|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[1G 90-94] eclipse 1g |
Autor |
Wiadomość |
kathh
Nowy Forumowicz
Auto: eclipse 1g
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 28-08-2017, 22:18 [1G 90-94] eclipse 1g
|
|
|
Witam
Jestem nowy na tym forum, piszę gdyż mało jest filmików na temat tego modelu w necie, jak miałem forda mondeo mk2 to zawsze gdzies znalazlem odpowiedz na nurtujące mnie pytania.
Miesiąc temu pożyczyłem od szwagra eclipse 1g (piękne autko), mówi - stoi od roku u mnie w ogródku, nie jeżdzę nim ... to bierz. No i wziąłem.
Na temat falujących obrotów poczytałem co nieco, jednakże na youtubie zaciekawił mnie filmik
https://www.youtube.com/watch?v=4WpHKyGSI3s
więc nawiązując do tegoż filmiku, czy w eclipse również gdzieś są takowe steroniki czy to jeszcze nie ta epoka, a jak są to gdzie.
Ponadto od paru dni borykam się z dwiema lampkami kontrolnymi
Jedna taka żółta pokazuje samochód wpadający w poślizg...nie wiem czemu ... (Tak - wiem, że jest zaciągnęty ręczny i NIE - nie driftuje w momencie robienia zdjęcia)... myślałem, że to przez koła niedopompowane ale nie...
Druga to kwestia sygnału, że drzwi nie są zamknięte, sprawdzałem pierdyliard razy i wszystkie AŻ TRZY klapy są zamknięte. jutro dorzucę dwie fotki które mnie lekko intrygują, może ktoś mi wyjaśni czy to może być jakoś powiązane.
Do wszystkich fanów eclipse 1g ,którzy spędzili godziny przy swoich samochodach baaardzoo proszę o pomoc i dokładne instrukcje jak to naprawić albo gdzie szukać usterek. |
|
|
|
 |
Trytkarz
Nowy Forumowicz Trytkarz
Auto: DSM Eclipse 1G
|
Wysłany: 06-01-2020, 08:27
|
|
|
ABS ci się świeci być może coś nie działa przy stacyjce jak u mnie musiałem poruszac, lub bezpiecznik . Na temat krokowego jest na mekp.pl sporo ale zdjęcia póki co uciekły. Ogólnie w ci jest też jakąś pamięć i jak zobaczy światło to ponoć krokowy przestaje chodzić " tak załatwiłem kilka ECU prawdo" . Krokowy można sprawdzić wyjąć wziąć miernik ustawić na 200ohm i tak lewy pin i środkow 30ohm, środkowy i prawy to samo . Skrajne 60ohm +- 2ohm może być .
Dół to samo . Jeszcze można wyjąć krokowy dodawać gazu i patrzeć czy pracuje grzybek .... |
_________________ Eclipse 4g63 GS swap Eagle talon 1GB TSI AWD 6b |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24315 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 06-01-2020, 21:38
|
|
|
właśnie przedwczoraj uratowałem jeden taki silnik z falującymi obrotami - przyczyna niemal standardowa, źle ustawiony rozrząd...
tradycyjnie ząbki nie patrzą na siebie jak powinny |
|
|
|
 |
|
|