|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Hubeeert 14-05-2014, 13:29 |
[Cari 1.8 GDI] Chcę kupić, co myślicie? |
Autor |
Wiadomość |
bober [Usunięty]
|
Wysłany: 22-05-2007, 13:29 [Cari 1.8 GDI] Chcę kupić, co myślicie?
|
|
|
http://www.gratka.pl/moto...na-6478909.html
- oto autko. Przyjechało z Belgii 3 lata temu, niezbyt mocno rozbite (błotnik, drzwi, są zdjęcia). Świeżo zamontowana klima, wszystko poza tym wydaje się działać. Problem jedynie w tym, że nie ma książki serwisowej i przebieg jest podejrzanie mały (chociaż rozsądnie uzasadniony
Będę wdzięczny za opinie.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 22-05-2007, 16:30
|
|
|
hehe w roku 1999 nastapil lifting nadwozia. ...a ta wersja jest sprzed liftingu wiec....2000rok to to nie jest
przebieg tez raczej niski jak na swoj wiek....a jezdzony w Belgii
...ja bym sobie ja odpuscil ...i poszukal dalej
Silniki GDI raczej "preferuja" byc serwisowane na biezaco czyli wszelkie wymiany oleju itp.
Brak ksiazki serwisowej troszke przynajmniej mnie zastanawia
jeszcze dodam...patrzac na tylna klape (moze to zludzenie) ale wydaje mi sie ze szparki miedzy elementami sie troszke roznia, poza tym kiera i lewarek jest troszke bardziej wytarty niz te 70pare tysiecy KM....moze tez przez jakosc zdjec ale...
pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
bober [Usunięty]
|
Wysłany: 22-05-2007, 16:57
|
|
|
Robson86 napisał/a: | jeszcze dodam...patrzac na tylna klape (moze to zludzenie) ale wydaje mi sie ze szparki miedzy elementami sie troszke roznia, poza tym kiera i lewarek jest troszke bardziej wytarty niz te 70pare tysiecy KM....moze tez przez jakosc zdjec ale... |
Jeśli chodzi o klapę i blachę w ogóle, przed ew. zakupem obejrzy ją jeszcze blacharz (pewny, bo w rodzinie . Co do wytarcia -- chyba jakość zdjęć. W kraju ponoć przejechał ok. 40 tys. km (krótkie dystanse po mieście). |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 22-05-2007, 17:12
|
|
|
bober, tak wyglada wersja po lifcie (od 99')
Cari GDI od 99 roku (wersja po lifcie)
rob jak uwazasz ja bym ja ominal, a jesli juz nie to bym sie baaaardzo dokladnie jej przygladal...
pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
turek61
Mitsumaniak Zgred :)

Auto: Outlander I Turbo
Pomógł: 22 razy Dołączył: 09 Lis 2006 Posty: 1694 Skąd: Szczecin/Police
|
Wysłany: 22-05-2007, 20:19
|
|
|
Robson86 napisał/a: | bober, tak wyglada wersja po lifcie (od 99')
Cari GDI od 99 roku (wersja po lifcie)
rob jak uwazasz ja bym ja ominal, a jesli juz nie to bym sie baaaardzo dokladnie jej przygladal...
pozdroo |
Popieram Robsona w 100% .Zaineresuj się ta, którą Ci wskazał... |
|
|
|
 |
sony [Usunięty]
|
Wysłany: 23-05-2007, 11:16
|
|
|
ta biala carisma to porazka z prawie kazdej mozliwej strony... |
|
|
|
 |
Gattsu [Usunięty]
|
Wysłany: 23-05-2007, 16:32
|
|
|
Może to być model z początku 1999 roku, bo najpierw po liftingu weszły hatchbecki, a później wpuszczono sedana. Także ewentualność, że auto z początku 1999, a w 2000 roku mogło zostać dopiero zarejstrowane (może jakiś wystawowiec...), ale powiem szczerze przebieg jest stosunkowo mały, a kierownica faktycznie jest nazbyt wytarta. Ostatnio oglądałem samochód dla siostry z roku 2004 i z przebiegiem na zegarach 45 tyś, a kierownicę miał tak startą, że tam było spokojnie 245 tyś., a co śmieszne sprzedający powiedział, że poprzednia właścicielka w rękawiczkach jeździła i stąd te wytarcia...
Także to nie bardzo chyba ten samochód jest do kupienia. A jeszcze GDI bez książki serwisowej ja osobiście bym nie kupił...
Zdecydowanie lepszą propozycją jest to auto , które kolega Robson86 Ci zapodał... |
|
|
|
 |
zwolin
Forumowicz baaardzo zły miś ;-)
Auto: Carisma 1.8 GDI
Pomógł: 6 razy Dołączył: 19 Lut 2007 Posty: 481 Skąd: Wawa Ursus
|
Wysłany: 24-05-2007, 17:15
|
|
|
Nie wiem, jak wy, ale ja absolutnie nie wierzę, że jak ktos ma sprawne auto z przebiegiem 70kkm, to wrzuca je na gratkę. Takie auta rozchodzą się po znajomych, rodzinie itp, itd. Zupełnie co innego, jak auto ma 270kkm za sobą i kilka dzwonów..... |
_________________ Pozdrawiam
Zapraszam na Stronę Piotrusia - podaruj 1% mojemu dziecku |
|
|
|
 |
major
Mitsumaniak Major

Auto: carisma 1.6, galant 2.5 V6
Pomógł: 8 razy Dołączył: 29 Wrz 2006 Posty: 678 Skąd: kalisz i wrocław
|
Wysłany: 24-05-2007, 17:48
|
|
|
moze koleś nie mam tak dużej rodziny hehe |
|
|
|
 |
bober [Usunięty]
|
Wysłany: 26-05-2007, 14:19
|
|
|
Darowałem sobie -- po dokładniejszym przyjrzeniu się nie zachęcała już tak bardzo, zwłaszcza, że rok produkcji w dowodzie wpisany był 2000...
Dziękuję wszystkim za szczegółowe rady. |
|
|
|
 |
|
|