy łuszczy się materiał, sciera sie po lewej stronie. czy to podlega gwarancji? jeszcze mam ale juz slysze odpowiedz "to nie podlega gwaracji". 4 letnie auto a kierownica jak w 10 letnim.

Ostatnio zmieniony przez dewrew 03-12-2019, 18:41, w całości zmieniany 2 razy  

Laknat 
Forumowicz

Auto: ASM MY17
Wysłany: 30-11-2019, 12:41   

Skóra? Próbował bym reklamować. Może się uda. Ja swoja co jakiś czas staram się konserwować. Czy to pomoże? Nie wiem. Ale w poprzedni aucie też mi się skóra wycierała. Więc nie wiem czy jest na to jakiś dobry patent ...

Fredi1 
Forumowicz

Auto: Mitsubiahi Asx1.6DI-D 4wd
Wysłany: 03-12-2019, 23:04   

Dokładnie w moim tak samo,a na dodatek jeszcze złuszczył sie chrom na logo, wie ktoś czy te logo można jakoś wyciągnąć i wymienić albo może oklejić czy pomalować?

RomanK61 
Mitsumaniak

Auto: ASX 1,6 117KM z 2015r. Diamant
Wysłany: 04-12-2019, 13:38   

U mnie wtedy w 2 letnim asx złuszczyła się gałka zmiany biegów, po dostarczeniu zdjęć do aso w czasie drugiego przeglądu wymienili mi gałkę na nową, po 2 latach jest ok. Kierownica na razie jest w stanie b. dobrym.

Chomeini 
Nowy Forumowicz

Auto: ASX
Wysłany: 07-12-2019, 23:39   Re: ASX - kierownica się przeciera

dewrew napisał/a:
.... 4 letnie auto a kierownica jak w 10 letnim.

[url=https://i.ibb.co/1q42w4q/IMG-20191203-114124.jpg]Obrazek[/url]

Witam, taki problem miałem w poprzednim autku (Toyota Corolla) skóra na kierownicy prawie przetarta na wylot - zastosowałem "wiejską" nakładke ala Biedronka i jakoś dojeździłem do sprzedaży fury :-D W obecnym ASX 2015 jeszcze nie mam tego problemu ale zdaje sobie sprawę że pewnie za jakiś czas i tu mnie dopadnie, ogladałem na AliExpress takie skóry na kierownicę i całkiem nieźle to wygląda - opieram sie na zdjęciach z feedbacków ludzi którzy sobie takie założyli. Moje Mitsu mam sprowadzone z Belgii więc raczej nie skorzystam w razie "W" z gwarancji w Polsce, więc na taka okoliczność przegladałem oferty - jest tego sporo i za nieduże pieniądze np. : https://pl.aliexpress.com/item/33001669962.html?spm=a2g0o.cart.0.0.44af3c00vXRFVn&mp=1 Pewnie trzeba będzie sobie przypomniec jak to było na ZPT w podstawówce, ale jakos się da radę. :-D

sla 
Forumowicz

Auto: Inne
Wysłany: 08-12-2019, 09:21   

A nie lepiej dać do obszycia prawdziwą skórą ? To co chcesz kupic nie ma z nią nic wspólnego.

Fredi1 
Forumowicz

Auto: Mitsubiahi Asx1.6DI-D 4wd
Wysłany: 08-12-2019, 10:09   

Dokładnie, lepiej dać do obszycia ktoś to zrobi profesjonalnie i z dobrej skóry ,a to z Ali to napewno skóra z butelek plastikowych .Kiedyś jak miałem Passata to w Wałbrzychu jeden gość mi obszywał kierownice i gałkę od biegów zapłaciłem chyba 500zł ,w 4 godz mi to zrobił.

PTE 
Forumowicz

Auto: był ASX 1.6
Wysłany: 14-12-2019, 22:38   

Ja w dwóch poprzednio posiadanych samochodach wysyłałem kierownice do obszycia skórą w Kamiennej Górze. Tam w specjalnej strefie ekonomicznej była kiedyś fabryka Takaty. Po jej likwidacji trochę ludzi tam pracujących zajęło się obszywaniem kierownic. Cena by niewygórowana - z przesyłką w obie strony coś około 160zł, teraz pewnie trochę podrożało. Do jakości nie miałem żadnych zastrzeżeń.

Odpowiedz do tematu