|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Wyskakiwanie biegu wstecznego |
Autor |
Wiadomość |
Grzegorz08
Nowy Forumowicz Nowy ... może fan ;)
Auto: Mitsubishi Colt CZ3
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 18-12-2019, 22:31 Wyskakiwanie biegu wstecznego
|
|
|
Witam, szybki opis problemu: podczas przełączania pomiędzy jedynka a dwójka często zdarza się, że bieg drugi nie wskoczy (tak jakby się nie zazębił) ponowne wrzucenie biegu powoduje, że bieg wskakuje i wszystko jest OK. Pozostałe biegi zarówno w górę jak i w dół wchodzą poprawnie .. no może poza jedynką bo z nią czasami też jest problem aby ja włączyć (nie wyskakuje).
Czy ktoś może ma doświadczenie z tym problemem. Naczytałem się, że wybierak skrzyni biegów maja jakieś tulejki, które się wycierają .. niestety nie znalazłem takich na aukcjach.
Będę wdzięczny za pomoc w tym temacie. |
_________________ Pozdrawiam
Grzesiek |
|
|
|
 |
cygan84
Forumowicz

Auto: Lancer 2.0,06,Colt 1.3,10
|
Wysłany: 19-12-2019, 10:23
|
|
|
Zobacz czy przy skrzyni biegów są poprawnie zamontowane linki, mi wyskakiwala 1 i 5 okazało się że jedna linka zsunela się z mocowania i biegi potrafiły wyskakiwac. Jak narazie jest ok. |
|
|
|
 |
Grzegorz08
Nowy Forumowicz Nowy ... może fan ;)
Auto: Mitsubishi Colt CZ3
|
Wysłany: 22-12-2019, 14:36
|
|
|
dziękuję za informację .. no tak po świętach muszę tam zobaczyć .. ale trzeba zdemontować akumulator, podstawę akumulatora oraz filtr powietrza .. a ponieważ pierwszy raz wolę to robić za dnia to niestety musi to poczekać na czas po świętach. |
_________________ Pozdrawiam
Grzesiek |
|
|
|
 |
|
|