Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
ustawienia radia/telefonu
Autor Wiadomość
Fafolot 
Nowy Forumowicz

Auto: Missubiski Outlander III
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 17-12-2019, 14:45   ustawienia radia/telefonu

Posiadam od niedawna MOIII, w którym jest radio Rockford Fosgate. Powoli je rozszyfrowałem, kłopot sprawia mi jedna sprawa. „Sparowałem” swój telefon z radiem. Gdy chcę do kogoś zadzwonić, na panelu radia są kontakty, wybieram daną osobę, podczas rozmowy na wyświetlaczu pojawia się imię i nazwisko mojego rozmówcy. Natomiast gdy ktoś do mnie dzwoni, i mam go wpisanego w telefonie, to na panelu radia wyświetla się tylko nr telefonu dzwoniącego. Można to jakoś ustawić, by dane osoby dzwoniącej się wyświetlały, a nie tylko numer telefonu ?

spirosun 
Forumowicz

Auto: Outlander III
Wysłany: 18-12-2019, 11:12   

Nie wiem jakie masz radio ale na moim z 1 gałą zaimportowałem kontakty z telefonu to normalnie pokazuje się jak ktoś dzwoni.
Sprawdz ustawieniach bluetooth w telefonie jest włącząny dostęp do kontaktów dla car kita raz można spróbować zdublować kontakty czyli zaimportować z mobile jak i z vehicle.

SZCZAW 
Forumowicz

Auto: O III 3.0 V6 z 2017
Wysłany: 19-12-2019, 20:42   

mam ten sam problem i wszystko w telefonie udostępnione ,mmm

spirosun 
Forumowicz

Auto: Outlander III
Wysłany: 30-12-2019, 09:15   

Co mi przychodzi do głowy to zobaczyć gdzie na telefonie są przechowywane kontakty, bo jeśli na google to może nie działać a jeśli na tel to może wtedy zadziała.

artisan 
Forumowicz

Auto: był Lancer SB jest O III CVT
Wysłany: 08-04-2020, 20:16   

A ja mam inny problem. Podkusiło mnie na zmianę telefonu (na Xiaomi). Wcześniej posiadałem kilka telefonów samsunga. Każdy parowałem bez problemu, słuchałem muzyki itp. żadnych kłopotów. Teraz zmieniłem na Xiaomi MI 9. Telefon sparowałem bez problemu. Zaimportowałem kontakty, mogę prowadzić rozmowy itp. Jedyne czego nie mogę to słuchać muzyki. Tak jakby radio nie mogło połączyć się w tym momencie z telefonem (tylko przy próbie odtworzenia muzyki). Myślę że problem tkwi w jakichś specyficznych ustawieniach telefonu a nie w aucie, więc pytanie raczej do użytkowników Xiaomi. Sam telefon ok ale ma swoje udziwnienia zapewne specyficzne dla tej marki.

Blog o małej Mitsu Bisi.
http://orzeszekzgabonu.blogspot.com/

Molo 
Forumowicz

Auto: outlander 2.0 did
Wysłany: 25-04-2020, 20:48   

Cytat:
Jedyne czego nie mogę to słuchać muzyki
nie wiem jakie masz radio. U mni nawigacja W-17 i takiego problemu nie ma. ponadto w radiu w ustawieniach bt mozna wybrac czy dany tel ma sie parowac tylko jako phone czy phone+bt music. tez mam xiaomi mi a2 lite i nigdy nie bylo problemu. a slucham glownie przez bt music z youtuba czy innych serwisow muzycznych.

artisan 
Forumowicz

Auto: był Lancer SB jest O III CVT
Wysłany: 28-04-2020, 20:22   

Dzięki za pomoc. Mam model z 2016 r. z Rockfordem. Próbowałem w radiu w ustawieniach BT "zaptaszkować" obie opcje ale to nie pomaga. Na forum Xiaomi szukałem informacji i okazało się że z tymi telefonami czasem jest taki problem a potencjalnych rozwiązań w ustawieniach telefonu taka masa, że po kilku próbach się poddałem. Niektórzy nawet mają problem ze sparowaniem słuchawek bezprzewodowych nie mówiąc o o autach.

Blog o małej Mitsu Bisi.
http://orzeszekzgabonu.blogspot.com/

Krasnal77 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander 2.0 (150KM)MIVEC
Wysłany: 13-08-2021, 12:22   

Witam,
Mam problem z parowanie model 2017 .
Telefon Samsung A5 .
Parowanie kończy się w momencie gdy podany jest kod 4 cyfrowy.
Powtarzałem dany kod i nic ktoś podpowie co robię na tym etapie źle?

Michał Jaworzno 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Outlander
Wysłany: 18-01-2023, 19:03   

Witam mam problem w Outlander III z 2013 z podłączeniem telefonu bądź telefonów z Bluetooth próbowałem na Huawei Samsung i iPhone żaden z tych tel nie może znalesc samoch może miał ktoś podobny problem proszę o pomoc

jerzyk_22@o2.pl 
Nowy Forumowicz

Auto: ASX 2011; 1.8 DID 150KM
Wysłany: 19-06-2023, 08:57   MMCS - przestał wyświetlać ikonę phonę oraz USB.

Witam. To mój pierwszy post na tym forum. Próbowałem wyszukać podobny problem, ale nie umiem znaleźć.
Temat dotyczy MMCS. Zakupiłem Mistubishi ASX z 2011 roku z opcją wykonywania połączeń (kierownica ma opcję dzwonienia), z gniazdem USB i AUX w podłokietniku.
Sparowałem telefon z radiem i wykonałem kilka połączeń. Działało.
Od dwóch dni kiedy wchodze na MMCS w opcję Info - nie wyświetla mi ani opcji "Phone" ani "USB", mimo, że wcześniej obie opcje były widoczne. Co ciekawe, kiedy włączam Bluetooth w telefonie i wybieram opcję Hands Free - telefon zachowuje się, jakby połączenie zostało nawiązane. Niestety przy próbie wykonania połączenia - system nie przekazuje połączenia do auta.
Czy ktoś ma/ miał podobny problem?? Co może być przyczyną i czy da się przywrócić poprzednie ustawienia, tak żeby można było dzwonić z auta.
Dla mnie jest to spore ułatwienie (dla wielu pewnie też).
Z góry dzięki za wsparcie i pomoc.

Odpowiedz do tematu